Η συνάντηση «κορυφής» μαφιόζων στην Αθήνα και η επέμβαση της ΕΛΑΣ-Τρεις συλλήψεις

Μία συνάντηση «κορυφής» στην Αθήνα με άγνωστο σκοπό αλλά «υψηλούς» προσκεκλημένους χάλασαν χθες Τρίτη (25/6) στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. περνώντας χειροπέδες σε τρεις άνδρες από τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από τότε που οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος πληροφορήθηκαν πως στη χώρα μας πρόκειται να λάβει χώρα μία συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν και βαριά ποινικά ονόματα του εξωτερικού.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση με τους αστυνομικούς να θέτουν τους συμμετέχοντες υπό παρακολούθηση. Τελικά πράγματι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κάπου στην Αθήνα και σε αυτή συμμετείχαν 15 περίπου άτομα από τη Γεωργία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Μολδαβία αλλά και την Ελλάδα.

Ο σκοπός της συνάντησης δεν είναι γνωστός, ωστόσο τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως οι συμμετέχοντες σε αυτή έκαναν τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για κάποιο σοβαρό αδίκημα.

Τελικά η συνάντηση "χάλασε" με την επέμβαση των ανδρών του Οργανωμένου Εγκλήματος οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη τριών ανδρών από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Μολδαβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πιο σοβαρή από αυτές θεωρείται η σύλληψη του Ουκρανού καθώς, σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για ποινικό που έχει απασχολήσει τις Αρχές χωρών του εξωτερικού για σοβαρά αδικήματα ενώ σε βάρος έχει εκδοθεί από τη Ρωσία ερυθρά αγγελία για ληστείες και κλοπές.

Όσον αφορά στους δύο άλλους συλληφθέντες ο ένας έχει σημανθεί για έγκλημα στην Ισπανία, ενώ ο άλλος για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αυτό που εξετάζουν τώρα οι ερευνητές είναι το πεδίο δράσης των συλληφθέντων καθώς και αν ανήκουν σε διεθνείς οργανώσεις όπως η Vor V Zakone.

Δειτε Επισης

«Έπεσε ο κεραυνός και το κορίτσι μου δεν σηκώθηκε ξανά»-Απαρηγόρητη η οικογένεια της 13χρονης
«Ο Λύτρας μου έριχνε νερό να ξεπλύνει τα αίματα πριν με πάει στο νοσοκομείο»- Τι αναφέρεται στο υπόμνημα
Ζευγάρι με εγγόνι έδωσε μαζί εξετάσεις για το πανεπιστήμιο-«Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε»
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή 13χρονη από κεραυνό, τραυματίστηκε και η μητέρα της
Εξαγοράσιμη η ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ που χτύπησε τη σύντροφό του
Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη
Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Λύτρας-Ισχυρίζεται πως δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θέτει το ζήτημα παραβίασης της Συμφωνίας Πρεσπών διεθνώς
Κλειδώνουν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-Την Κυριακή οι αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή
Συνελήφθη 45χρονος που βιντεοσκοπούσε τη θετή του κόρη την ώρα που έκανε μπάνιο