Αξιωματούχοι NASA, COSPAR, Lockheed Martin στην Κύπρο για συνεργασίες για το έργο C-SpaRC

Σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν στον τομέα της διαστημικής έρευνας και εξερεύνησης αναμένεται να γίνουν την Τετάρτη  στην τελετή των εγκαινίων του Κυπριακού Κέντρου Διαστημικής Έρευνας και Καινοτομίας (C-SpaRC) στη Λευκωσία.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) στη Λευκωσία και εκεί θα παρευρεθούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και ηγέτες από τον τομέα των διεθνών διαστημικών ερευνών, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από τη NASA, την Διεθνή Επιτροπή Διαστημικής Έρευνας (COSPAR) και την εταιρεία αεροδιαστημικής και άμυνας Lockheed Martin.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναμένεται να ανακοινωθούν σημαντικές συνεργασίες που θα επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο της Κύπρου στην παγκόσμια διαστημική κοινότητα.

Σημειώνεται ότι ο CSEO συνεργάζεται στενά εδώ και καιρό με σημαντικούς διεθνείς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της NASA και της COSPAR, για τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας στον τομέα της εξερεύνησης του διαστήματος.

Το έργο που θα ανακοινωθεί αναμένεται να αξιοποιήσει τη στρατηγική θέση της Κύπρου και την αυξανόμενη τεχνογνωσία στις διαστημικές τεχνολογίες για την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και των επιστημονικών ανακαλύψεων. 

Φιλοδοξεί επίσης όχι μόνο να προωθήσει την επιστημονική γνώση αλλά και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και την τεχνολογική καινοτομία στην Κύπρο. Με τη στρατηγική της θέση και τις αυξανόμενες διαστημικές της δυνατότητες, η Κύπρος είναι έτοιμη να γίνει κόμβος για διεθνή διαστημική συνεργασία, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ οι ίδιες πηγές.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Επικεφαλής Επιστήμονα της Κύπρου Δημήτρη Σκουρίδη.

Σημειώνεται ότι το C-SpaRC είναι ένα έργο στρατηγικής υποδομής πολλών εκατομμυρίων ευρώ που συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεισφορές από τη NASA. Το C-SpaRC ιδρύθηκε υπό την αιγίδα του COSPAR, του παγκόσμιου οργανισμού διαστημικής έρευνας.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Η ανήθικη ηθική ενός πόλεμου και οι νόμοι που διέπουν τις συρράξεις μεταξύ Κρατών
Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι
Οι φόβοι Ερντογάν για επίθεση Ισραήλ σε Τουρκία-Στοχοποιεί τη Δύση για την αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή
Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή-Το μομέντουμ του Νετανιάχου και το ρίσκο για το Ισραήλ
Οδηγία Κομισιόν για πιο εύχρηστες ηλεκτρονικές συσκευές-Τι αλλάζει από τις 28 Δεκεμβρίου
«Ο Χαμενεΐ έδειξε ότι δεν φοβάται το Ισραήλ, εμφανίστηκε κρατώντας τουφέκι μπροστά στους Ιρανούς»
Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κύπρος λόγω Μέσης Ανατολής-«Εργάζονται όλοι οι μηχανισμοί»
Τα έκαναν γης μαδιάμ στις Φυλακές, ξεσηκωμός για την σίτιση-Ένταση, συμπλοκές και τραυματίες