Πολύωρη ανάκριση Νεκτάριου, απαντά σε ερωτήματα και δίνει στοιχεία για Ησαΐα-Επίκεινται εξελίξεις σε δυο μέτωπα

Η σύλληψη και η προσωποκράτηση του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ, Νεκτάριου, δεν είναι το τέλος, αλλά μια ακόμη σελίδα στο βιβλίο ενός σκανδάλου το οποίο θα αποτελεί για χρόνια ανοικτή πληγή, τόσο στην Εκκλησία, όσο και στους πιστούς. Και αυτό γιατί όπως τονίζεται από πηγές που παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, είναι θέμα χρόνου να βγουν στο φως επιπλέον στοιχεία, τα οποία πολύ πιθανόν να πλήξουν ακόμη περισσότερο τον θεσμό της Εκκλησίας. Οι δυο πλευρές όλο αυτό το διάστημα επιδίδονταν σε ένα σκληρό πόκερ, με την κάθε πλευρά να δίνει την δική της εκδοχή. Πλέον, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, εκτιμάται ότι θα αναγκαστούν όλοι να βάλουν όλα τα χαρτιά τους στο τραπέζι για να αποδείξει η κάθε πλευρά τη θέση της.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση σε κάποιον που παρακολουθεί τα όσα τεκταίνονται από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο, είναι τα στοιχεία και οι αναφορές των δυο πλευρών, τα οποία δεν είναι καινούργια και αυτό είναι κάτι που δίνει την εντύπωση πως εδώ και καιρό τα δυο «στρατόπεδα» περίμεναν ότι αργά ή γρήγορα θα τεθούν αντιμέτωπα, με το ποιους θα συμπαρασείρει όλη αυτή η ιστορία, να είναι για την ώρα άγνωστο.

Ωστόσο, όπως φαίνεται έχουν να λεχθούν και να έρθουν στο φως ακόμα πολλά και αυτό προκύπτει από την αναφορά στον REPORTER αρμόδιας πηγής, η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά πως, «τώρα έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, θα βγουν πληγωμένες και πολύ περισσότερο η Eκκλησία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτύρησαν τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο οι πιστοί-Αποκαλύψεις για ταρίφες για εικόνες, πολυέλαιο και λειψανοθήκη

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της οικονομικής πτυχής του σκανδάλου οι έρευνες μετά και τη σύλληψη του Ηγουμένου, γίνονται σε νέα βάση και υπό άλλα δεδομένα, τα οποία διαμορφώθηκαν μέσα από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ανακριτές. Τα μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου υποβάλλουν σε πολύωρες ανακρίσεις τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, ο οποίος καλείται να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία είναι βασισμένα, τόσο στις μαρτυρίες και τις καταγγελίες που έχει η Αστυνομία ενώπιον της και αφορούν κατά κύριο λόγο εισφορές από πιστούς που φέρεται να οικειοποιήθηκε ο Νεκτάριος, όσο και στην έκθεση του τμήματος φορολογίας, από την οποία προκύπτουν οικονομικά αμαρτήματα της Μονής Αββακούμ, με ένα πόσο πέραν του €1.330.000, να μην έχει δηλωθεί στο φόρο.

Απαντήσεις στην Αστυνομία για τα οικονομικά δεδομένα και τις φερόμενες ατασθαλίες, αναμένεται να δώσουν και άλλα μέλη της αδελφότητας, τα οποία κλήθηκαν να δώσουν την δική τους θέση. Ανάμεσα σε αυτούς και τα δυο πρόσωπα που βρίσκονται στο κάδρο των υπόπτων, με την Αστυνομία να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις. Καταθέσεις θα ληφθούν και από το οικογενειακό περιβάλλον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Στην αντίπερα όχθη, οι μοναχοί δεν προτίθενται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Στο πλαίσιο των ανακρίσεων, ο Ηγούμενος της Μονής, παρουσιάζεται έτοιμος να δώσει στοιχεία για οικονομικά πάρε-δώσε με τον Μητροπολίτη. Ήδη, κάποια από αυτά τα στοιχεία φαίνονται στην ένορκο δήλωση του Νεκτάριου, μέρος της οποίας αποκάλυψε ο REPORTER και άπτονται σε χρήματα - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του - που δόθηκαν στον Ησαΐα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας κατά την περίοδο των Αρχιεπισκοπικών εκλογών, σε ταξίδια, δώρα και οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Αυτοανακρίθηκε» ο Νεκτάριος-Έβγαλε στη φόρα τα χρήματα για προεκλογική, ταξίδια και οχήματα του Ησαΐα

Παράλληλα, ασφαλείς πληροφορίες του REPORTER, αναφέρουν ότι κάποια από τα χρήματα για τα οποία υπάρχουν ισχυρισμοί ότι διοχετεύθηκαν από την Μονή προς την Μητρόπολη δεν φαίνεται να υπάρχουν δικαιολογητικά, ωστόσο, αυτό θα διαπιστωθεί από τις επιπρόσθετες έρευνες της Αστυνομίας.

Πέραν όμως από τα ποινικά ζητήματα τα οποία τυγχάνουν χειρισμού από την Αστυνομία, υπάρχουν και τα εκκλησιαστικά, τα οποία επιλαμβάνεται για την ώρα η Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας, η οποία σύντομα θα συντάξει το πόρισμα της και ακολούθως το κατηγορητήριο το οποίο θα επιδοθεί στην πλευρά των μοναχών για να το μελετήσουν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία εξέλιξη με την σύλληψη του Νεκτάριου, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης και σε εκκλησιαστικό επίπεδο, καθώς όπως εκτιμάται δεν θα αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των αποφάσεων, που για πολλούς θεωρούνται ειλημμένες και αφορούν στην καθαίρεση των μοναχών.

Δειτε Επισης

Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία, «απογυμνωμένη μαρτυρία» για πατέρα και φίλο-Αφέθηκαν ελεύθεροι, παραδέχθηκε ο 26χρονος
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 31χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στην Περιστερώνα
Απουσιάζει εδώ και οκτώ ημέρες από το χώρο διαμονής του στην Κακοπετριά 38χρονος
Συνελήφθη στην Κύπρο 35χρονος καταζητούμενος για υπόθεση απαγωγής στη Γερμανία
Πυροβολισμοί κατά καφενείου στην Πάφο-ψάχνουν κίνητρο και δράστη οι Αρχές
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για εθελοντική κατάταξη-Tα κίνητρα που θα προωθήσει το Υπουργείο Άμυνας
Το αίσθημα ασφάλειας που έγινε ανέκδοτο και η κοινωνία που γελά για να μην κλαίει
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη