Βρετανός Βουλευτής θέτει προεκλογικά θέμα απευθείας πτήσεων προς τα κατεχόμενα

Ο Βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία, Iain Duncan Smith, απηύθυνε εκ νέου έκκληση για την άρση της απαγόρευσης πτήσεων προς τα κατεχόμενα, ενόψει των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 4 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το θέμα προβάλλει σήμερα ο τ/κ Τύπος σημειώνοντας ότι ο Smith εκλέγεται στην περιφέρεια Clingford και Woodford Green του βορειοανατολικού Λονδίνου, όπου κατοικεί μεγάλος αριθμός Τουρκοκυπρίων.

Χωρίς να αναφέρεται πού έκανε αυτές τις δηλώσεις ο Βρετανός Βουλευτής, προστίθεται πως ο κ. Smith πρόσθεσε ότι «η τδβκ υφίσταται διεθνή απομόνωση και υπάρχουν περιορισμοί στις απευθείας πτήσεις από άλλες χώρες». Ανέφερε ακόμη ότι έχει φέρει το θέμα στη βρετανική κυβέρνηση σε συνεργασία με άλλους βουλευτές.

Σύμφωνα με την απάντηση που έλαβαν από το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, συνέχισε, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν απευθείας πτήσεις λόγω του ότι η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ΙΑΤΑ) δεν αναγνωρίζει το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ως διεθνές αεροδρόμιο και για αυτό τον λόγο η βρετανική Κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευθεί με το ψευδοκράτος τη σύναψη συμφωνίας αεροπορικών υπηρεσιών.

Ανέφερε ακόμα ότι με σύσταση του βρετανικού Υπουργείου Μεταφορών, εταιρεία ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου επιθεώρησε το παράνομο αεροδρόμιο και διαπίστωσε ότι "πληροί τους όρους ασφαλείας για τη σύναψη συμφωνίας". Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι προκαλεί απογοήτευση η μη χορήγηση άδειας από την Κυπριακή Δημοκρατία για την πραγματοποίηση επιπλέον αξιολόγησης των απαραίτητων προδιαγραφών ασφαλείας και ισχυρίστηκε ότι έχει έρθει η ώρα για τον τερματισμό της απαγόρευσης πτήσεων.

Αναφερόμενος στην έκκληση Smith, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι την εκτιμά πολύ και πρόσθεσε ότι η επανεκλογή του στις εκλογές της 4ης Ιουλίου θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων.

Στο μεταξύ, η αγγλόφωνη Cyprus Today γράφει ότι η τουρκοκυπριακής καταγωγής Νεσίλ Τσαλισκάν, υποψήφια βουλευτής με τους Εργατικούς στην περιφέρεια Barking του ευρύτερου Λονδίνου υποστηρίζει επίσης τις απευθείας πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Η Τσαλισκάν αναμένεται να εκλεγεί στις εκλογές της 4ης Ιουλίου και θα γίνει η πρώτη Τουρκοκύπρια στη βρετανική Βουλή και η πρώτη για το Εργατικό Κόμμα.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νομική μάχη για την κράτηση του βαρυποινίτη και της επιχειρηματία-Παίρνουν καταθέσεις από μαγαζιά για προστασία
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Οι προεκτάσεις από το χαστούκι του ΕΔΑΔ, το ζήτημα του ανέλεγκτου του Εισαγγελέα και η πολιτική ευθύνη
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Υπό πίεση η Δικαιοσύνη... Παρενέργειες λόγω Βαρωσιώτου και ΕΔΑΔ, νομικά σφάλματα με διαφορετικό απόηχο
Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια