Συμμετοχή Ραουνά στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ και συνάντηση για Τρίο Προεδρίας

Η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Μαριλένα Ραουνά, θα μεταβεί τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη, ενώ στο περιθώριο του Συμβουλίου θα έχει συνάντηση με τους ομολόγους της στο Τρίο Προεδρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται σημαντικά θέματα όπως η πρόταση Οδηγίας για τη διαφάνεια εκπροσώπησης συμφερόντων από τρίτες χώρες και η ακρόαση της Ουγγαρίας σχετικά με την κατάσταση του κράτους δικαίου.

Το Συμβούλιο θα προετοιμάσει επίσης τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27-28 Ιουνίου, όπου θα συζητηθούν θέματα όπως η κατάσταση στην Ουκρανία, η Μέση Ανατολή και η Στρατηγική Ατζέντα της Ένωσης για την περίοδο 2024-2029. Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθούν, επίσης, θέματα άμυνας και ασφάλειας και ανταγωνιστικότητας.

Αναφέρεται ότι στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, η κ. Ραουνά θα έχει συνάντηση με τους ομολόγους της στο Τρίο Προεδρίας, την Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πολωνίας Magdalena Sobkowiak-Czarnecka και τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Δανίας Jonas Bering Liisberg.

Στη συνάντηση θα παραστούν και εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου της ΕΕ. Στόχος της συνάντησης η καθιέρωση του πλαισίου συνεργασίας του Τρίο με τη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου και η ανταλλαγή απόψεων για τις προετοιμασίες των Προεδριών του Τρίο.

Η Υφυπουργός θα συμμετάσχει, επίσης, στις διακυβερνητικές διασκέψεις για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Μολδαβία και την Ουκρανία, που θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα στο Λουξεμβούργο, και στη διακυβερνητική διάσκεψη με το Μαυροβούνιο, που θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες.

Δειτε Επισης

Διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα για το ψήφισμα της τουρκικής βουλής
Ενώπιον του Υπουργικού τα νέα κριτήρια εξέτασης αιτήσεων για τα σχέδια του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Ν. Χριστοδουλίδης: Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια
Εκτός τόπου και χρόνου ο Μπαχτσελί-«Ο Δένδιας είναι σε παραλήρημα και η Βανδή είναι ασεβής»
Πρόεδρος: Η ανάδειξη του γεωστρατηγικού ρόλου της Κύπρου ενισχύει προσπάθειες για λύση
Αρχιεπίσκοπος: Χρειάζεται νέα προσέγγιση από την πλευράς μας στο Κυπριακό
Ύπατος Πρόεδρος AHEPA: Στην Κύπρο δοκιμάζονται τα όρια του Ελληνισμού
Για προσπάθειες Κύπρου για Γάζα,για Ουκρανία και επέτειο εισβολής μίλησε ο Κόμπος στο ΣΕΥ
Βρυξέλλες και όχι Βουδαπέστη η επόμενη άτυπη σύνοδος ΥΠΕΞ της ΕΕ ανακοίνωσε ο Μπορέλ
Ιωάννου: Η επανένωση της χώρας μας είναι μονόδρομος