Αυξημένα μέτρα ασφαλείας το τριήμερο του Κατακλυσμού

Ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα για το τριήμερο του Κατακλυσμού λαμβάνει η Αστυνομία με προτεραιότητα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες που θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, τα μέτρα που λαμβάνονται περιλαμβάνουν αυξημένη παρουσία των μελών της Αστυνομίας και ειδικότερα των Τμημάτων Τροχαίας σε αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες.

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών που λαμβάνονται για την οδική ασφάλεια, θα διεξάγονται και εντατικοποιημένοι αστυνομικοί έλεγχοι παραβάσεων τροχαίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις τροχαίας που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων, όπως είναι η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών.

Λόγω της αυξημένης τροχαίας κίνησης που αναμένεται να παρατηρηθεί στο οδικό δίκτυο, σημειώνεται, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, καθώς και με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Παράλληλα των μέτρων για την οδική ασφάλεια, η Αστυνομία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για πρόληψη του εγκλήματος και ιδιαίτερα των αδικημάτων κατά περιουσίας. Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται περιλαμβάνουν αυξημένες πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες και ελέγχους, στις αστικές περιοχές και στην ύπαιθρο.

Επιπρόσθετα των μέτρων που λαμβάνονται από την Αστυνομία, εφιστάται η προσοχή του κοινού, που προτρέπεται να λαμβάνει προληπτικά μέτρα φύλαξης της περιουσίας του πριν αποχωρήσει από την κατοικία του, όσο και στον χώρο των διακοπών του.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε δύο για σοβαρά αδικήματα στην επ. Αμμοχώστου, καταζητείται ακόμη ένα πρόσωπο (pic)
Αυτούς αναζητεί η Αστυνομία για τα επεισόδια στο Πάφος-Ομόνοια (pics)
«Αυτό είναι ατομική βόμβα»-Συγκλονίζουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία των Τεμπων
Η Κομισιόν σχεδιάζει να κάνει «ευρωπαϊκό FBI» τη Europol και να ενισχύσει τον ρόλο της Frontex
Παριστάνουν τους λογιστές και προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα-Οι συστάσεις της Αστυνομίας
Απολογήθηκε για την συμπλοκή στο Δικαστήριο Αμμοχώστου ο κατηγορούμενος-Χαρακτήρισε προκλητικό τον μάρτυρα
Περίπου 1.291.000 άνθρωποι τραυματίζονται ετησίως από οδικές συγκρούσεις στην ΕΕ
Η Μάνταλεϊ ήταν η «πόλη του χρυσού» στη Μιανμάρ-Πλέον κυριαρχεί η μυρωδιά του θανάτου
Χειροπέδες και σε 16χρονο για τα άγρια επεισόδια στην Αγία Φύλα-Στις 20 οι συλλήψεις
Υπέβαλε αίτηση για ίδρυση παραρτήματος στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας