Άφαντος για 11η ημέρα ο 59χρονος στην Αμοργό-Η συγγνώμη της συντρόφου του στους κατοίκους του νησιού

Άκαρπες παραμένουν για 11 ημέρα οι έρευνες στην Αμοργό για τον 59χρονο Αμερικανό Έρικ Κάλιμπετ τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 11 Ιουνίου.

Όπως ανέφερε η σύντροφός του, Ντέμπι Λεσέιν, σε ανάρτησή σε ομάδα του νησιού, οι έρευνες συνεχίζονται με τη συνδρομή ειδικών από την Καλιφόρνια που ασχολούνται με drones.

«Είμαι πολύ αισιόδοξη σήμερα. Νιώθω πάντα κοντά μου τον Άλμπερτ» έγραψε η κυρία Λεσέιν.

0

Δύο ώρες νωρίτερα από αυτή την ανάρτηση, η σύντροφος του 59χρονου Αμερικάνου ζήτησε συγγνώμη για όσα είχε δηλώσει στη New York Post σχετικά με την πρόοδο των ερευνών όταν είχε κατηγορήσει για αδράνεια και αδιαφορία τις αρχές.

«Γράφω αυτή την ανάρτηση γιατί διαπίστωσα πως ορισμένα πράγματα που είχα πει παλαιότερα πλήγωσαν τα αισθήματα ορισμένων ανθρώπων, ειδικά στην Αμοργό. Θέλω πραγματικά να απολογηθώ σε όσους πλήγωσα με τα λόγια μου. Η οικογένεια του Άλμπερτ και εγώ δεν μπορούμε να εκφράσουμε την τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για τη στήριξη που πήραμε εδώ στην Αμοργό. Εγώ προσωπικά περνάω τη χειρότερη περίοδο της ζωής μου και ελπίζω να μην με κρίνετε για όσα λέω. Υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθη αλλά παρακαλώ πιστέψτε με όταν λέω ότι έχω μια αποστολή μπροστά μου, να βρω τον Άλμπερτ και να τον φέρω πίσω στο σπίτι του».

11

«Προωθούμε εφαρμογή στίγματος μέσω κινητού», λέει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Καραΐσκος, ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και παράλληλα εξήγγειλε εφαρμογή βοήθειας σε τουρίστες μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Για τον αγνοούμενο Αμερικανό τουρίστα ο δήμαρχος Αμοργού είπε ότι «έρχεται χρόνια στο νησί και τα ξέρει τα μονοπάτια, στα οποία υπάρχει σήμανση και βατότητα, ενώ σχεδιάζονται και αναβαθμίσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια».

Σχετικά με τις έρευνες ο κ. Καραΐσκος ανέφερε ότι συνεχίζουν δύο κλιμάκια, ένα της τοπικής αστυνομίας κι ένα από τη Νάξο και υπάρχει ένας πραγματογνώμονας καθώς και δύο σκυλιά που βοηθάνε στις έρευνες. Μαζί και εθελοντές από την οικογένεια του αγνοούμενου.

«Πρωτόγνωρη κινητοποίηση»

«Υπήρξε κινητοποίηση από όλα τα σώματα και από την αστυνομία και την Πυροσβεστική και από το Λιμεναρχείο.

Υπήρχε και ελικόπτερο. Στις έρευνες την πρώτη μέρα υπήρχαν εναέρια μέσα, αυτά τα drones γενικά και διασώστες και εθελοντές και με πλωτά μέσα. Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες, ειδικά τις πρώτες μέρες και αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούσαν να κάνουνε το έργο της έρευνας και της διάσωσης, ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ λόγω του καύσωνα», είπε ο δήμαρχος Αμοργού.

«Ένα μεγάλο ερωτηματικό το οποίο το έχουμε κι εμείς και είναι κάτι το οποίο έχουμε ξεκινήσει και δουλεύουμε προκειμένου να παρέχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στους επισκέπτες μας, είναι το θέμα με τα κινητά. Όταν το κινητό δίνει στίγμα, πιστεύω ότι θα πρέπει τη σήμερον ημέρα να ξέρουμε ακριβώς που εντοπίζεται το άτομο που έχει το κινητό. Αντ’αυτού είχαμε μια μεγάλη περιοχή στην οποία γίνονται έρευνες. Εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες ένα προγραμματισμό ώστε να παρέχουμε μέσω κινητού τηλεφώνου μια εφαρμογή ώστε να εντοπίζονται άμεσα είτε με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, με το δίκτυο είτε με δορυφόρο. Πιστεύω ότι είναι κάτι που η τεχνολογία μας το προσφέρει», είπε ο Ελευθέριος Καραΐσκος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ποινική δίωξη στους οκτώ από το Καζακστάν για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό για τη φωτιά στην Ύδρα
Κ. Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ελπίζω να ολοκληρωθεί η συμφωνία για Φον ντε Λάιεν, Κάλας και Κόστα
ΒΙΝΤΕΟ: Τραγωδία στην Ελλάδα-Δέντρο καταπλάκωσε και σκότωσε 47χρονο
Εντοπίστηκαν ίχνη από κροτίδες στην παραλία στην Ύδρα-Αυτοψία την πέμπτη ημέρα μετά την πυρκαγιά
Πολυετείς καθείρξεις για Κουτσολιούτσους και συνεργάτες για την υπόθεση Folli Follie
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου στην Ελλάδα
ΒΙΝΤΕΟ: Αβοήθητη για δέκα λεπτά η 17χρονη που παρασύρθηκε από ασυνείδητο στην Αθήνα
Ξεσπά η Σοφία Πολυζωγοπούλου κατά του Λύτρα-«Δεν ήταν η κακιά η ώρα, ήταν έγκλημα»
Αλβανός ομολόγησε ότι σκότωσε τον 35χρονο στις φυλακές Κορυδαλλού
Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού για τη φωτιά στην Ύδρα-Αρνήθηκε ότι εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα