Αίτηση διαζυγίου και ασφαλιστικά μέτρα για την επιμέλεια της κόρης τους καταθέτει η σύζυγος του Λύτρα

Έτοιμη να προχωρήσει στις επόμενες νομικές κινήσεις της είναι η δικηγόρος Σοφία Πολυζωγοπούλου, που έγινε το πρόσωπο των ημερών, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον σύζυγο και συνάδελφό της, Απόστολο Λύτρα.

Η κυρία Πολυζωγοπούλου, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr προχωρά σε αίτηση έκδοσης διαζυγίου και παράλληλα καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα για να πάρει την αποκλειστική επιμέλεια της ανήλικης κόρης της.

Η διαδικασία από εδώ και πέρα αναμένεται να κινηθεί γρήγορα και στα δύο επίπεδα, με δεδομένο ότι ο Απόστολος Λύτρας προφυλακίστηκε με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, ενώ έχει ομολογήσει ότι τη χτύπησε το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή, μέσα στο αυτοκίνητό τους και ενώ επέστρεφαν στο σπίτι τους, από βραδυνή έξοδο.

Η ρήξη ανάμεσά τους είναι οριστική και πλέον τα επόμενα κεφάλαια θα γραφτούν στις δικαστικές αίθουσες.

Ο κ. Λύτρας αντιμετωπίζει και πειθαρχικό έλεγχο από τον Δικηγορικό Σύλλογο για την υπόθεση του ξυλοδαρμού, ενώ νωρίτερα έγινε γνωστό ότι του επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές για δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν επί υποθέσεων που είχε εμπλοκή ως δικηγόρος.

Ειδικότερα, με δύο αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον Απόστολο Λύτρα έχουν επιβληθεί ξεχωριστά για κάθε υπόθεση: 1) επίπληξη και 2) χρηματική ποινή. Οι χρηματικές ποινές είναι με ποσά τα οποία κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Και οι δύο πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν για δηλώσεις του κατά το παρελθόν σχετικά με την υπόθεση του 16χρόνου Ρομά στην Θεσσαλονίκη και την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού.

Οι έρευνες για τις δύο αυτές υποθέσεις ξεκίνησαν από τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Λύτρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες είχαν γίνει σε προγενέστερο χρόνο βάθους 6 μηνών.

Ακόμη, ο κ. Λύτρας δεν έχει πληρώσει ως όφειλε την συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με συνέπεια να μην είναι ενήμερη η δικηγορική ταυτότητά του και να μη μπορεί να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, χωρίς αυτό να μεταφράζεται ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα.

Οι δηλώσεις Λύτρα για τις οποίες ελέγχθηκε

Σχετικά με τον 16χρονο Ρομά η δήλωση του Απόστολου Λύτρα έχει ως εξής: «Η οικογένεια του 16 χρόνου Κωστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ανέθεσε στο δικηγορικό μας Γραφείο την εκπροσώπηση τους και την υποστήριξη της κατηγορίας. Δεν έχουμε λάβει ακόμα αντίγραφα της δικογραφίας, αλλά σύμφωνα με αυτά που έχουμε πληροφορηθεί είναι βέβαιο ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος».

Παράλληλα, ο Απόστολος Λύτρας ως συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, είχε κάνει σχετικές δηλώσεις, οι οποίες κίνησαν την σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ο Μακρόν θέλει να διατηρήσει τον Τιερί Μπρετόν ως Γάλλο επίτροπο στην ΕΕ
Είκοσι ένας ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο μεταφέρθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο
Μαινόμενος ο Μεντβέντεφ μετά τις νέες δυτικές κυρώσεις-«Δημιουργείτε κόλαση και θα πληρώσετε»
Συνοριοφύλακες εμπόδισαν δεκάδες στρατεύσιμους να φύγουν από την Ουκρανία
Μαίνονται οι διαδηλώσεις στην Κένυα-Στα αιτήματα των διαδηλωτών και η παραίτηση του Ρούτο
Φέρνει δωρεάν πακέτο για να προσελκύσει χρήστες το Netflix
Ο δισεκατομμυριούχος που κρύβεται πίσω από την άνοδο της ΛεπένΤα ποσά και οι αγορές (pics)
Α. Δημητρίου: Σαφή αναφορά σε ισχυρή στήριξη προσπαθειών ΗΕ για επανένωση περιλαμβάνει το κείμενο EΛΚ
Δικαιώθηκε στο Εφετείο ασθενής για υπόθεση ιατρικής αμέλειας-Αποζημιώσεις 70.000 ευρώ
Για επαίσχυντη συμφωνία μεταξύ ΕΛΚ, Σοσιαλιστών και Renew κάνει λόγο ο Όρμπαν