Συνάντηση με Υπουργό Υγείας για νοσηλευτές από τρίτες χώρες ζητά η ΠΑΣΥΔΥ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Δαμιανό, θα ζητήσει η ΠΑΣΥΔΥ, για να του παραθέσει τους προβληματισμούς και τις εισηγήσεις της αναφορικά με το θέμα της απασχόλησης νοσηλευτών και μαιών από τρίτες χώρες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Στράτης Ματθαίου. 

Οι δηλώσεις του κ. Ματθαίου έγιναν μετά τη σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων νοσηλευτικής και μαιευτικής με θέμα την εργοδότηση νοσηλευτών και μαιών από τρίτες χώρες, η οποία έγινε στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ, στη Λευκωσία.

«Το θέμα των νοσηλευτών ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ΠΑΣΥΔΥ», ανέφερε ο Στράτης Ματθαίου, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία της ΠΑΣΥΔΥ με τις τελευταίες εξελίξεις. Γι’ αυτό, όπως είπε, «αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συνάντηση για συζήτηση των θεμάτων που αφορούν τους νοσηλευτές, όπως η εισαγωγή νοσηλευτών από τρίτες χώρες και η υποστελέχωση του ΟΚΥπΥ». 

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν εκφέρει τις απόψεις τους (σ.σ. στη συνάντηση), είπε ο κ. Ματθαίου. «Καταλήξαμε στο ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό ελαφρά τη καρδία το αίτημα για εισαγωγή νοσηλευτών χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις», τόνισε, προσθέτοντας ότι «είναι επικίνδυνο και για την ασφάλεια των ασθενών». 

«Δεν μπορούμε με τίποτα να υποβαθμίσουμε το επίπεδο της νοσηλευτικής στην Κύπρο, το οποίο είναι υψηλό. Πρέπει να το διατηρήσουμε και να μην το αφήσουμε να υποβαθμιστεί», επεσήμανε. 

Απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ, ο κ. Ματθαίου είπε ότι η ΠΑΣΥΔΥ θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να του παραθέσει τους προβληματισμούς και τις εισηγήσεις της για τη λύση του προβλήματος της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, χωρίς να χρειαστεί η εισαγωγή ξένου προσωπικού.  

Δειτε Επισης

Μηνύματα στήριξης για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση από Αριστοτέλους στην τελική εορτή των Σχολείων Ριζοκαρπάσου
Ανοιχτή συζήτηση Αντικαρκινικού Συνδέσμου για βιώσιμη πρόληψη με την Επίτροπο Κυριακίδου
Εκστρατεία ΠΑΣΥΚΑΦ για σημασία γυναικολογικών ελέγχων
Α.Μιχαηλίδου: Η Κύπρος υποδειγματική περίπτωση εκπαίδευσης για βιώσιμη ανάπτυξη
Α. Δημητρίου: Σαφή αναφορά σε ισχυρή στήριξη προσπαθειών ΗΕ για επανένωση περιλαμβάνει το κείμενο EΛΚ
Δικαιώθηκε στο Εφετείο ασθενής για υπόθεση ιατρικής αμέλειας-Αποζημιώσεις 70.000 ευρώ
Με ανταλλαγή απόψεων με Ζελένσκι ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής-Στο τέλος της ατζέντας τα ονόματα
Εγκατάσταση συστήματος παρατήρησης καιρού στο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου
Νεκρός 61χρονος Ελληνοκύπριος μετά από θανατηφόρο στη Μόρφου
Δεν κάνει βήμα πίσω ο Βαφεάδης-Καμιά πρόθεση για μείωση των 300 ευρώ για παραβίαση του κόκκινου