Λιβανικά ΜΜΕ: Πρωτοβουλία Αιγύπτου για εκτόνωση του μετώπου Ισραήλ-Χεζμπολάχ

Διπλωματική πρωτοβουλία της Αιγύπτου φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την εκτόνωση της έντασης στο μέτωπο Ισραήλ-Χεζμπολάχ, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η λιβανική εφημερίδα Αλ-Αχμπάρ, που εκφράζει τις θέσεις της οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Συγκεκριμένα, η λιβανική εφημερίδα αναφέρει, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές της Βηρυτού, ότι εντός των επομένων ημερών πρόκειται να μεταβεί στην λιβανική πρωτεύουσα αντιπροσωπεία με αξιωματούχους του αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών και των μυστικών υπηρεσιών, ενώ επικεφαλής της προσπάθειας διαμεσολάβησης φέρεται να είναι ο επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, Αμπάς Κάμελ.

Η Αλ-Αχμπάρ επισημαίνει ότι η αιγυπτιακή διαμεσολαβητική προσπάθεια πραγματοποιείται εν γνώσει και με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η λιβανική εφημερίδα Αλ-Αχμπάρ αναμεταδόθηκαν από την κρατική ισραηλινή τηλεόραση χωρίς σχολιασμό.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το σπάνιο κοινό Πάσχα ενώνει Ορθόδοξους και Καθολικούς πριν τους ξαναχωρίσει το ημερολόγιο
ΒΙΝΤΕΟ: Η Κίνα ανοίγει την ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο-Μειώνει τον χρόνο ταξιδιού από δύο ώρες σε ένα λεπτό
Πέντε νεκροί στην Αυστραλία λόγω των γιγάντιων κυμάτων
Πώς οι φοιτητές του Florida State University επέζησαν από τους πυροβολισμούς, με μία τσίχλα
Κατηγορίες Ζελένσκι σε Πούτιν για την πασχαλινή εκεγχειρία-«Παίζει με ανθρώπινες ζωές»
Πασχαλινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν-Διακοπή των επιχειρήσεων ως τη Δευτέρα
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναστέλλει τις απελάσεις μεταναστών από τη Βενεζουέλα
Η Μόσχα λέει πως ανακατέλαβε χωριό από την Ουκρανία στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
Απαντά το επιτελείο Τραμπ για επιστολή με απειλές στο Χάρβαρντ-«Κατά λάθος στάλθηκε»
«Δεύτε λάβετε φως»-Λαμπρή η τελετή αφής στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα