Οργή από βίντεο με τραυματισμένο Παλαιστίνιο δεμένο σε στρατιωτικό όχημα Ισραήλ

Ισραηλινοί στρατιώτες έδεσαν έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο στο καπό ενός στρατιωτικού οχήματος στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στη Δυτική Όχθη.

Οι Δυνάμεις Αμυνας του Ισραήλ (IDF) επιβεβαίωσαν σήμερα το περιστατικό, μια ημέρα αφότου συνέβη, προκαλώντας την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα social media δείχνει το τζιπ με τον άνδρα δεμένο πάνω στο καπό να περνάει μπροστά από δύο ασθενοφόρα.

Οι στρατιώτες κατηγορήθηκαν ότι κακομεταχειρίστηκαν τον τραυματισμένο άνδρα χρησιμοποιώντας τον ως «ανθρώπινη ασπίδα» στη διάρκεια της επιχείρησης.

Οι IDF ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι οι στρατιώτες εκτελούσαν «επιχειρήσεις αντιτρομοκρατίας για να συλλάβουν καταζητούμενους υπόπτους» στην ευρύτερη περιοχή της Τζενίν.

«Τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών της IDF, οι οποίοι απάντησαν πυροβολώντας. Στη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών ένας από τους υπόπτους τραυματίστηκε και συνελήφθη», ανέφερε η IDF.

«Κατά παράβαση των διαταγών και των τυπικών διαδικασιών των επιχειρήσεων ο ύποπτος συνελήφθη από τις δυνάμεις ενώ βρισκόταν δεμένος πάνω σε ένα όχημα. Η συμπεριφορά των στρατιωτών στο βίντεο που δείχνει το περιστατικό δεν συνάδει με τις αξίες της IDF. Το περιστατικό θα διερευνηθεί και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως», ανέφερε ο στρατός.

Ο ύποπτος μεταφέρθηκε στην Ερυθρά Ημισέληνο για να λάβει ιατρική βοήθεια, πρόσθεσε ο στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί κατ΄επανάληψη επιδρομές στη Τζενίν, η οποία θεωρείται προπύργιο των Παλαιστίνιων ενόπλων.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Το πρώτο μήνυμα της Ε.Ε. για το πάγωμα των δασμών από Τραμπ-«Σημαντικό βήμα σταθεροποίησης»
Νέα διαμαρτυρία υπέρ του Ιμάμογλου στην Τουρκία-Δύο συλλήψεις δημοσιογράφων
Σε ισχύ τα αντίμετρα της Κίνας για τους δασμούς Τραμπ-Κίνδυνος για το διμερές εμπόριο
Mε βίντεο του Μάο Τσετούνγκ η νέα απάντηση στους δασμούς 125% από τον Τραμπ-«Είμαστε Κινέζοι, δεν φοβόμαστε»
Αυξάνονται οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής στην Δομινικανή Δημοκρατία-Στα 184 τα θύματα
Υποστηρίζουν πως έπληξαν 100 στόχους των Χούθι οι ΗΠΑ
Δεν θέλει σύγκρουση με το Ισραήλ η Τουρκία για τη Συρία-Ετοιμάζεται για επαφές σε τεχνικό επίπεδο
Προανήγγειλε συνάντηση με Τραμπ ο Μερτς-«Για μένα, η προτεραιότητα είναι η Ευρώπη»
Βασιλιάς Κάρολος στο ιταλικό κοινοβούλιο-Η ειρήνη δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται δεδομένη
Αδιανόητο τροχαίο στην Ινδονησία-Ακολούθησε το GPS και έπεσε από γέφυρα