ΒΙΝΤΕΟ: Οπαδοί διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης οι δράστες-Σκότωσαν 15 αστυνομικούς και έναν ιερέα

Ο τραγικός απολογισμός από τις συντονισμένες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν εχθές, Κυριακή, σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν μπορεί να ξεπερνάει τους 16 νεκρούς που έχουν ανακοινωθεί από τις επίσημες Αρχές. Σύμφωνα με το πρακτορείο Nexta, κανάλια στο Telegram που συνδέονται με τις αστυνομικές Αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς.

Συγκεκριμένα το Baza αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 15 αστυνομικοί, ένας ορθόδοξος ιερέας, ο φύλακας μιας εκκλησίας και τρεις πολίτες που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Άλλοι λογαριασμοί στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για 17 νεκρούς αστυνομικούς και πάνω από 40 τραυματίες από την αιματηρή επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Μακελειό στη Ρωσία-Δεκαέξι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε συναγωγή και εκκλησίες

Υπενθυμίζεται ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ χθες Κυριακή σε μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα φυλάκιο της αστυνομίας σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν, σπέρνοντας τον τρόμο και τον θάνατο.

Οι συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, τη Μαχατσκαλά, και στην πόλη Ντερμπέντ (νοτιότερα), σημειώθηκαν τρεις μήνες μετά το μακελειό με τους 145 νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Έξι εκ των δραστών της επίθεσης σκοτώθηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Ο ιερέας που έχασε τη ζωή του κατά την επίθεση σε ορθόδοξο ναό στο Ντερμπέντ έχει ταυτοποιηθεί ως ο 66χρονος πατήρ Νικολάι Κοτέλνικοφ που λειτουργούσε στην περιοχή εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια. Οι τρομοκράτες που εισέβαλαν στην εκκλησία έκοψαν τον λαιμό του άτυχου ιερωμένου, με τους αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερα βάναυση δολοφονία.

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στο Νταγκεστάν στον απόηχο των πολύνεκρων επιθέσεων, όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικές ώρες από τον λογαριασμό Telegram της τοπικής κυβέρνησης της ρωσικής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο.

Σύμφωνα με το Tass, εκπρόσωποι των τοπικών αστυνομικών Αρχών δήλωσαν ότι οι δράστες είναι οπαδοί μιας διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης και ότι τα άτομα που οργάνωσαν τις επιθέσεις θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Τέσσερις επιθέσεις ενόπλων στη Ρωσία-Νεκροί ένας ιερέας, αστυνομικοί και δύο από τους δράστες

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επισήμως ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Νταγκεστάν, ωστόσο οι έρευνες φαίνεται να στρέφονται προς ακραίους ισλαμιστές. «Κατανοούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και ποιος ήταν ο στόχος τους», δήλωσε εχθές σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Μέλικοφ, χωρίς όμως να προβεί σε περισσότερες διευκρινίσεις.

Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ των δραστών ήταν δύο από τους γιους του Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι. Ο 63χρονος Ομάροφ συνελήφθη και θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ολοκληρώθηκε η αντιτρομοκρατική επιχείρηση

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση που εξαπολύθηκε στην ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν, στον Καύκασο, μετά τις επιθέσεις κατά ορθόδοξων εκκλησιών και μιας συναγωγής που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, ολοκληρώθηκε, ανακοίνωσε σήμερα η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας (NAK).

"Μετά την εξουδετέρωση των απειλών για τη ζωή και την υγεία των πολιτών, αποφασίστηκε να τερματιστεί η αντιτρομοκρατική επιχείρηση" στο Νταγκεστάν από τις 08:15 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής αυτής, την οποία επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Αυτή είναι η απάντηση των 13 σημείων της Χαμάς που ο Γουίτκοφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που όχημα πέφτει πάνω στους οπαδούς της Παρί στη Γαλλία
Τουλάχιστον τρεις νεκροί μετά από πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Αμβούργου-Πάνω από 50 οι τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Από εκρήξεις η κατάρρευση των δύο γεφυρών στη Ρωσία-Νεκροί και δεκάδες τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Αιματοβαμμένος τελικός με δύο νεκρούς και 200 τραυματίες-Πάνω από 550 συλλήψεις, χάος στη Γαλλία
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός 17χρονος στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Champions League-Μαχαιρώθηκε στο στήθος
Μυστήριο με την πρόταση εκεχειρίας του Γουϊτκοφ-Άλλα λέει η Χαμάς και άλλα το Ισράηλ
ΒΙΝΤΕΟ: Κατέρρευσε και δεύτερη γέφυρα στη Ρωσία-Υπόνοιες για δολιοφθορά
Δέκα νεκροί και εκατό τραυματίες από πυρά Ισραηλινών στο κέντρο βοήθειας στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Κατέρρευσε γέφυρα στη Ρωσία-Τουλάχιστον επτά νεκροί και 30 τραυματίες