Υποχρεωτική η προσάρτηση πωμάτων σε πλαστικά μπουκάλια-Η ανακοίνωση του Υπ. Γεωργίας

Μόνο με προσαρτημένα τα καπάκια και τα καλύμματα θα μπορούν να διατίθενται στην αγορά τα πλαστικά δοχεία που περιέχουν υγρά προς πόση έως τρία λίτρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι η πρόνοια αυτή τίθεται σε εφαρμογή από τις 3 Ιουλίου 2024 και έπειτα. Μάλιστα, τυχόν αποθέματα που δεν ικανοποιούν τη νομοθεσία θα πρέπει να αποσυρθούν από την αγορά πριν από την πιο πάνω ημερομηνία, ανακοινώνει το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης, που φέρουν καπάκια και καλύμματα κατασκευασμένα από πλαστική ύλη, θα μπορούν να διατίθενται στην αγορά μόνο με προσαρτημένα καπάκια και καλύμματα κατά τη διάρκεια του προβλεπόμενου σταδίου χρήσης του προϊόντος. Σημειώνεται ότι τα μεταλλικά καπάκια ή καλύμματα με πλαστικά παρεμβύσματα δεν θεωρούνται κατασκευασμένα από πλαστική ύλη.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος διευκρινίζει ότι η εν λόγω απαίτηση αφορά περιέκτες ποτών (δοχεία που περιέχουν προϊόντα σε υγρή μορφή που καταναλώνονται μέσω της πόσης, όπως γάλα, νερό, κρασί, μπίρα, υγρά αναψυκτικά, χυμοί, νέκταρ, στιγμιαία ποτά κ.ά.) με χωρητικότητα έως και τριών λίτρων, δηλαδή δοχεία όπως φιάλες ποτών, καθώς και σύνθετες συσκευασίες ποτών.

Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι γυάλινοι ή μεταλλικοί περιέκτες ποτών που έχουν πλαστικά καπάκια και καλύμματα και οι περιέκτες ποτών που προορίζονται και χρησιμοποιούνται για τρόφιμα σε υγρή μορφή για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νεκρές εντοπίστηκαν τρεις αδελφές που είχαν εξαφανιστεί ενώ επισκέπτονταν τον άστεγο πατέρα τους στην Ουάσινγκτον
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες κούτες παράνομων καπνικών σε οικία 48χρονου στη Λευκωσία
Απορρίπτει τα μη ρεαλιστικά «τελεσίγραφα» της Ρωσίας και ζητάει επιβολή νέων κυρώσεων η Ουκρανία
Σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι και το Σάββατο
Ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που αυξάνει στο 50% τους δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο
Αλλάζουν συνήθειες οι Κύπριοι-Αυξημένο το ενδιαφέρον για υγιεινά τρόφιμα και εναλλακτικό κάπνισμα
Θάβονται τόνοι σκουπιδιών, πολλά εξ αυτών χωρίς να διαχωρίζονται-Ψάχνουν τρόπους για λύση στο πρόβλημα
Στο απόγειο η ονοματολογία στον ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές-Αντιδράσεις εκ των έσω για πιθανή υποψηφιότητα Γιωργάλλα
Σωρεία ερωτημάτων για το Νομοσχέδιο για τα πυροτεχνήματα-Θετικοί εκ πρώτης οι ιδιοκτήτες χώρων εκδηλώσεων
Έκλεισε η ποινική κατά αστυνομικού για τις διαρροές πληροφοριών στο Δημητρούι-Διώκεται πειθαρχικά, επέστρεψε στο Σώμα