Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κερατέα και στην Άνδρο

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ  στην περιοχή της Κερατέας.

Ειδικότερα, περίπου στις 10 το βράδυ, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άνω Δασκαλειό που ανέπτυξε γρήγορα δυναμική λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα και απειλούσε σπίτια.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, και συγκεκριμένα 120 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 38 οχήματα που μαζί με τις  μαζί με τις υδροφόρες του Δήμου Λαυρεωτικής και τους εθελοντές, κατάφεραν να την περιορίσουν πριν προλάβει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Λόγω της πυρκαγιάς εστάλη στις 22:57 μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Άνω Δασκαλειό να απομακρυνθούν προς Κερατέα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην πυρκαγιά ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για φθορές σε σπίτια.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση περιοχή Στραπουριές στην Άνδρο.

Η πυρκαγιά απειλούσε κατοικίες και στις 13:13 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου προκειμένου να απομακρυνθούν προς τη Χώρα.

Λίγο μετά το απόγευμα όμως οι Πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, μαζί με ενισχύσεις που εστάλησαν από την Αθήνα κατάφεραν να την περιορίσουν και πλέον παραμένουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων.

Στην πυρκαγιά στην Άνδρο επιχείρησαν 39 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, 2 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και εθελοντές με 7 οχήματα.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται η Αττική και η Εύβοια.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων στον 42χρονο για τη δολοφονία Αγγελή στη Ξυλοτύμπου
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θέτει το ζήτημα παραβίασης της Συμφωνίας Πρεσπών διεθνώς
Έτοιμοι να συνεργαστούν στενά δηλώνουν Φον ντερ Λάιεν και Κόστα-Ενότητα προτάσσει η Κάλας
Το άνοιγμα οδοφράγματος στη Μια Μηλιά υποστηρίζει πως θα θέσει στην Ολγκίν ο Τατάρ
Ο Άγγελος έφυγε, συνεχίζει όμως να προσφέρει 20 χρόνια μετά στα παιδιά που υποφέρουν
Ξεκαθαρίζει το ΥΠΑΝ για την απαγόρευση κινητών στα σχολεία-Η απάντηση σε Μιχαηλίδου
Αναβλήθηκε για Σεπτέμβριο η διαδικασία για ακύρωση δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων των μοναχών
Συγχαρητήρια Προέδρου σε Ούρσουλα, Κόστα και Κάλας-«Δεσμευόμενοι να συνεργαστούμε στενά»
Στη δημοσιότητα φωτογραφία αναζητούμενου προσώπου για κλοπή στη Λεμεσό (pic)
Απαγγέλθηκε κατηγορία στον εξεταστή για το θανατηφόρο του 2012-Απάντησε μη παραδοχή, το… 2025 η επόμενη δικάσιμος