Υπό έλεγχο η φωτιά στον Κάθηκα-Εκδηλώθηκε σε γεωργικές καλλιέργειες με σιτηρά

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην περιοχή του Κάθηκα χάρη στην άμεση ανταπόκριση όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Σάββας Ιεζεκιήλ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιεζεκιήλ ανέφερε πως για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δυνάμεις πυρόσβεσης τόσο από το Τμήμα Δασών το οποίο συμμετείχε με 15 άτομα, 5 πυροσβεστικά οχήματα, 2 καδενοφόρα και 4 πτητικά μέσα όσο και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία επιχείρησε με 4 πυροσβεστικά οχήματα και 10 άτομα.

Η πυρκαγιά, είπε ο κ. Ιεζεκιήλ, εκδηλώθηκε σε γεωργικές καλλιέργειες με σιτηρά κυρίως σπαρτά και βλάστηση. Σε κάποια στιγμή, συνέχισε, πλησίασε και τις κατοικίες της κοινότητας του Κάθηκα όμως αποτράπηκε οποιοδήποτε αρνητικό ενδεχόμενο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο κ. Ιεζεκιήλ έστειλε το μήνυμα ότι απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή στη ρίψη αποτσίγαρων, στα μηχανήματα που χρησιμοποιεί το κοινό, αλλά και στο να γίνεται και έλεγχος και των οχημάτων , ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στέλνοντας με τα εξώστ τους κάρβουνο και προκαλώντας πυρκαγιές λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών και του εύφλεκτου της καύσιμης ύλης, όπως είπε.

Πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και όταν εντοπιζουμε κάτι να ενημερώνουμε άμεσα το Τμήμα Δασών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, ούτως ώστε αυτά τα φαινόμενα να ελέγχονται εν τη γενέση τους και να αποτρέπονται. Δυστυχώς παρατήρησε κάποιοι συμπολίτες μας δεν ελέγχουν τις πράξεις τους κυρίως όταν χρησιμοποιούν εργαλεία, τα οποία δημιουργούν σπινθήρες.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Δασών

Όπως αναφέρει το Τμήμα Δασών σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου, 2024 και ώρα 14:50 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην τοποθεσία «Τρυγόνια» της κοινότητας Κάθηκα της Επαρχίας Πάφου.

Η δασική πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:10 αφού έκαψε έκταση 5 εκταρίων με σπαρτά και άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 25 άτομα με 7 πυροσβεστικά οχήματα και 2 προωθητές γαιών από το Τμήμα Δασών και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία 10 άτομα με 4 πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρος συνέδραμαν 4 πτητικά μέσα.

Τα αίτια της πρόκλησης της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Δειτε Επισης

Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Φορτωμένοι με πάνω από 17 κιλά κάνναβης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πρόσωπα
Νεκρός ανασύρθηκε 27χρονος μετά από πυρκαγιά σε σπίτι στον Ύψωνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία
Εγκλωβίστηκε τραυματισμένος σε βράχο στην Αγία Νάπα 24χρονος Βρετανός-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσής του
Δεσμεύτηκε περιουσία πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ μετά από υπόθεση ναρκωτικών στη Λευκωσία
Εντοπίστηκαν 83 συσκευασίες CBD και THC σε περίπτερο στη Λάρνακα
Ο ένας δεν ενημέρωσε, ο άλλος δεν άκουσε, ο τρίτος δεν είδε και ο τέταρτος δεν ήταν αρμοδιότητά του...
Δεν τους παίρνει να αστοχήσουν στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα-Αμφιβολίες για την εφαρμοστικότητα
Οι διαδικασίες express για Πελετίε και οι πέντε μήνες αναμονής για Μαλέκο-Παρόμοιες υποθέσεις, διαφορετικοί χειρισμοί