Αυξημένα μέτρα ασφαλείας το τριήμερο του Κατακλυσμού

Ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα για το τριήμερο του Κατακλυσμού λαμβάνει η Αστυνομία με προτεραιότητα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες που θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, τα μέτρα που λαμβάνονται περιλαμβάνουν αυξημένη παρουσία των μελών της Αστυνομίας και ειδικότερα των Τμημάτων Τροχαίας σε αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες.

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών που λαμβάνονται για την οδική ασφάλεια, θα διεξάγονται και εντατικοποιημένοι αστυνομικοί έλεγχοι παραβάσεων τροχαίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις τροχαίας που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων, όπως είναι η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών.

Λόγω της αυξημένης τροχαίας κίνησης που αναμένεται να παρατηρηθεί στο οδικό δίκτυο, σημειώνεται, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, καθώς και με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Παράλληλα των μέτρων για την οδική ασφάλεια, η Αστυνομία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για πρόληψη του εγκλήματος και ιδιαίτερα των αδικημάτων κατά περιουσίας. Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται περιλαμβάνουν αυξημένες πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες και ελέγχους, στις αστικές περιοχές και στην ύπαιθρο.

Επιπρόσθετα των μέτρων που λαμβάνονται από την Αστυνομία, εφιστάται η προσοχή του κοινού, που προτρέπεται να λαμβάνει προληπτικά μέτρα φύλαξης της περιουσίας του πριν αποχωρήσει από την κατοικία του, όσο και στον χώρο των διακοπών του.

Δειτε Επισης

Α. Δημητρίου: Σαφή αναφορά σε ισχυρή στήριξη προσπαθειών ΗΕ για επανένωση περιλαμβάνει το κείμενο EΛΚ
Δικαιώθηκε στο Εφετείο ασθενής για υπόθεση ιατρικής αμέλειας-Αποζημιώσεις 70.000 ευρώ
Με ανταλλαγή απόψεων με Ζελένσκι ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής-Στο τέλος της ατζέντας τα ονόματα
Νεκρός 61χρονος Ελληνοκύπριος μετά από θανατηφόρο στη Μόρφου
Δεν κάνει βήμα πίσω ο Βαφεάδης-Καμιά πρόθεση για μείωση των 300 ευρώ για παραβίαση του κόκκινου
Ακινητοποιήθηκαν δύο φορτηγά στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η έξοδος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού
Επιβεβαίωσε πνιγμό η νεκροτομή στη σορό του άτυχου 35χρονου που εντοπίστηκε νεκρός σε θάλασσα
«Στιγμιαία αβλεψία» έκρινε το Δικαστήριο την πρόκληση θανατηφόρου από αστυνομικό-Το σκεπτικό της απόφασης
Την ανάγκη για ξεκάθαρα μηνύματα για Μ. Ανατολή και συλλογική λύση για ηγεσία θεσμών τόνισε ο Πρόεδρος
Μαρτυρία «έκαψε» 61χρονο για τον εμπρησμό της μοτοσικλέτας και αυτοκινήτων στον Άγιο Δομέτιο