Διέμενε παράνομα στην Κύπρο ο ύποπτος για τη φωτιά στην Ανώγυρα-Εντοπίστηκε να κρύβεται με 8.000 ευρώ

Διάταγμα κράτησης για περίοδο έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 32χρονου, ως ύποπτου για τη φωτιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή της Ανώγυρας. Πρόκειται για άτομο που διαμένει παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας και το οποίο εντοπίστηκε να κρύβεται, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκαν πέραν των 8 χιλιάδων ευρώ, ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κυριάκου είπε πως μετά από μαρτυρία για ύποπτο όχημα που κινείτο την ώρα έναρξης της φωτιάς στη συγκεκριμένη περιοχή, η Αστυνομία πραγματοποίησε εξετάσεις και εντόπισε τον χώρο διαμονής του ιδιοκτήτη, στην κοινότητα Πάχνας.

Ο 32χρονος, πρόσθεσε, εντοπίστηκε να κρύβεται στην ταράτσα της οικίας, ενώ από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι διαμένει παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως επίσης και η συμβία του, που εντοπίστηκε εντός της οικίας, ενώ σε τσάντα βρέθηκε χρηματικό ποσό πέραν των 8 χιλιάδων ευρώ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού είπε πως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσωποκράτησης του, για έξι μέρες, ο ύποπτος θα ανακριθεί γραπτώς από τους ανακριτές, σημειώνοντας παράλληλα ότι «από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις δεν δικαιολογείται η παρουσία του στον συγκεκριμένο χώρο (όπου ξεκίνησε η φωτιά)».

«Εναντίον του διερευνώνται το αδίκημα ανάμματος φωτιάς στην ύπαιθρο, παράνομης κατοχής περιουσίας, παράνομης παραμονής και άλλα», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τους δυο ανήλικους που φέρεται να παραδέχθηκαν ότι η φωτιά στην Τριμίκλινη ξεκίνησε μετά από βεγγαλικό που άναψαν, ο κ. Κυριάκου είπε πως «διερευνάται η πιθανή ευθύνη των κηδεμόνων, η οποία όμως θα διαφανεί με την ολοκλήρωση των εξετάσεων».

Επιπρόσθετα, συνέχισε, διερευνάται κατά πόσο πρόκειται για επιτρεπόμενο ή όχι βεγγαλικό αλλά και από πού το προμηθεύτηκαν οι ανήλικοι.

Πηγή: KΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτυρία οδήγησε στη σύλληψη 32χρονου για τη μεγάλη φωτιά στην Ανώγυρα

Δειτε Επισης

Στην Κωνσταντινούπολη αντί στην Άγκυρα βρέθηκαν Ολγκίν-Φιντάν (pic)
Ποινές με αναστολή και πρόστιμα σε πέντε νεαρούς το Δικαστήριο για την επίθεση εναντίον πετοσφαιριστών του Παφιακού
Επιμονή Τατάρ με τη πρότασή του για τα οδοφράγματα-Δεν δείχνει καμία πρόθεση για συμφωνία
Καταγγελίες για σεξισμό εναντίον του Νίκου Πελετιέ-Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος
Αναποδογυρίστηκε διπλοκάμπινο μετά από τροχαίο στη Λεμεσό
Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε δύο ανήλικους και 21χρονο για ληστεία και επίθεση σε ντελιβερά
Το Ανώτατο Συνταγματικό ακύρωσε απόφαση εφετείου για τελωνειακή οφειλή
Καίει Γιαννάκη το πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-«Δεν έλαβε ποτέ πτυχίο, παρακολούθησε κάποια μαθήματα»
Συμφωνήθηκε νέος γύρος ανταλλαγής αιχμαλώτων κατά τις συνομιλίες «εξπρές» Ρωσίας με Ουκρανία
Νέος γύρος ερευνών στην Πορτογαλία για την Μαντλίν ΜακΚαν-Θα ψάξουν τυχόν ίχνη του σώματός της