Δεν πείστηκαν οι βουλευτές με τις απαντήσεις ΤΕΠΑΚ για τα κονδύλια-Πυρά προς ηγεσία για χειρισμούς

Δεν έπεισαν τους βουλευτές οι απαντήσεις που δόθηκαν, από πλευράς ΤΕΠΑΚ, αναφορικά με την αποδέσμευση κονδυλίων για τα ενοίκια και τα ερευνητικά προγράμματα, με τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας να αφήνουν πυρά κατά της ηγεσίας του πανεπιστημίου, για τοποθετήσεις που ακούστηκαν ότι είναι λόγω της στάσης της Βουλής που δεν μπορούν να καταβληθούν ενοίκια.

Σε μία τελική συζήτηση για το θέμα, οι βουλευτές παρουσιάστηκαν έντονα ενοχλημένοι για τον τρόπο που οι αρμόδιοι τόσο από πλευράς Πανεπιστημίου, όσο και από πλευράς Κυβέρνησης, χειρίστηκαν το θέμα, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και βουλευτή, Παύλο Μυλωνά να αναφέρει πως «μας προκαλεί θλίψη όταν το Πανεπιστήμιο απαντά σε άτομα για το ενοίκιο ότι η Βουλή δεν δίνει τον προϋπολογισμό. Αφορά τον πρύτανη. Δεν γίνεται η Βουλή να είναι ο κάλαθος. Δεν ευθυνόμαστε εμείς επειδή δεν πληρώνονται τα ενοίκια στους επαγγελματίες».

Από πλευράς ΤΕΠΑΚ, η εκπρόσωπος θέλησε να ξεκαθαρίσει πως είναι όλα τα ενοίκια πληρωμένα μέχρι το Μάιο και μετά τον Ιούνιο δεν θα μπορούν να πληρώσουν οτιδήποτε, επειδή είναι σταυρωμένο το κονδύλι και το πανεπιστήμιο περιμένει την απόφαση της Βουλής.

Ο κ. Μυλωνάς απάντησε πως είναι δουλειά τους να προστατεύουν το δημόσιο χρήμα, ενώ σημείωσε πως έχουν λάβει ένα υπόμνημα από πλευράς Πανεπιστημίου και θα λάβουν την τελική τους απόφαση. Από πλευράς του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, να τονίζει πως οι τοποθετήσεις του Πανεπιστημίου αναφορικά με τα ερευνητικά προγράμματα δεν ήταν επαρκείς, αφού δεν υπήρχαν απαντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Την ίδια ώρα, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους είχε θέσει θέμα για τους τρόπους που το ΤΕΠΑΚ κατέληξε σε συμβιβασμό για τα ενοίκια, με τους εκπροσώπους του ΤΕΠΑΚ να τονίζουν πως μετά από νομικές συστάσεις από τους δικηγόρους τους, λήφθηκαν οι αποφάσεις για εξωδικαστικές ρυθμίσεις σε κάποιες περιπτώσεις και όλες οι διαπραγματεύσεις ήταν προς συμφέρον του Πανεπιστημίου. Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε, ακόμη, ότι για δύο χρόνια καταβαλλόταν ενοίκιο χιλιάδων ευρώ για ένα κτήριο, στο οποίο δεν πάτησε κανένας και μάλιστα, ο ιδιοκτήτης είχε προχωρήσει και με την ανέγερση επιπλέον ορόφων και υπογράφηκε ανανέωση του συμβολαίου, με αποτέλεσμα το θέμα να οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν αναφορές ότι κάποιοι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν θετικά, ωστόσο η Επιτροπή Παιδείας επιφυλάχθηκε για να τοποθετηθεί για το θέμα.

Δειτε Επισης

Άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος προς Λεμεσό μετά από σχεδόν δέκα ώρες ταλαιπωρίας
Το δικαίωμα στο νερό θα συζητηθεί στην Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
«Κάθε αγώνας για ελευθερία αξίζει»-Το τέλος μιας μακράς διαδρομής της ενωτικής διεκδίκησης
Πολλαπλά κατάγματα υπέστησαν οι οδηγοί των δύο φορτηγών-Εκτινάχθηκε ο ένας, εγκλωβίστηκε ο άλλος
Ατελείωτες ουρές στον αυτοκινητόδρομο εξαιτίας του τρομερού ατυχήματος
Επιστολή Επ. Ανθρωπίνων Βουλής προς Υπουργό για αποφάσεις του ΕΔΑΔ για αναχαίτιση αιτητών
Ψηλά στην ΕΕ η Κύπρος το 2024 στις επιστροφές μεταναστών σε τρίτες χώρες σε απόλυτους αριθμούς
Τεχνική στήριξη ΕΕ σε Κύπρο για χωροταξικό σχέδιο, διανομή ηλεκτρισμού, αμυντική βιομηχανία και νερό
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΥΦΑ στο επίκεντρο της Επ. Ενέργειας-Αναμένονται σταυρώματα στην Ολομέλεια
Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως η σορός του μικρού Εμίλ είχε μπει σε καταψύκτη για αρκετό καιρό