Δυσαρέσκεια από ΠΑΣΥΚΙ για το θέμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) σε ανοιχτή επιστολή της προς τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεσή της, αναφέροντας ότι η θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΟΚΥπΥ «αφαιρείται δυστυχώς από την ιατρική πυραμίδα, χωρίς να έχετε απαντήσει στα θέματα που σας υποβάλαμε γραπτώς, αλλά και χωρίς να έχει συμφωνηθεί συγκεκριμένο σχέδιο υπηρεσίας, ως απαιτείται».

Σημειώνεται ότι «η συγκεκριμένη συμπεριφορά βεβαίως, δεν εκπλήσσει την Συντεχνία μας, αφού επαναλαμβάνεται, αναδεικνύοντας και αποδεικνύοντας τις πραγματικές σας προθέσεις, που δεν είναι άλλες από την επιθυμία σας να χαλιναγωγήσετε τους Ιατρούς και τους εκπροσώπους τους, ώστε ελεύθερα να εφαρμόσετε τις πολιτικές σας, που ως κεντρική ιδέα έχουν την έννοια του "λιγότερου δημοσίου"».

Έχουμε αναγνώσει το κείμενο που περιγράφει τα προσόντα, σημειώνεται, «όμως κανένα εξ αυτών δε σχετίζεται με θέματα Υγείας και διερωτόμαστε πώς και γιατί τα συγκεκριμένα προσόντα υπερέχουν των προσόντων ενός Ιατρού;».

Περαιτέρω προστίθεται ότι η αναφορά σε «πολυεθνικές εταιρείες» μάλιστα ονομαστικά ως προτέρημα / επίτευγμα κρίνεται ιδιαίτερα «άκαιρη, αλλά και ατυχής».

«Ως εκ τούτου την καταγγέλλουμε και μας αναγκάζει να υποβάλουμε το ερώτημα, κατά πόσο το συγκεκριμένο αντικείμενο ενασχόλησης, έχει σχέση με μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόσο γενικά, όσο και ειδικότερα», σημειώνεται.

Η ιδιαίτερη «συρρίκνωση» που έχει επέλθει στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δημοσίου, όπως και η «αρνητική» εικόνα που εκπέμπουν πλέον, αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ, έχουν αιτίες και σε κάποιους αναλογούν ευθύνες, οι οποίες θεωρούμε ότι «ανήκουν απόλυτα στον Οργανισμό».

«Όταν η Συντεχνία μας έγκαιρα προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλόχευαν με την έναρξη του ΓεΣΥ, όταν καλούσε σε διαβούλευση και κατέθετε προτάσεις, ο Οργανισμός και κώφευσε και αρνήθηκε πεισματικά να αντιληφθεί το τι γινόταν» λέει η ΠΑΣΥΚΙ, κάνοντας επίσης αναφορά και στα οικονομικά αποτελέσματα που καταγράφονται, για να καταλήξει στην επιστολή της με τη φράση «από πρωταθλητές, ουραγοί».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου