Από laughing gas μέχρι ποτά… πόμπες-Αναμένουν διακριτική παρουσία Αρχών στην Αγ. Νάπα οι μαγαζάτορες

Τη διακριτική παρουσία των μελών της Αστυνομίας στην Αγία Νάπα, ζητούν οι μαγαζάτορες, οι οποίοι για ακόμη ένα καλοκαίρι αναμένουν ότι οι περισσότεροι τουρίστες, αλλά και ντόπιοι πολίτες, θα κατακλύσουν την παραλιακή περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, που είναι γνωστή για τη νυχτερινή της διασκέδαση και γι’ αυτό τον λόγο εύχονται όπως τα διάφορα περιστατικά που σημειώνονται κάθε τέτοια περίοδο, θα μειωθούν στο απειροελάχιστο.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι κάθε καλοκαιρινή περίοδο, θα καταγγελθεί αριθμός υποστατικών, είτε για ηχορύπανση που προκαλεί, είτε για πώληση νοθευμένων ποτών, αλλά και ορισμένες περιπτώσεις για τη χρήση laughing gas ανάμεσα στους θαμώνες. Περιστατικά, τα οποία οι Αρχές διερευνούν κάθε χρόνο, ωστόσο, συνεχίζουν να υπάρχουν και είναι κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα έντονα τους νόμιμους και επαγγελματίες ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής.

Την ώρα που έχει αρχίσει ήδη να καταγράφεται αυξημένη κινητικότητα στα κέντρα αναψυχής της Αγίας Νάπας, o Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, ανέφερε στον REPORTER ότι, «με την παρουσία της δημοτικής Αστυνομίας, θα αλλάξουν προς το καλό τα πράγματα, αλλά είναι θέμα που χρειάζεται χρόνο. Σίγουρα σε χώρους όπου υπάρχει αυξημένη παρουσία θαμώνων, όπως στην Αγία Νάπα, είναι αναμενόμενο να συμβαίνουν κάποια περιστατικά. Ως εκ τούτου, αυτά που συμβαίνουν μπορούν να ξεπεραστούν με τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας στον βαθμό που μπορεί να επιτευχθεί».

Για τα περιστατικά ηχορύπανσης που καταγγέλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα διάφοροι μαγαζάτορες, ο κ. Λεβέντης υπέδειξε πως, με την ανάληψη των νέων καθηκόντων των νέων Δήμων, αναμένεται ότι θα υπάρξει μια πιο ορθολογιστική εφαρμογή του Νόμου, όσο αφορά τον ήχο. «Υπάρχει ένας Νόμος, ο οποίος αν και δεν είναι ο καλύτερος, με την ορθή εφαρμογή του και με τη συνεργασία όλων των πλευρών, θα υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα τα οποία θα επιτρέπουν τη λειτουργία των χώρων αναψυχής, χωρίς να προκαλούν τα φαινόμενα αυτά τα οποία ζούμε σε κάποιες περιοχές και από κάποιους χώρους. Οπότε, η πρώτιστη ενέργεια είναι να αιτηθούν οι επιχειρηματίες τις άδειες και να τους εκδοθούν, ώστε να είναι στα πλαίσια της νομιμότητας».

Αφού ο κάθε επαγγελματίας ιδιοκτήτης εκδώσει την επαγγελματική του άδεια, τότε οι μαγαζάτορες εκτιμούν ότι έχει κάθε λόγο η αρχή που εποπτεύει την εφαρμογή του Νόμου, να προβεί σε οποιαδήποτε καταγγελία. «Αναμένουμε ότι θα λειτουργήσουν καλύτερα τα πράγματα φέτος, χωρίς αυτό να αφαιρεί έστω και κατά το ελάχιστο τις υποχρεώσεις των επιχειρηματιών να λειτουργούν μέσα στα πλαίσια του Νόμου. Εκτιμούμε την ίδια ώρα, ότι η Αστυνομία επιδεικνύει κατανόηση στους επιχειρηματίες, αφού και οι ίδιοι από την πλευρά τους αναμένουν να βγάλουν το ψωμί τους αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ.

