Κρεμλίνο σε ΗΠΑ: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά να συζητήσουμε για την εμπλοκή σας γύρω από την Ουκρανία

Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι ο διάλογος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τη στρατηγική ασφάλεια «είναι πολύ απαραίτητος και αναγκαίος», όμως μπορεί να γίνει μόνο σε συνδυασμό με τη συζήτηση της κατάστασης στην Ουκρανία και άλλα προβλήματα, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά σε έναν ευρύ, ολοκληρωμένο διάλογο, που θα καλύπτει όλες τις διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της διάστασης, που σχετίζεται με τη σύγκρουση για την Ουκρανία, την εμπλοκή των ΗΠΑ σε αυτή τη σύγκρουση», είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις εκπροσώπου του Λευκού Οίκου ότι η Ουάσιγκτον είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με τη Μόσχα για τους πυρηνικούς κινδύνους, αλλά ξεχωριστά από την ουκρανική σύγκρουση.

Ο Ντ. Πεσκόφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συντάκτες των σχετικών προτάσεων από την αμερικανική πλευρά «δεν μπαίνουν στον κόπο» να μελετήσουν τη θέση της Ρωσίας, που εκφράζεται από την ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ. «Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, μιλώντας για τις προοπτικές του διαλόγου, είπε ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο με τις ΗΠΑ, ενδιαφερόμαστε για διάλογο με τις ΗΠΑ, αλλά μόνο σε καθολικό επίπεδο. Είναι αδύνατο να αποσπάσουμε κάποια ξεχωριστά τμήματα από το σύνολο των συσσωρευμένων προβλημάτων», εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου.

Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε αναγκαίο αυτόν τον διάλογο, διαπιστώνοντας ότι «τα προβλήματα συσσωρεύονται, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων, που σχετίζονται με την παγκόσμια ασφάλεια».

Χρησιμοποιώντας τη συνήθη εριστική φρασεολογία του αναφέρθηκε στο θέμα του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ – Ρωσίας και ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, ο οποίος χαρακτήρισε τη σχετική αμερικανική πρόταση «παράνοια, παραλογισμό, ασυναρτησίες τρελού» και την ηγεσία των ΗΠΑ «ξεδιάντροπα, κυνικά καθάρματα».

Κατά τον ακραία σκληρό στις διατυπώσεις εκφραστή της ρωσικής ηγεσίας ο στρατηγικός διάλογος Ρωσίας – ΗΠΑ είναι δυνατός μόνος «μετά την άρνηση αποστολής όπλων στο καθεστώς (σ.σ. του Κιέβου, ονόματι Στεπάν) Μπαντέρα και τον αποκλεισμό της εισόδου του στο ΝΑΤΟ». Διαφορετικά όλα πρέπει να ακολουθήσουν άλλο σενάριο, όπως «όταν τη δεκαετία του 1950-60 στις ΗΠΑ επικράτησε γενικευμένη ψύχωση με κατασκευή καταφυγίων για τις ρωσικές βόμβες και πυραύλους εναντίον του εδάφους τους». «Ας ανησυχεί όλη η ελίτ τους! Ας τρέμουν κι ας κλονίζονται τα σκουλήκια! Κι ας πηδήξει από το παράθυρο κάποιος από αυτούς φωνάζοντας τα λόγια “The Russians are coming! (Οι Ρώσοι έρχονται)” όπως έπραξε στις 22 Μαΐου 1949 ο πρώην Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Φόρεστολ, νοσηλευόμενος σε ψυχιατρική κλινική», κατέληξε ο Ντ. Μεντβιέντεφ σε μια ακόμη από τις γεμάτες εμπάθεια αναρτήσεις του στο κοινωνικό δίκτυο Telegram.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μαινόμενος ο Μεντβέντεφ μετά τις νέες δυτικές κυρώσεις-«Δημιουργείτε κόλαση και θα πληρώσετε»
Συνοριοφύλακες εμπόδισαν δεκάδες στρατεύσιμους να φύγουν από την Ουκρανία
Μαίνονται οι διαδηλώσεις στην Κένυα-Στα αιτήματα των διαδηλωτών και η παραίτηση του Ρούτο
Φέρνει δωρεάν πακέτο για να προσελκύσει χρήστες το Netflix
Ο δισεκατομμυριούχος που κρύβεται πίσω από την άνοδο της ΛεπένΤα ποσά και οι αγορές (pics)
Για επαίσχυντη συμφωνία μεταξύ ΕΛΚ, Σοσιαλιστών και Renew κάνει λόγο ο Όρμπαν
Σπέρνει τον τρόμο το τουρκικό ΥΠΕΞ-«Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»
Σκληρά παζάρια των «27» για τα πρόσωπα στα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ-Τι ετοιμάζει η Μελόνι
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθη ο πρώην Αρχηγός του στρατού στη Βολιβία για απόπειρα πραξικοπήματος
Βγήκαν τεθωρακισμένα στους δρόμους της Βολιβίας-Έξω από την έδρα της Κυβέρνησης ο στρατός