Στο Λουξεμβούργο η Μαρία Παναγιώτου για το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας ΕΕ

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ Μαρία Παναγιώτου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της Βελγικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου είναι τα Συμπεράσματα Συμβουλίου σχετικά με το μέλλον της γεωργίας στην ΕΕ με σκοπό την έγκρισή τους.

Όπως αναφέρεται, η Υπουργός θα τονίσει τη σημασία της συμπερίληψης στο κείμενο αναφορών που να αναγνωρίζουν τις εθνικές ιδιαιτερότητες και συνθήκες των κρατών μελών και την ανάγκη ανάπτυξης ενός ανθεκτικού και βιώσιμου γεωργικού τομέα, ενώ θα επισημάνει επίσης τη σημασία της ενίσχυσης της επισιτιστικής ασφάλειας και στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ. Θα τονίσει επίσης, σημειώνεται, «την ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της χρηματοδότησης των ευρωπαίων γεωργών διασφαλίζοντας την ανθεκτικότητα του γεωργικού τομέα της ΕΕ και το μέλλον της γεωργίας στην ΕΕ».

Προστίθεται ότι στο πλαίσιο του Συμβουλίου η Κροατία θα θέσει αίτημα για στήριξη των γεωργών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, σημειώνοντας ότι η Κύπρος θα στηρίξει την Κροατία, τονίζοντας για ακόμα μια φορά ενώπιον του Συμβουλίου τις δυσμενείς επιπτώσεις της λειψυδρίας στην παραγωγή τροφίμων και τη γεωργική δραστηριότητα των μεσογειακών χωρών.

Συμπληρώνεται ότι οι Υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις σχετικά με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αειφόρο αλιεία στην ΕΕ, εστιάζοντας στις προκλήσεις και τις στρατηγικές για την επίτευξη βιώσιμων αλιευτικών πρακτικών έως το 2025.  

Θα συζητήσουν ακόμα την πρόοδο των εργασιών σε υπό εξέταση νομοθετικούς  φακέλους, μεταξύ των οποίων οι Κανονισμοί για το υλικό αναπαραγωγής φυτών και δασών, οι οποίοι έχουν στόχο την εξασφάλιση της γενετικής ποικιλομορφίας και της ανθεκτικότητας των ευρωπαϊκών δασών, και ο Κανονισμός για την προστασία των ζώων κατά τη μεταφορά που έχει στόχο  τη βελτίωση των συνθηκών ευζωίας των ζώων εντός της ΕΕ.

Η κ. Παναγιώτου επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα για το ψήφισμα της τουρκικής βουλής
Ενώπιον του Υπουργικού τα νέα κριτήρια εξέτασης αιτήσεων για τα σχέδια του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Ν. Χριστοδουλίδης: Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια
Εκτός τόπου και χρόνου ο Μπαχτσελί-«Ο Δένδιας είναι σε παραλήρημα και η Βανδή είναι ασεβής»
Πρόεδρος: Η ανάδειξη του γεωστρατηγικού ρόλου της Κύπρου ενισχύει προσπάθειες για λύση
Αρχιεπίσκοπος: Χρειάζεται νέα προσέγγιση από την πλευράς μας στο Κυπριακό
Ύπατος Πρόεδρος AHEPA: Στην Κύπρο δοκιμάζονται τα όρια του Ελληνισμού
Για προσπάθειες Κύπρου για Γάζα,για Ουκρανία και επέτειο εισβολής μίλησε ο Κόμπος στο ΣΕΥ
Βρυξέλλες και όχι Βουδαπέστη η επόμενη άτυπη σύνοδος ΥΠΕΞ της ΕΕ ανακοίνωσε ο Μπορέλ
Ιωάννου: Η επανένωση της χώρας μας είναι μονόδρομος