Ισχυρές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με κλείσιμο Αυγής και αποχωρήσεις στελεχών

Σε δίνη ισχυρών εσωκομματικών αναταράξεων έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με μια σειρά εξελίξεων που έχουν πυροδοτηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Βασική παράμετρος της κρίσης που έχει ξεσπάσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η απόφαση της ηγεσίας για αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγή», επικαλούμενη λόγους οικονομικής στενότητας λόγω μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης.

Η ανακοίνωση της αναστολής της καθημερινής έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας του κόμματος προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος, την ώρα που στους εργαζόμενους/ες δόθηκε η υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά θα απορροφηθούν σε άλλα Μέσα του κόμματος.

Την ίδια ώρα, η αντιπαράθεση έχει μετακινηθεί συνολικά στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις του βασίζονται στη δέσμευσή του για υγιή οικονομικά, χωρίς, όπως είπε, να είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί «μαύρο χρήμα» στο κόμμα.

Μάλιστα, σε σημερινή ανάρτησή του στο X, o κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «δύσκολες οικονομικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν», υποστηρίζοντας ότι έχουν «μεγάλο συναισθηματικό κόστος».

«Πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν αυτήν τη στιγμή; Μόνο με μαύρο χρήμα. Ξεκαθάρισα: Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα. “Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ” σημαίνει ότι, αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν μαύρο χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλο Πρόεδρο», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Την ίδια ώρα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι είναι η «βασίλισσα του μαύρου χρήματος» στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Στις συγκεκριμένες κατηγορίες, μάλιστα, απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης λέγοντας ότι όλοι οι ισολογισμοί της Νέας Δημοκρατίας είναι αναρτημένοι και τα οικονομικά της πλήρως διαυγή. Την ίδια ώρα ο κ. Μαρινάκης δεν άφησε ασχολίαστες και τις υπόνοιες που φέρονται να υπάρχουν στις δηλώσεις Κασσελάκη περί «μαύρου χρήματος» και στον ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα, λέγοντας ότι αν γνωρίζει κάτι θα πρέπει να πάει στον Εισαγγελέα.

Οι συγκεκριμένες αιχμές που φαίνεται να υπάρχουν στις δηλώσεις Κασσελάκη είναι ορατότερες στις δηλώσεις του στενού του συνεργάτη του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος, σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», υποστήριξε ότι «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα».

Οι εν λόγω δηλώσεις, που ερμηνεύονται ως κατηγορίες προς την προηγούμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν αντιδράσεις πολλών ηγετικών στελεχών του κόμματος, που σπεύδουν να αποσείσουν τέτοιου είδους υπόνοιες.

Παράλληλα, την αποχώρησή τους από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν σήμερα με επιστολή τους ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Αντώνης Κοτσακάς και ο Χάρης Τσιόκας, κάνοντας λόγο για μια «μετάλλαξη» του κόμματος και για διολίσθηση σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Δεν μπορέσαμε να επαναφέρουμε τη Δωροθέα»-Η μαρτυρία του διασώστη που έσπευσε κοντά στην 13χρονη
«Έπεσε ο κεραυνός και το κορίτσι μου δεν σηκώθηκε ξανά»-Απαρηγόρητη η οικογένεια της 13χρονης
«Ο Λύτρας μου έριχνε νερό να ξεπλύνει τα αίματα πριν με πάει στο νοσοκομείο»- Τι αναφέρεται στο υπόμνημα
Ζευγάρι με εγγόνι έδωσε μαζί εξετάσεις για το πανεπιστήμιο-«Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε»
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή 13χρονη από κεραυνό, τραυματίστηκε και η μητέρα της
Εξαγοράσιμη η ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ που χτύπησε τη σύντροφό του
Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη
Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Λύτρας-Ισχυρίζεται πως δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θέτει το ζήτημα παραβίασης της Συμφωνίας Πρεσπών διεθνώς
Κλειδώνουν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-Την Κυριακή οι αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή