Νέα «μεταναστευτική αμνηστία» στα κατεχόμενα στις αρχές Ιουλίου

Έκτακτη ολομέλεια προγραμματίζει η «βουλή» στα κατεχόμενα στις 3 Ιουλίου για να περάσει την «νομοθεσία» που αφορά την νέα «μεταναστευτική αμνηστία» με την οποία θα «νομιμοποιηθούν» χιλιάδες «παράνομοι» εργάτες. Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει συζητηθεί πολλές φορές στη «βουλή» αλλά και μέσω των ΜΜΕ, καθώς πιστεύεται ότι θα ανοίξει τον δρόμο για όσους εξασφαλίσουν «νόμιμη άδεια εργασίας», να πάρουν αργότερα «άδεια παραμονής» και κατόπιν «υπηκοότητα».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το θέμα έθιξε χθες σε ομιλία της η ανεξάρτητη «βουλευτής», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς υπενθυμίζοντας ότι μετά τη «γενική αμνηστία» στις 3 Νοεμβρίου 2021, δόθηκε η υπόσχεση ότι θα ήταν η τελευταία, αλλά ένα χρόνο αργότερα δόθηκε νέα «γενική αμνηστία» με παρόμοιες υποσχέσεις.

Σημειώνοντας ότι οργανώσεις όπως το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο και το «βιομηχανικό επιμελητήριο» έχουν επίσης αρνητική άποψη για την εν λόγω «αμνηστία», διερωτήθηκε «με ποιους τομείς και για ποια ανάγκη η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση».

Ο «υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων», Σαντίκ Γκαρντιγιάνογλου μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ανέφερε ότι «εργασιακή αμνηστία» θα υποβληθεί προς ψήφιση στη «βουλή» στις 3 Ιουλίου και θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Αυγούστου. Η «κυβέρνηση», είπε, δεν ενδιαφέρεται για την είσπραξη χρημάτων αλλά επιδιώκει τη σύλληψη των φυγόδικων και την αποτροπή της αδήλωτης εργασίας.

Επιπρόσθετα, είπε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι εργασίες για τη «γενική ασφάλιση υγείας» που ξεκίνησαν και ότι έχουν περάσει σε δοκιμαστική φάση.

Ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα κατεχόμενα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Τουρκίας Βεντάν Ισίκχαν και αυτό είναι ένα από τα σημαντικά θέματα.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Καθρέφτης του Ερντογάν ο Τατάρ-Δέχεται συνάντηση αλλά απορρίπτει την ομοσπονδία και επιμένει στα «δύο κράτη»
Πέραν των 35 διμερών συναντήσεων πραγματοποίησε ο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη
ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης