Νέο βίντεο από τη φωτιά στην Ύδρα-Τα στοιχεία που καίνε το πλήρωμα του «Περσεφόνη»

Νέες λεπτομέρειες και ντοκούμεντα για το τι συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στον όρμο Μπίστι της Ύδρας φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Τα στοιχεία καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» που υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν το παραμικρό για το πώς ξέσπασε η φωτιά το βράδυ της Παρασκευής που έκαψε 300 στρέμματα θαμνώδους και δασικής έκτασης στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ήμουν στην καμπίνα, είδα τη φωτιά, δεν έχουμε κάνει τίποτα»-Όσα ανέφερε ο καπετάνιος του «Περσεφόνη»

Από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης, τα μέλη του πληρώματος όχι μόνο επιχείρησαν να σβήσουν τα ίχνη του εμπρησμού, απομακρύνοντας από την παραλία τα στοιχεία που τους ενοχοποιούσαν αλλά έσπευσαν και να απομακρυνθούν από το σημείο όταν είδαν να φτάνει το τέντερ σκάφος που ήταν στο διπλανό όρμο τα μέλη του πληρώματους του οποίου κινητοποιήθηκαν όταν είδαν λάμψη και στη συνέχεια πυρκαγιά στη συγκεκριμένη παραλία.

fwtia_ydra___2_

fwtia_ydra___1_

Οι μαρτυρίες

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής στο νότιο μέρος της Ύδρας όπου υπήρχαν δύο σκάφη. Το «Περσεφόνη» με 13μελες πλήρωμα και επιβάτες 17 καζακστανούς βρίσκεται στον όρμο Μπίστι. Το τουριστικό σκάφος έχει καταφύγει εκεί επειδή στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ και το πλήρωμα δεν θέλει να ταλαιπωρήσει τους 17 επιβάτες.

Την ίδια ώρα σε διπλανο όρμο βρισκόταν ένα άλλο σκάφος, το οποίο αρχικά δεν έχει οπτική επαφή με το «Περσεφόνη». Ωστόσο περίπου στις 22:45 οι επιβαίνοντες σε αυτό βλέπουν μια λάμψη και στη συνέχεια φωτιά να ξεσπάει στον διπλανό από αυτόν που βρίσκονταν όρμο. Ο όρμος Μπίστι είναι μια δύσβατη περιοχή, χωρίς πρόσβαση από την ξηρα, η οποία μπορεί να προσεγγιστεί μόνο με σκάφος.

Μόλις οι επιβάινοντες στο δεύτερο σκάφος αντιλαμβάνονται τη φωτιά, κατεβάζουν το τέντερ και κατευθύνονται προς τον όρμο Μπίστι. Εκεί διαπιστώνουν ότι το βοηθητικό σκάφος του «Περσεφόνη» έχει ήδη φτάσει στην παραλία και τα μέλη του πληρώματος προσπαθούν να μαζέψουν τα απομεινάρια αυτών που είχαν ρίξει προκαλώντας την πυρκαγιά - πιθανότατα πρόκειται για πυροτεχνήματα.

Αντί, όμως, το τέντερ του «Περσεφόνη» να μείνει στο σημείο και να συνεργαστεί με όσους βρίσκονταν στο βοηθητικό σκάφος που τους πλησίαζε, μόλις το αντιλήφθηκαν, επέστρεψαν στο γιοτ με τους Καζακστανούς και αναχώρησαν άμεσα για τη μαρίνα της Βουλιαγμένης.

Σημειωτέον, δε, ότι το «Περσεφόνη» δεν είχε ενημερώσει το λιμεναρχείο ότι θα «έπιανε» στον όρμο Μπίστι ως όφειλε βάσει της ναυτικής νομοθεσίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Κλειδώνουν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-Την Κυριακή οι αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή
Συνελήφθη 45χρονος που βιντεοσκοπούσε τη θετή του κόρη την ώρα που έκανε μπάνιο
Κ. Μητσοτάκης για απειλές Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου-«Δεν είναι δυνατόν να απειλούνται κράτη-μέλη της ΕΕ»
Ποινική δίωξη στους οκτώ από το Καζακστάν για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό για τη φωτιά στην Ύδρα
Κ. Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ελπίζω να ολοκληρωθεί η συμφωνία για Φον ντε Λάιεν, Κάλας και Κόστα
ΒΙΝΤΕΟ: Τραγωδία στην Ελλάδα-Δέντρο καταπλάκωσε και σκότωσε 47χρονο
Εντοπίστηκαν ίχνη από κροτίδες στην παραλία στην Ύδρα-Αυτοψία την πέμπτη ημέρα μετά την πυρκαγιά
Πολυετείς καθείρξεις για Κουτσολιούτσους και συνεργάτες για την υπόθεση Folli Follie
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου στην Ελλάδα
ΒΙΝΤΕΟ: Αβοήθητη για δέκα λεπτά η 17χρονη που παρασύρθηκε από ασυνείδητο στην Αθήνα