Τα λόγια του 81χρονου συζυγοκτόνου στους αστυνομικούς-«Tη σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο»

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύεται ο 81χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει, πίνοντας χλωρίνη.

Σύμφωνα με το evros-news, αστυνομικοί επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο τον ηλικιωμένο, ο οποίος αρχικά τους είπε το εξής: «Την σκότωσα, γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο».

Στη συνέχεια ο 81χρονος ανέφερε ότι καυγάδισαν και πάλι, για το θέμα των φαρμάκων που έπαιρνε με συνταγή ιδιώτη ψυχίατρου, ο οποίος μάλιστα τον επισκέπτονταν στο σπίτι του στην οδό Πλωτινουπόλεως για να παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας του.

Ο ηλικιωμένος δεν ήθελε να παίρνει τα φάρμακα και πάνω στον έντονο καυγά, άρπαξε το μαχαίρι από την κουζίνα, όπου βρισκόταν με την γυναίκα του και την σκότωσε. Στη συνέχεια βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει ότι την έσφαξε.

«Ήθελε να με κλείσει στο… τρελάδικο, θόλωσα και γι’ αυτό την σκότωσα. Είχε ζητήσει πριν από λίγες ημέρες μαζί με την κόρη μου να με εξετάσει ψυχίατρος και στη συνέχεια μου έφεραν έναν και μου έδωσε χάπια», συμπλήρωσε ο 81χρονος, ο οποίος μόλις πάρει πάρει εξιτήριο, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο και για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, με θύμα την 73χρονη και δράστη τον σύζυγό της, η ΕΛΑΣ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Συνελήφθη χθες (21-6-2024) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ένας 81χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι όπως προέκυψε, νωρίτερα ευρισκόμενος με την 73χρονη σύζυγό του στην οικία τους στην Αλεξανδρούπολη, την τραυμάτισε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο στο θώρακα και στην τραχηλική χώρα, ενώ ακολούθως προέβη σε κατάποση χλωριολευκαντικού προϊόντος.

Ο 81χρονος δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύεται.

Από το εσωτερικό της οικίας, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και μία ράβδος ακονίσματος μαχαιριών.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης».

Τη σκότωσε με 12 μαχαιριές

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική έρευνα, η άτυχη γυναίκα είχε 12 μαχαιριές σε στήθος και λαιμό που της προκάλεσαν εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία, ενώ ο θάνατός της εκτιμάται ότι ήταν ακαριαίος.

Από τα έως τώρα στοιχεία η 73χρονη βρέθηκε στην κουζίνα, πεσμένη κάτω στο πάτωμα μέσα στα αίματα.

Ο 81χρονος στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πίνοντας μισό μπουκάλι χλωρίνη, ενώ βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει «σκότωσα τη γυναίκα μου». Αυτό άκουσε γείτονας του ζευγαριού και κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ.

Είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του εγγονού του

Ο γυναικοκτόνος στις 5 Ιουνίου απασχόλησε τις Αρχές για παράβαση του Ν. 3005/06 «Περί ενδοοικογενειακής βίας» σε βάρος του εγγονού του και αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέως.

«Γίνεται μνεία ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η σύζυγός του και η κόρη του ζήτησαν μέσω του Αξιωματικού Υπηρεσίας του ΑΤ Αλεξανδρούπολης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης την ψυχιατρική του εξέταση, πλην όμως ο Εισαγγελέας έκρινε ότι την παρούσα στιγμή δεν κρίνεται σκόπιμη η παραπομπή του για ψυχιατρική εξέταση και θα κριθεί».

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Καταδικάζει τις απειλές Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο-Προστέθηκε αναφορά στα Συμπεράσματα
Εγκρίθηκε από την ΚΣΣΕ το Ψήφισμα Fassino για τα Βαρώσια
Ποινική δίωξη στους οκτώ από το Καζακστάν για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό για τη φωτιά στην Ύδρα
Α. Δημητρίου: Σαφή αναφορά σε ισχυρή στήριξη προσπαθειών ΗΕ για επανένωση περιλαμβάνει το κείμενο EΛΚ
Δικαιώθηκε στο Εφετείο ασθενής για υπόθεση ιατρικής αμέλειας-Αποζημιώσεις 70.000 ευρώ
Με ανταλλαγή απόψεων με Ζελένσκι ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής-Στο τέλος της ατζέντας τα ονόματα
Νεκρός 61χρονος Ελληνοκύπριος μετά από θανατηφόρο στη Μόρφου
Δεν κάνει βήμα πίσω ο Βαφεάδης-Καμιά πρόθεση για μείωση των 300 ευρώ για παραβίαση του κόκκινου
Ακινητοποιήθηκαν δύο φορτηγά στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η έξοδος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού
Επιβεβαίωσε πνιγμό η νεκροτομή στη σορό του άτυχου 35χρονου που εντοπίστηκε νεκρός σε θάλασσα