Συνάντηση με Υπουργό Υγείας για νοσηλευτές από τρίτες χώρες ζητά η ΠΑΣΥΔΥ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Δαμιανό, θα ζητήσει η ΠΑΣΥΔΥ, για να του παραθέσει τους προβληματισμούς και τις εισηγήσεις της αναφορικά με το θέμα της απασχόλησης νοσηλευτών και μαιών από τρίτες χώρες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Στράτης Ματθαίου. 

Οι δηλώσεις του κ. Ματθαίου έγιναν μετά τη σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων νοσηλευτικής και μαιευτικής με θέμα την εργοδότηση νοσηλευτών και μαιών από τρίτες χώρες, η οποία έγινε στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ, στη Λευκωσία.

«Το θέμα των νοσηλευτών ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ΠΑΣΥΔΥ», ανέφερε ο Στράτης Ματθαίου, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία της ΠΑΣΥΔΥ με τις τελευταίες εξελίξεις. Γι’ αυτό, όπως είπε, «αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συνάντηση για συζήτηση των θεμάτων που αφορούν τους νοσηλευτές, όπως η εισαγωγή νοσηλευτών από τρίτες χώρες και η υποστελέχωση του ΟΚΥπΥ». 

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν εκφέρει τις απόψεις τους (σ.σ. στη συνάντηση), είπε ο κ. Ματθαίου. «Καταλήξαμε στο ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό ελαφρά τη καρδία το αίτημα για εισαγωγή νοσηλευτών χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις», τόνισε, προσθέτοντας ότι «είναι επικίνδυνο και για την ασφάλεια των ασθενών». 

«Δεν μπορούμε με τίποτα να υποβαθμίσουμε το επίπεδο της νοσηλευτικής στην Κύπρο, το οποίο είναι υψηλό. Πρέπει να το διατηρήσουμε και να μην το αφήσουμε να υποβαθμιστεί», επεσήμανε. 

Απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ, ο κ. Ματθαίου είπε ότι η ΠΑΣΥΔΥ θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να του παραθέσει τους προβληματισμούς και τις εισηγήσεις της για τη λύση του προβλήματος της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, χωρίς να χρειαστεί η εισαγωγή ξένου προσωπικού.  

Δειτε Επισης

Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσωστών για λουόμενο στην Πάφο-Μπήκε στο νερό μεθυσμένος
Συντεχνίες ΡΙΚ: Ταχείς διαδικασίες για επίλυση του θέματος με τις συντάξεις
​​​​​​​Η προσωπική πορεία προσφύγων από το 1974 στο συμμετοχικό έργο «Νήματα»
Νέα σύσκεψη στα κατεχόμενα για το περιουσιακό
Ο φετινός Ιούνης ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κύπρο
ΟΕΛΜΕΚ: Ημιτελής η προσπάθεια αναβάθμισης των προγραμμάτων ΔΡΑΣΕ-ΚΙΕ
Έρχεται Κύπρο ο Δένδιας για επίσημη επίσκεψη
«Δάσκαλε που δίδασκες…»-Όχημα του Υπουργείου Παιδείας στάθμευσε σε χώρο ΑμΕΑ
Βλάβη επηρεάζει την υδροδότηση στην κοινότητα Επισκοπής
Συνεχίζεται η εφαρμογή του «κτίΖΩ»-Κατεδαφίζονται άλλες δυο πολυκατοικίες