Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Κολομβία

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Ταμινάνγκο του νομού Ναρίνιο, στη νοτιοανατολική Κολομβία, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι τοπικές αρχές.

Το παγιδευμένο με 40 κιλά εκρηκτικών αυτοκίνητο ανατινάχθηκε κοντά σε αστυνομικό τμήμα και το ωστικό κύμα προκάλεσε καταστροφές σε κτίρια και οχήματα, σε απόσταση δεκάδων μέτρων.

Ο Λουίς Αλφόνσο Εσκομπάρ, νομάρχης Ναρίνιο, ανέφερε πως ένας αστυνομικός και δύο άμαχοι βρήκαν τον θάνατο εξαιτίας αυτής της «παρανοϊκής ενέργειας».

Το ίδιο αστυνομικό τμήμα είχε γίνει στόχος δύο επιθέσεων τη χρονιά που πέρασε, υπενθύμισε ο δήμαρχος Φερνάντο Λατόρε, ζητώντας άμεση ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, υπογραμμίζοντας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ότι οι εγκληματίες που «επιλέγουν το μονοπάτι του πολέμου αντί εκείνου της ειρήνης» θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Πηγή: ΕΡΤ

Δειτε Επισης

Απειλή για βόμβα σε πτήση της American Airlines προς Δελχί
Έβαλε όρια ο Στάρμερ-«Δεν μπορεί να υπάρξουν συνομιλίες χωρίς τη συμμετοχή της Ουκρανίας»
Το γραπτό μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στους πίστους-«Συνεχίζω με αυτοπεποίθηση τη νοσηλεία»
Κηδεύεται ο Χασάν Νασράλα-Χιλιάδες άνθρωποι με φωτογραφίες και σημαίες στα περίχωρα της Βηρυτού
Φρίκη στην Ινδία-Συγγενείς, συμμαθητές, γείτονες και άγνωστοι βίαζαν 13χρονη επί πέντε χρόνια
Οι Γερμανικές εκλογές βάζουν τέλος στα ταμπού-Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η νέα Κυβέρνηση
Δύσκολες ώρες για τον Πάπα Φραγκίσκο-Τι φοβούνται οι γιατροί
«Ήταν μόνος σε σήραγγες για 500 μέρες, τον ανάγκασαν να φιλήσει τρομοκράτες»
Η Βρετανία αποκαλύπτει τη Δευτέρα «το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων που δόθηκε» στη Ρωσία
Ο Τραμπ ξηλώνει τον αρχιστράτηγο και ακόμα δύο αρχηγούς όπλων του Πενταγώνου