Αναρτήθηκαν από χάκερς στο διαδίκτυο ευαίσθητα δεδομένα ασθενών του NHS

Ευαίσθητα ηλεκτρονικά ιατρικά δεδομένα ασθενών που υπεκλάπησαν από τα συστήματα εταιρείας η οποία εξυπηρετεί το σύστημα δημόσιας υγείας NHS στην Αγγλία φαίνεται πως έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του NHS Αγγλίας, η ομάδα των χάκερ που πραγματοποίησε την κυβερνοεπίθεση κατά της εταιρείας Synnovis στις 3 Ιουνίου απαιτώντας λύτρα, υποστηρίζει πως το βράδυ της Πέμπτης δημοσιοποίησε τα δεδομένα αυτά.

Η κυβερνοεπίθεση κατά της Synnovis εκτιμάται ότι ήταν έργο της ρωσικής ομάδας χάκερ Qilin, η οποία είπε μέσω μηνυμάτων στο BBC ότι θέλησε να «τιμωρήσει» το Ηνωμένο Βασίλειο για την ανεπαρκή βοήθεια σε κάποιον αδιευκρίνιστο πόλεμο.

Το NHS Αγγλίας με δήλωση ανέφερε πως εργάζεται με τη Synnovis και το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας για να επιβεβαιώσει κατά πόσο τα δεδομένα που έχουν αναρτηθεί προέρχονται πράγματι από τα συστήματα που δέχθηκαν επίθεση.

Σύμφωνα με το BBC, στη σελίδα της ομάδας Qilin στο σκοτεινό διαδίκτυο αλλά και στον λογαριασμό της στην πλατφόρμα Telegram έχουν αναρτηθεί δεδομένα όγκου 400GB που μοιάζει να περιλαμβάνουν ονόματα ασθενών του NHS, ημερομηνίες γεννήσεως, αριθμούς μητρώου στο NHS και περιγραφές αιματολογικών εξετάσεων.

Αναρτήθηκαν ακόμα πληροφορίες περί οικονομικών διακανονισμών μεταξύ νοσοκομείων, συνοικιακών ιατρείων και Synnovis.

Η κυβερνοεπίθεση στην αρχή του μήνα έχει προκαλέσει την αναβολή τουλάχιστον 1.100 προγραμματισμένων επεμβάσεων και 2.100 ραντεβού σε νοσοκομεία της Αγγλίας.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Politico: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Φον ντερ Λάιεν
Η Αίγυπτος ζητά παρέμβαση της Ουάσινγκτον στον Χαφτάρ, για να μην υπογράψει το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο
Είδε Ολγκίν ο Κόστα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης
Παίρνει θέση ο Παγκύπριος Δικηγορικός για Βαρωσιώτου- «Ισοπεδωτική, ατεκμηρίωτη και πρόωρη κριτική που ασκείται»
Τι συζήτησαν Πούτιν-Μακρόν στην πρώτη επικοινωνία τους μετά από τρία χρόνια
Συγκάλεσαν επίσημα την νέα πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη για τις 16 και 17 Ιουλίου
Τέταρτη σύλληψη 14χρονου για την επίθεση και ληστεία εναντίον ζεύγους σε παραλία στην Πάφο
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Καταγγελία στην Αρχή κατά της Διαφθοράς για παραβιάσεις στο ΤΕΠΑΚ-Μέλη Επιτροπής φέρεται να βρίσκονται σε σύγκρουση συμφερόντων
Εκλέγηκε το νέο Πολιτικό Γραφείο και η νέα Κεντρική Γραμματέα του ΑΚΕΛ