Στην ομάδα των Πρασίνων θα συμμετάσχουν οι πέντε ευρωβουλευτές του Volt

Τη συμμετοχή των πέντε Ευρωβουλευτών που εξέλεξε σε Γερμανία και Κάτω Χώρες στην ομάδα των Πρασίνων, αποφάσισαν τα μέλη του πανευρωπαϊκού κόμματος Volt μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία, ανακοίνωσε ο επανεκλεγείς Γερμανός Ευρωβουλευτής Ντάμιαν Μπόσελαγκερ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Καθώς οι δύο επιπρόσθετοι Ευρωβουλευτές που το κόμμα εξέλεξε στη Γερμανία μαζί με τον κ. Μπόσελαγκερ υπολογίστηκαν εξ αρχής στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ως μέλη της ομάδας των Πρασίνων, η προσθήκη αφορά δύο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτές από τις Κάτω Χώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των εδρών από 51 σε 53, πίσω από την ακροδεξιά ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία κατέχει 58 έδρες και την πέμπτη θέση.

Η απόφαση λήφθηκε μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας, με τα μέλη του κόμματος να καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της ομάδας των Πρασίνων, των Φιλελεύθερων της Renew και της παραμονής στους μη εγγεγραμμένους. Όπως ανακοινώθηκε, το 87% όσων ψήφισαν επέλεξαν τους Πράσινους, ακολουθώντας τη σύσταση που έδωσε η ηγεσία μετά από διαβούλευση με τα εθνικά τμήματα του κόμματος στα κράτη μέλη.

Σύμφωνα με τον κ. Μπόσελαγκερ, η απόφαση αποτελεί κίνητρο στην Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να συμπεριλάβει τους Πράσινους στις διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση πλειοψηφίας για επανεκλογή της για δεύτερη πενταετία.

Από την πλευρά του ο Ολλανδός νεοεκλεγείς Ευρωβουλευτής Reinier van Lanschot σημείωσε πως δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για το αν το κόμμα θα άλλαζε την προσέγγιση του μετά την αποχώρηση του κόμματος ΑΝΟ του Τσέχου πρώην Πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις από το Renew. Όπως είπε η κατάσταση για το Volt δεν άλλαξε καθώς το ΑΝΟ δεν εκδιώχθηκε, ενώ παραμένει στην ομάδα το VVD (από το οποίο προέρχεται ο απερχόμενος Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε) παρά την πρόθεσή του να συγκυβερνήσει με το PVV του Γκερτ Βίλντερς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κι όμως, υπάρχει μια βιομηχανία που βλέπει θετικά τους δασμούς Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τα περί αποχώρησης Μασκ από την κυβέρνηση Τραμπ-«Σκουπίδι το δημοσίευμα του Politico»
Ενθαρρύνει τους δύο ηγέτες ο ΓΓ του ΟΗΕ να συνεχίζουν τις συζητήσεις-«Τίποτα ανακοινώσιμο για την προσωπική απεσταλμένη»
Ποινή 20 μηνών σε νεαρό που μαχαίρωσε τον πατέρα του στο πόδι
Συνταξιούχος χάρισε σπίτι αξίας 776.000 ευρώ σε μια σερβιτόρα-Τώρα η οικογένειά του αντιστέκεται
Αντιστροφή μέτρηση για τους δασμούς του Τραμπ-Στο στόχαστρο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και η φαρμακοβιομηχανία
Προσωρινή κατάπαυση του πυρός στον απόηχο του φονικού σεισμού της Μιανμάρ
Άλλες τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια με τους 200 κουκουλοφόρους στην Αγία Φύλα
Η ρώσικη ρουλέτα Πούτιν-Ζελένσκι με Τραμπ και η παρόμοια τακτική που υιοθετούν
Ο Τραμπ ενημέρωσε τον στενό του κύκλο και το υπουργικό ότι ο Μασκ αποχωρεί από την κυβέρνηση