Το Υπουργικό στηρίζει τον Σύνδεσμο Εκδοτών για συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη πρόταση του Υφυπουργείου Πολιτισμού για υπογραφή συμφωνίας με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Κύπρου για τη στήριξη του για συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου, κατά την τριετία 2024-2026.

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου αναφέρει ότι η συμφωνία αφορά την παροχή οικονομικής στήριξης προς τον Σύνδεσμο για την οργανωμένη παρουσία του και των εκδοτικών οργανισμών που είναι μέλη του στις Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση στη Μπολόνια, τη Θεσσαλονίκη και τη Φρανκφούρτη.

Η ενίσχυση της αειφορίας και υγιούς ανάπτυξης των κυπριακών βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού (περιλαμβανομένων των εκδοτικών επιχειρήσεων), κατά τρόπο που αυτές να καταστούν ικανές να συμβάλουν στην περαιτέρω εμβάθυνση και διαφοροποίηση της εν γένει κυπριακής βιομηχανικής παραγωγής, συγκαταλέγεται στους στρατηγικούς στόχους και επιδιώξεις του Υφυπουργείου Πολιτισμού, αναφέρει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι η στήριξη της παρουσίας των Κυπρίων εκδοτών σε διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό διανοίγει ευοίωνες προοπτικές, τόσο σε σχέση με τις ευκαιρίες για τη διείσδυση των προϊόντων της κυπριακής παραγωγής βιβλίου σε ξένες αγορές βιβλίου (πωλήσεις πνευματικών δικαιωμάτων), όσο και σε σχέση με τις δυνατότητες συνεργασίας και δικτύωσης των κυπριακών εκδοτικών επιχειρήσεων με αντίστοιχους ξένους οίκους και σύναψης συμφωνιών για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού προχώρησε ήδη στη χρηματοδότηση του κυπριακού περιπτέρου και τη συμμετοχή του Συνδέσμου στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρήθηκαν για την παύση Τυχικού στην Πάφο-«Θέλουμε πίσω τον Μητροπολίτη μας»
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο
Τρία αδελφάκια ανάμεσα στους 12 νεκρούς από τη ρωσική αεροπορική επιδρομή κατά της Ουκρανίας
Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και μεγάλο χρηματικό στη Λεμεσό-Προχώρησε σε συλλήψεις η Αστυνομία
K. Ιωάννου: Κύρια προτεραιότητα η στήριξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών
Χειροπέδες σε 50 αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Αναχωρούν από τη Δημοκρατία 23
Πάει και το ΑΚΕΛ έξω από Προεδρικό στη διαμαρτυρία για Γάζα-Απαιτεί ακύρωσης της εκδήλωσης ΥΠΑΝ και Πρεσβείας Ισραήλ
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του ο 45χρονος Μάριος Δημητρίου (pic)
Το νομοσχέδιο για Brain Gain και τα χρέη αθλητικών σωματείων ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών
Έντονη απογοήτευση για κυβερνητική πολιτική εξέφρασαν συνταξιούχοι στην Πάφo