Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ-«Η διαφάνεια δεν μπορεί να είναι επιλεκτική, ούτε ετεροχρονισμένη»

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Δημοκρατικό Συναγερμό, αναφορικά με τη νομοθεσία για τους συμβούλους του Προέδρου της Δημοκρατίας και των υπουργών.

«Ο λαϊκισμός του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ ξεπερνά κάθε προηγούμενο», αναφέρει σε νέα γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Προσθέτοντας παράλληλα πως, «συνεχίζει ο κ. Κουλλάς να εγκαλεί την Κυβέρνηση, η οποία για πρώτη φορά στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας ρύθμισε με νομοθεσία το θέμα των συμβούλων, διασφαλίζοντας επιτέλους τη διαφάνεια γύρω από αυτό το θέμα».

Όπως αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «αναμένουμε από τον κ. Κουλλά και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο να αποταθεί στη Βουλή και την Ελεγκτική Υπηρεσία για να επιβεβαιώσει κατά πόσον η Κυβέρνηση έχει καταθέσει πλήρη κατάλογο με όλα τα στοιχεία των συμβούλων-συνεργατών. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε οτιδήποτε.

«Τέλος, μπορεί η ηγεσία του ΔΗΣΥ να αποταθεί στην αρμόδια Επίτροπο. Σημειώνεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αποφυγή οποιασδήποτε αναφοράς στην ανυπαρξία ανάλογης ρύθμισης για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες επειδή προφανώς δεν υπάρχει η αντίστοιχη βούληση ούτε η παραμικρή πολιτική ευαισθησία. Η διαφάνεια δεν μπορεί να είναι επιλεκτική ούτε ετεροχρονισμένη», καταλήγει ο κ. Λετυμπιώτης.

Κουλλά: Μόνο αστοχίες, λάθη, βολέματα και προβληματικές διαδικασίες έχει στο ενεργητικό της η Κυβέρνηση

«Ευτυχώς γνωρίζουμε πολύ καλά τη νομοθεσία η οποία αναφέρει «η έναρξη, η λήξη και/ή ο τερματισμός της σύμβασης απασχόλησης δημοσιοποιούνται με ανακοίνωση που αναρτά στην ιστοσελίδα της η Διοίκηση Προεδρίας, στην οποία περιλαμβάνονται το ονοματεπώνυμο του συμβούλου-συνεργάτη, το μέλος της κυβέρνησης με το οποίο αυτός έχει συμβληθεί, οι απολαβές του και ο ακαδημαϊκός ή επαγγελματικός του τίτλος, τηρουμένων των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά.

Όπως είχε αναφέρει σε γραπτή δήλωση του, «η δημοσιοποίηση του ονόματος είναι σαφής και δεν μπορεί να αναιρείται από κάποια άλλη προϋπόθεση ή νομοθεσία. Η πρόθεση του νομοθέτη ήταν να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στο σημείο αυτό. Αν ήταν να αναιρείται απόλυτα από άλλη νομοθεσία τότε θα έπρεπε να μην υπήρχε καθόλου. Δεν μπορεί να κοροϊδεύουμε τους πολίτες. Αυτοί είναι που πρέπει να γνωρίζουν τα ονόματα. Σημασία έχει να κάνουμε πραγματικά βήματα προς τα εμπρός και όχι να μένουμε σε όσα πλήγωσαν τους πολίτες στο παρελθόν».

Παράλληλα ανέφερε ότι, «όλοι υπέγραψαν συμβάσεις μετά τη ψήφιση της νομοθεσίας. Έπρεπε να γνωρίζουν και να τους ζητηθεί η συγκατάθεση, αν ετίθετο άλλο νομικό ζήτημα. Δεν πρέπει να προκαλεί ''έκπληξη'' στην κυβέρνηση η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού επειδή πλέον η πλήρης διαφάνεια παντού είναι αρχή που θα υπηρετήσουμε με απόλυτο και αταλάντευτο τρόπο. Είτε αρέσει είτε όχι.

«Ούτε πρέπει να εκπλήσσεται η κυβέρνηση σε ένα θέμα που μόνο αστοχίες, λάθη, βολέματα και προβληματικές διαδικασίες έχει στο ενεργητικό της», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Παράνομες επισκέψεις υπουργών Εμπορίου και Εργασίας της Τουρκίας στα κατεχόμενα
Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη για τον Πρόεδρο του ΕΟΑ Πάφου
Ρ. Σούπερμαν: Ανάγκη συμμετοχής γυναικών σε πολιτικά υψηλόβαθμα αξιώματα
Α. Δημητρίου: Σαφή αναφορά σε ισχυρή στήριξη προσπαθειών ΗΕ για επανένωση περιλαμβάνει το κείμενο EΛΚ
Με ανταλλαγή απόψεων με Ζελένσκι ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής-Στο τέλος της ατζέντας τα ονόματα
Διαδικτυακές υπηρεσίες νέου Δήμου Λευκωσίας μετά τη μεταρρύθμιση της ΤΑ
Aπό τις 4 Ιουλίου θα επαναρχίσει η εξυπηρέτηση του κοινού και οι πληρωμές για τον Δήμο Αν. Πάφου
Ενοχλημένος ο Φιντάν για τη συμμετοχή Κύπρου και Ισραήλ σε Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία
Πέντε γραφεία παροχής δημοτικών υπηρεσιών θε λειτουργούν στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς
Συζήτησε με Μελόνι στο πλαίσιο διαβουλεύσεων για νέα ηγεσία θεσμών της ΕΕ ο Πρόεδρος