Εγκαινίασε το Πάρκο Στέλιου Πισή στη Γερμασόγεια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Τον συνθέτη Στέλιο Πισή τίμησε ο Δήμος Γερμασόγειας, με την ονοματοδοσία πάρκου στην οδό Χαλκηδόνος. Χαιρετισμό στα εγκαίνια του πάρκου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην προσωπική του σχέση με τον συνθέτη, ο οποίος πάσχει από μυική δυστροφία, λέγοντας ότι είχε "την ευλογία" να τον γνωρίσει στο σπίτι του πρόσφατα, και σημειώνοντας ότι, με τη χρήση της τεχνολογίας, μιλούν συχνά, "με μια απίστευτη δύναμη, ειδικότερα όταν έχω να αντιμετωπίσω δύσκολες στιγμές είναι ο άνθρωπος που θα με σκεφτεί πρώτος και θα μου στείλει το μήνυμα του".

"Ταλαντούχο συνθέτη" και "πολύ ευαίσθητη ψυχή που πεισματικά αρνείται να υποταχθεί στο "φυλακισμένο" από τη μυϊκή δυστροφία σώμα και καθημερινά πετάει ελεύθερα και περήφανα στις ανοικτές λεωφόρους του πνεύματος και της δημιουργίας", χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τον Στέλιο Πισή. Πρόσθεσε ότι αποτελεί παράδειγμα ζωής "για όλους εμάς, που πολλές φορές στην πρώτη πρόκληση και δυσκολία απεμπολούμε τα όνειρά μας και καταθέτουμε τα όπλα".

Όπως είπε, ο κ. Πισής, από πέντε χρονών αποκάλυψε το έμφυτο ταλέντο του στη μουσική και έκτοτε δεν σταμάτησε λεπτό, ακόμη και όταν διαγνώστηκε με μυϊκή δυστροφία. Μπορεί να στερήθηκε τη δυνατότητα να συνεχίσει τη σπουδή του σε ένα πανεπιστήμιο στη Μουσική, ή στο πιάνο, αλλά στράφηκε στα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα, άρχισε εντατικά μαθήματα με καθηγητή μουσικής στο σπίτι και από το 1990, παρά τη σταδιακή, αναπόδραστη, επιδείνωση της υγείας του, με μια μοναδική δύναμη ψυχής ξεκίνησε να γράφει τη δική του μουσική και τα δικά του τραγούδια.

"Για πολλούς από εμάς, ένα τέτοιο κτύπημα, μια τέτοια καθημερινή πρόκληση θα ισοδυναμούσε με παράπονο, θα λέγαμε γιατί σε εμάς, και παράδοση στη θλίψη και την απελπισία. Στον αντίποδα όλων αυτών, ο Στέλιος μάς κάνει μαθήματα ζωής, μετουσιώνοντας, εδώ και 34 χρόνια, τη σκληρή δοκιμασία σε κατάφαση ζωής, υμνώντας μέσα από το θεσπέσιο έργο του, τη φύση, την αγάπη και τον Θεό", σημείωσε ο Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι μπορεί εκ πρώτης όψεως, να μοιάζει σχήμα οξύμωρο, αλλά η ασθένεια, η περιπέτεια, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Στέλιος, όπως αποδεικνύεται, απελευθέρωσαν τη σκέψη του "από τα γήινα δεσμά και της επιτρέπουν να ταξιδεύει σε ύψη δυσθεώρητα".

Ο Πρόεδρος συνεχάρηκε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Γερμασόγειας για την πρωτοβουλία να ονομάσει το πάρκο, στην οδό Χαλκηδόνος, «Πάρκο Στέλιου Πισή», γιατί, όπως είπε, "με την όλη στάση ζωής του, ο φίλος μου ο Στέλιος αποτελεί καθοδηγητικό φάρο για όλους εμάς, στέλνοντας μας και το ξεκάθαρο μήνυμα να μη χάνουμε ποτέ την πίστη και τον προσανατολισμό μας ό,τι και όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε".

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην οικογένεια του συνθέτη, σημειώνοντας ότι δεν ήταν ποτέ μόνος, αφού τον συντρόφευαν και τον συντροφεύουν οι γονείς του, η κ. Αγλαΐα και ο κ. Κλείτος, τα αδέλφια του Χριστίνα και Κυριάκος, ο γαμβρός του Αλέκος και η νύφη του Εύη, και τα παιδιά τους Σάρα, Σοφία, Αγλαΐα, Κλείτος και Ιωάννα. Μεταφέροντας τα λόγια του ίδιου του Στέλιου, ο Πρόεδρος είπε ότι οι γονείς του είναι «τα χέρια του και τα πόδια του».

Δυστυχώς, πρόσθεσε, στις 4 Ιουνίου, την ημέρα που ο Δήμος Γερμασόγειας θα τελούσε τα εγκαίνια του πάρκου, ο πατέρας του Στέλιου, ο Κλείτος Πισής, έφυγε από τη ζωή.

"Ο Κλείτος Πισής, πέραν από πατέρας, φίλος, συνεργάτης, έντυσε με τους στίχους του πολλά από τα τραγούδια του Στέλιου. Με ιώβεια υπομονή στάθηκε δίπλα στον γιο του, αποτελώντας πρότυπο θυσιαστικής αυταπάρνησης. Τιμώντας σήμερα τον Στέλιο Πισή, αποχαιρετούμε ταυτόχρονα, τον πατέρα του, Κλείτο Πισή, παραφράζοντας έναν δικό του στίχο: Δεν θα αφήσουμε ποτέ, αείμνηστε Κλείτο, το όνειρο να σβήσει!", κατέληξε ο Πρόεδρος.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Είμαστε ένα, διεμήνυσε η Μέτσολα-«Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»
Οι καταθέσεις και τα χρέη των πολιτικών αρχηγών-Όσα καταγράφουν στο Πόθεν Έσχες τους
Εν αναμονή εισηγήσεων η Κυβέρνηση για την υλοποίηση αναβάθμισης της ναυτικής βάσης στο Μαρί
Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό οι προϋπολογισμοί των ΕΟΑ-Πράσινο και για δημιουργία ανώτατων θέσεων
Απαντά στην Άγκυρα η Αθήνα-«Λυπούμαστε που ο Δένδιας παρέλειψε να… ευχαριστήσει τις τουρκικές δυνάμεις»
Διεύρυνση στρατηγικής ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων ενώπιον Υπουργικού-Αναβαθμίζεται το νοσοκομείο Τροόδους
Ενοχλημένη η Άγκυρα με δηλώσεις Δένδια για εισβολή-«Προσπαθεί να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας ταραχές»
Συστάθηκαν οι επτά επιτροπές του Συμβουλίου του ΕΟΑ Πάφου
Οι Μαρίνος Λάμπρου και Μάριος Μεταξάς αντιπρόεδροι του Συμβουλίου του ΕΟΑ Πάφου
Ο επηρεασμός της ΕΔΕΚ από τη συμμετοχή στην Κυβέρνηση και οι προειδοποιήσεις Σιζόπουλου για Κυπριακό