Όσο αφορά το ζήτημα με τη νόθευση ποτών, αρμόδιες αρχές είναι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, οι οποίες προβαίνουν σε συχνούς ελέγχους, ωστόσο, όπως υπέδειξε ο κ. Λεβέντης, ίσως χρειάζεται να εντατικοποιηθούν. «Θεωρώ όμως, ότι δεν είναι σοφό από σοβαρούς επιχειρηματίες που βρίσκονται για χρόνια μέσα στον χώρο, να κάνουν χρήση νοθευμένων ποτών. Το να κάνουν χρήση φθηνότερων ποτών, είναι μέσα στα πλαίσια μιας επιχειρηματικής επιλογής, ωστόσο, το νοθευμένο ποτό εκφεύγει κάθε λογικής και οφείλουμε να σεβόμαστε τους επισκέπτες στους χώρους μας και να τους χειριζόμαστε με τέτοιο τρόπο, ώστε να τους δημιουργούμε ευχάριστες αναμνήσεις και όχι δυσάρεστες».

Ταυτόχρονα, εξίσου απαγορευμένο προϊόν, είναι και το laughing gas, που εντοπίζεται στο πλαίσιο των ελέγχων των Αρχών, όπως είναι και η άγρα πελατών, κάτι που συνιστά ποινικό αδίκημα. Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «εντοπίζουμε κρούσματα κατά καιρούς και βλέπουμε ότι υπάρχουν κουτοπονηριές, αφού για παράδειγμα συγκεκριμένο κέντρο αναψυχής της Πάφου, αντέγραψε και την επίπλωση από κάποιο χώρο και προσπαθούν να πείσουν τους διερχόμενους επισκέπτες, ότι πρόκειται για τον ίδιο χώρο».

Από την πλευρά της πάντως η Αστυνομία, διαμηνύει ότι έχουν ξεκινήσει ήδη εντατικές περιπολίες στην περιοχή, με τον εκπρόσωπο Τύπου, Χρίστο Ανδρέου, να αναφέρει ότι, «τα μέλη της Δύναμης, εκτελούν ειδικά καθήκοντα με αυξημένες περιπολίες λόγω και της αυξημένης παρουσίας τουριστών. Πρόσφατα επίσης, έχει ξεκινήσει και η εκστρατεία για τον έλεγχο των τετράτροχων μοτοσικλετών για να είναι πιο ασφαλής η διακίνησή τους. Ακόμη, γίνεται διαφώτιση στους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν αυτού τους είδους τις μοτοσικλέτες και τους υποδεικνύονται κάποιες οδηγίες, γιατί χρήζουν ειδικού χειρισμού».

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, οι περιπολίες επικεντρώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου είναι σαφώς αυξημένη η κίνηση στους δρόμους και στις πλατείες της παραλιακής πόλης, για να υπάρχει καλύτερος έλεγχος και να αποφεύγονται τα διάφορα περιστατικά.

Δειτε Επισης

Επεκτείνεται το Pame Express στη Λεμεσό με υπεραστικές διαδρομές, δυο νέα σημεία Park & Ride στη Λάρνακα
Κλιματικές συνθήκες, κόστη παραγωγής και επιτόκια έβαλαν μπουρλότο στις τσέπες των καταναλωτών
Μηνύματα στήριξης για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση από Αριστοτέλους στην τελική εορτή των Σχολείων Ριζοκαρπάσου
Ανοιχτή συζήτηση Αντικαρκινικού Συνδέσμου για βιώσιμη πρόληψη με την Επίτροπο Κυριακίδου
Εκστρατεία ΠΑΣΥΚΑΦ για σημασία γυναικολογικών ελέγχων
Α.Μιχαηλίδου: Η Κύπρος υποδειγματική περίπτωση εκπαίδευσης για βιώσιμη ανάπτυξη
Εγκατάσταση συστήματος παρατήρησης καιρού στο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου
Υπ. Εργασίας: Στελεχωμένη η τουριστική βιομηχανία, η ολοκλήρωση εξέτασης των αιτήσεων υπερβαίνει το 95%
Νέα κίτρινη προειδοποίηση, στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Διαβεβαιώσεις υπ. Μεταφορών-«Θα ληφθούν μέτρα για ασφάλεια οδηγών λεωφορείων»