Υπό έλεγχο η φωτιά στον Κάθηκα-Εκδηλώθηκε σε γεωργικές καλλιέργειες με σιτηρά

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην περιοχή του Κάθηκα χάρη στην άμεση ανταπόκριση όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Σάββας Ιεζεκιήλ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιεζεκιήλ ανέφερε πως για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δυνάμεις πυρόσβεσης τόσο από το Τμήμα Δασών το οποίο συμμετείχε με 15 άτομα, 5 πυροσβεστικά οχήματα, 2 καδενοφόρα και 4 πτητικά μέσα όσο και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία επιχείρησε με 4 πυροσβεστικά οχήματα και 10 άτομα.

Η πυρκαγιά, είπε ο κ. Ιεζεκιήλ, εκδηλώθηκε σε γεωργικές καλλιέργειες με σιτηρά κυρίως σπαρτά και βλάστηση. Σε κάποια στιγμή, συνέχισε, πλησίασε και τις κατοικίες της κοινότητας του Κάθηκα όμως αποτράπηκε οποιοδήποτε αρνητικό ενδεχόμενο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο κ. Ιεζεκιήλ έστειλε το μήνυμα ότι απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή στη ρίψη αποτσίγαρων, στα μηχανήματα που χρησιμοποιεί το κοινό, αλλά και στο να γίνεται και έλεγχος και των οχημάτων , ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στέλνοντας με τα εξώστ τους κάρβουνο και προκαλώντας πυρκαγιές λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών και του εύφλεκτου της καύσιμης ύλης, όπως είπε.

Πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και όταν εντοπιζουμε κάτι να ενημερώνουμε άμεσα το Τμήμα Δασών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, ούτως ώστε αυτά τα φαινόμενα να ελέγχονται εν τη γενέση τους και να αποτρέπονται. Δυστυχώς παρατήρησε κάποιοι συμπολίτες μας δεν ελέγχουν τις πράξεις τους κυρίως όταν χρησιμοποιούν εργαλεία, τα οποία δημιουργούν σπινθήρες.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Δασών

Όπως αναφέρει το Τμήμα Δασών σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου, 2024 και ώρα 14:50 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην τοποθεσία «Τρυγόνια» της κοινότητας Κάθηκα της Επαρχίας Πάφου.

Η δασική πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:10 αφού έκαψε έκταση 5 εκταρίων με σπαρτά και άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 25 άτομα με 7 πυροσβεστικά οχήματα και 2 προωθητές γαιών από το Τμήμα Δασών και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία 10 άτομα με 4 πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρος συνέδραμαν 4 πτητικά μέσα.

Τα αίτια της πρόκλησης της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Δειτε Επισης

Πατέρας ξυλοκόπησε με βέργα τα παιδιά του στην Αχαΐα-Συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας
Εκτελέσεις, συλλήψεις και παράνοια στο Ιράν μετά το τέλος του πολέμου-Πού κρυβόταν ο Χαμενεΐ
Δεκαενιάχρονη TikToker βρέθηκε διαμελισμένη σε σακούλες στο Περού-Τι κρύβεται πίσω από το άγριο έγκλημα
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τη ρίψη πυραύλου στο Ισραήλ-«Απάντηση για τα εγκλήματα στη Γάζα»
Μ. Μενελάου: Στόχος να οδηγηθούμε στο σημείο επανέναρξης μιας πολιτικής διαδικασίας στο Κυπριακό
Προανήγγειλε νέα μοντέλα έξυπνων στάσεων λεωφορείων ο Βαφεάδης-Η εκτίμηση για το νέο σχέδιο ηλεκτροκίνησης
Την Τρίτη στο Λονδίνο και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Θα συναντηθεί με Ντάουτι και Χαν
Συνελήφθησαν από τις Βάσεις οι τρεις ανήλικοι μετά την καταδίωξη-Είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά
Απαντά σε Ανόλικ ο Στεφάνου-«Το ΑΚΕΛ είναι απέναντι σε ιδεολογήματα μισάνθρωπα, δεν δέχεται καμιά κριτική το Ισραήλ»
Έξι συλλήψεις Τούρκων για όπλα και ναρκωτικά σε Αθήνα και Χαλκιδική