Δεν πείστηκαν οι βουλευτές με τις απαντήσεις ΤΕΠΑΚ για τα κονδύλια-Πυρά προς ηγεσία για χειρισμούς

Δεν έπεισαν τους βουλευτές οι απαντήσεις που δόθηκαν, από πλευράς ΤΕΠΑΚ, αναφορικά με την αποδέσμευση κονδυλίων για τα ενοίκια και τα ερευνητικά προγράμματα, με τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας να αφήνουν πυρά κατά της ηγεσίας του πανεπιστημίου, για τοποθετήσεις που ακούστηκαν ότι είναι λόγω της στάσης της Βουλής που δεν μπορούν να καταβληθούν ενοίκια.

Σε μία τελική συζήτηση για το θέμα, οι βουλευτές παρουσιάστηκαν έντονα ενοχλημένοι για τον τρόπο που οι αρμόδιοι τόσο από πλευράς Πανεπιστημίου, όσο και από πλευράς Κυβέρνησης, χειρίστηκαν το θέμα, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και βουλευτή, Παύλο Μυλωνά να αναφέρει πως «μας προκαλεί θλίψη όταν το Πανεπιστήμιο απαντά σε άτομα για το ενοίκιο ότι η Βουλή δεν δίνει τον προϋπολογισμό. Αφορά τον πρύτανη. Δεν γίνεται η Βουλή να είναι ο κάλαθος. Δεν ευθυνόμαστε εμείς επειδή δεν πληρώνονται τα ενοίκια στους επαγγελματίες».

Από πλευράς ΤΕΠΑΚ, η εκπρόσωπος θέλησε να ξεκαθαρίσει πως είναι όλα τα ενοίκια πληρωμένα μέχρι το Μάιο και μετά τον Ιούνιο δεν θα μπορούν να πληρώσουν οτιδήποτε, επειδή είναι σταυρωμένο το κονδύλι και το πανεπιστήμιο περιμένει την απόφαση της Βουλής.

Ο κ. Μυλωνάς απάντησε πως είναι δουλειά τους να προστατεύουν το δημόσιο χρήμα, ενώ σημείωσε πως έχουν λάβει ένα υπόμνημα από πλευράς Πανεπιστημίου και θα λάβουν την τελική τους απόφαση. Από πλευράς του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, να τονίζει πως οι τοποθετήσεις του Πανεπιστημίου αναφορικά με τα ερευνητικά προγράμματα δεν ήταν επαρκείς, αφού δεν υπήρχαν απαντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Την ίδια ώρα, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους είχε θέσει θέμα για τους τρόπους που το ΤΕΠΑΚ κατέληξε σε συμβιβασμό για τα ενοίκια, με τους εκπροσώπους του ΤΕΠΑΚ να τονίζουν πως μετά από νομικές συστάσεις από τους δικηγόρους τους, λήφθηκαν οι αποφάσεις για εξωδικαστικές ρυθμίσεις σε κάποιες περιπτώσεις και όλες οι διαπραγματεύσεις ήταν προς συμφέρον του Πανεπιστημίου. Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε, ακόμη, ότι για δύο χρόνια καταβαλλόταν ενοίκιο χιλιάδων ευρώ για ένα κτήριο, στο οποίο δεν πάτησε κανένας και μάλιστα, ο ιδιοκτήτης είχε προχωρήσει και με την ανέγερση επιπλέον ορόφων και υπογράφηκε ανανέωση του συμβολαίου, με αποτέλεσμα το θέμα να οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν αναφορές ότι κάποιοι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν θετικά, ωστόσο η Επιτροπή Παιδείας επιφυλάχθηκε για να τοποθετηθεί για το θέμα.

Δειτε Επισης

Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού
Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού