Προαναγγελθέν το έγκλημα στην Αλεξανδρούπολη-Απειλούσε ότι θα τη σκότωνε, υποστηρίζουν οι γείτονες

Έκανε την απειλή του πράξη, λένε γείτονες της 73χρονης μιλώντας για τον 81χρονο σύζυγό της που τη δολοφόνησε με 12 μαχαιριές, μέσα στο σπίτι τους στην Αλεξανδρούπολη.

Άνθρωποι που έμεναν κοντά στο ηλικιωμένο ζευγάρι, αναφέρουν στο protothema.gr, ότι ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ είχε απειλήσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι κάποια στιγμή θα τη σκοτώσει.

«Ήταν μια εξαιρετική γυναίκα και ο δράστης ένας δύσκολος χαρακτήρας. Αντιμετώπιζε ψυχολογικά και άλλα προβλήματα υγείας. Στο σπίτι τους φοβόμουν να πηγαίνω γιατί αυτός φώναζε συχνά και απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει. Και τελικά το έκανε σήμερα. Φοβόμασταν ότι κάποια στιγμή θα γίνει», λέει.

Σημειώνει, δε, ότι «πριν από 15 μέρες ο ηλικιωμένος είχε χτυπήσει στο κεφάλι με το μπαστούνι του και τον 16χρονο εγγονό του».

Στο μεταξύ, νέες λεπτομέρειες έφερε στο φως της δημοσιότητας νωρίτερα το protothema.gr, σχετικά με το παρελθόν του 81χρονου ο οποίος το πρωί της Παρασκευής σκότωσε με 12 μαχαιριές την 73χρονη σύζυγό του στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως έγινε γνωστό στις 5 Ιουνίου, ο 81χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές Αρχές για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του εγγονού του. Τότε, όμως είχε αφεθεί ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η 73χρονη που σήμερα έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές του 81χρονου, και η κόρη τους και μητέρα του μικρού αγοριού, είχε ζητήσει μέσω του αξιωματικού υπηρεσίες του ΑΤ Αλεξανδρούπολης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρουπολης την ψυχιατρική εξέταση του άνδρα αλλά τότε ο εισαγγελέας είχε κρίνει ότι τη δεδομένη στιγμή δεν ήταν σκόπιμη μια τέτοια κίνηση.

Σημειώνεται, δε, ότι η δικογραφία για την άσκηση βίας από τον 81χρονο σε βάρος του εγγονού του είχε υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρουπολης στις 17 Ιουνίου.

Είχε καβγαδίσει με τη σύζυγό του πριν από 5 ημέρες

Μια ημέρα νωρίτερα, στις 16 Ιουνίου το απόγευμα, στο τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας είχε γίνει τηλεφώνημα από τον 81χρονο ο οποίος έκανε λόγο για προβλήματα με την κόρη και τη σύζυγό του.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν τον ηλικιωμένο και τη σύζυγό του. Όπως τους είπαν, είχε σημειωθεί κάποιο φραστικό επεισόδιο επειδή ο 81χρονος δεν είχε λάβει τη φαρμακευτική του αγωγή.

Τότε, δεν είχε υπάρξει κάποια παραπάνω κίνηση πέραν της εγγραφής του περιστατικού στο ΑΤ Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ποινική δίωξη στους οκτώ από το Καζακστάν για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό για τη φωτιά στην Ύδρα
Α. Δημητρίου: Σαφή αναφορά σε ισχυρή στήριξη προσπαθειών ΗΕ για επανένωση περιλαμβάνει το κείμενο EΛΚ
Δικαιώθηκε στο Εφετείο ασθενής για υπόθεση ιατρικής αμέλειας-Αποζημιώσεις 70.000 ευρώ
Με ανταλλαγή απόψεων με Ζελένσκι ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής-Στο τέλος της ατζέντας τα ονόματα
Νεκρός 61χρονος Ελληνοκύπριος μετά από θανατηφόρο στη Μόρφου
Δεν κάνει βήμα πίσω ο Βαφεάδης-Καμιά πρόθεση για μείωση των 300 ευρώ για παραβίαση του κόκκινου
Ακινητοποιήθηκαν δύο φορτηγά στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η έξοδος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού
Επιβεβαίωσε πνιγμό η νεκροτομή στη σορό του άτυχου 35χρονου που εντοπίστηκε νεκρός σε θάλασσα
«Στιγμιαία αβλεψία» έκρινε το Δικαστήριο την πρόκληση θανατηφόρου από αστυνομικό-Το σκεπτικό της απόφασης
Την ανάγκη για ξεκάθαρα μηνύματα για Μ. Ανατολή και συλλογική λύση για ηγεσία θεσμών τόνισε ο Πρόεδρος