Απογοήτευση συνταξιούχων με τους 6.600 δικαιούχους για διακοπές-«Σαν μια σταγόνα στον ωκεανό»

Aπογοήτευση επικρατεί ανάμεσα στους συνταξιούχους, μετά και την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην επέκταση των αριθμό των δικαιούχων στο σχέδιο επιχορήγησης διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων σε ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων και του Πύργου Τυλληρίας, αφού αυξήθηκε ο αριθμός των δικαιούχων από 6.300 σε 6.600 πρόσωπα.

Οι συνταξιούχοι από την πλευρά τους, θεωρούν ως σαν μια σταγόνα στον ωκεανό τα 300 πρόσωπα που έχει επεκταθεί το εν λόγω σχέδιο, καθώς υπάρχουν αρκετές χιλιάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι αναμένουν επιχορήγηση των διακοπών τους, καθώς δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν οικονομικά στις ανάγκες τους.

Mιλώντας στον REPORTER, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης, ανέφερε ότι, «δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς χιλιάδες αιτήσεις χαμηλοσυνταξιούχων που έχουν υποβληθεί θα απορριφθούν, διότι δυστυχώς το κονδύλι παραμένει το ίδιο. Ωστόσο, οι ανάγκες των συνταξιούχων είναι πάρα πολύ μεγάλες. Λόγω και της ακρίβειας ταυτόχρονα, οι αιτήσεις των συνταξιούχων ήταν πάρα πολλές για διακοπές, γιατί είναι μια διέξοδος με τα όσα βρίσκονται καθημερινώς αντιμέτωποι».

Σημειώνεται ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι σήμερα, απαριθμούν γύρω στους 35.000, όμως δικαιούχοι είναι μόνο 6.600, κάτι που αντιστοιχεί σε ένα πολύ μικρό αριθμό που θα προλάβει να λάβει την επιχορήγηση για διακοπές. «Ακόμη υπάρχει ενδιαφέρον από χαμηλοσυνταξιούχους για να ενταχθούν στο σχέδιο, αλλά είναι μάταιος κόπος και δεν πρόκειται να εγκριθούν, αφού δεν φτάνει το κονδύλι της Κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Σκαρπάρης.

Τα 300 άτομα που έχει επεκτείνει η Κυβέρνηση στο Σχέδιο, υπογράμμισε μάλιστα ο κ. Σκαρπάρης, «είναι σαν μια σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν. Λόγω της ακρίβειας, οι συνταξιούχοι ανέμεναν τουλάχιστον ότι θα διπλασιαζόταν το ποσό της χορηγίας, το οποίο μιλώντας με αριθμούς, από το ένα εκατομμύριο να γινόταν δυο εκατομμύρια ευρώ, για να καλύψει περισσότερους συνταξιούχους».

Επιπρόσθετα, ο κ. Σκαρπάρης, ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι αντικρύζουν με ιδιαίτερη ανησυχία την Κυβέρνηση να μην υπολογίζει ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους. «Βεβαίως, δεν μπορούμε να ξεχνάμε το πέναλτι του 12% που επιβάλλεται και δεν κάνει καμία κίνηση θετική η Κυβέρνηση και απλά μας κοροϊδεύει και μεταφέρει την πρόθεσή της να κάνει αναθεωρημένη πρόταση στο αόριστο και δεν τοποθετείται ξεκάθαρα».

Μάλιστα, την ίδια ώρα που καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες, οι συνταξιούχοι φαίνεται να βιώνουν ένα ακόμη δύσκολο καλοκαίρι, ειδικότερα αυτοί που δεν διαθέτουν κλιματιστικό. Αλλά ακόμη και αυτοί που διαθέτουν σύμφωνα με τον κ. Σκαρπάρη, «δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν διότι αυτό που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, δεν είναι κάτι διαφορετικό, αλλά είναι ψίχουλα το όφελος, σε σχέση με το ότι παρατείνεται η επιδότηση για τον ηλεκτρισμό, που αντιστοιχεί με δέκα και δώδεκα ευρώ τον μήνα. Οι ηλικιωμένοι δεν αντέχουν και δεν χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά τους και ζουν με κίνδυνο την υγεία τους. Έχοντας όλα αυτά υπόψη, η ΕΚΥΣΥ δεν μπορεί να είναι με σταυρωμένα τα χέρια, και αναμένεται να παρθούν μέτρα και δεν μπορούμε να αφήσουμε την κατάσταση να συνεχιστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αύξηση αριθμού δικαιούχων για σχέδιο διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων

Δειτε Επισης

Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού
Έναρξη Μαθημάτων Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λεμεσού