Ξεπερνούν το 80% οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία το τριήμερο-Οι ταξιδιώτες επιλέγουν τα ελληνικά νησιά

Σε αρκετά ψηλά επίπεδα κυμαίνεται η πληρότητα των ξενοδοχείων στα παραλιακά μέτωπα το τριήμερο του Κατακλυσμού, αφού ξεπερνά το 80%, την ώρα που αρκετοί Κύπριοι πρόκειται να πάρουν τη βαλίτσα τους και να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για μερικές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης, με τα ελληνικά νησιά, για ακόμη μια χρονιά, να έχουν φυσικά την τιμητική τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πληρότητα στα ξενοδοχεία αγγίζει το ίδιο ποσοστό της αντίστοιχης περσινής χρονικής περιόδου, ενώ παράλληλα, οι ειδικοί χαρακτηρίζουν και ευνοϊκές τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας και γι’ αυτό τον λόγο τόσο οι τουρίστες, όσο και οι ντόπιοι πολίτες, επιλέγουν κυρίως ξενοδοχεία στα παραλιακά μέτωπα.

Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, στον REPORTER, «η ψηλή πληρότητα που αναμένεται στα ξενοδοχεία, έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από εσωτερικό τουρισμό, σε συνάρτηση με την ουσιαστική τουριστική εισροή που υπάρχει από το εξωτερικό. Πρέπει να πούμε ωστόσο, ότι τα τριήμερα ή τα διήμερα που υπάρχουν, δεν κάνουν ιδιαίτερη διαφορά για τα ξενοδοχεία, καθώς πρέπει να βλέπουμε τη χρονιά στο σύνολό της, αλλά σίγουρα αυτή η πληρότητα που θα παρατηρηθεί το τριήμερο, στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας».

Για τις περιοχές που θα παρατηρηθεί η περισσότερη κινητικότητά πάντως, κατά πρώτο λόγο είναι η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και η Πάφος, ενώ κατά δεύτερο λόγο ακολουθούν η Λεμεσός, η Λάρνακα, όπως και τα ορεινά. Όσο αφορά επίσης τις τιμές, αυτές φαίνεται να είναι αρκετά συγκαβατικές, σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, «δεδομένου και των αυξήσεων που υπάρχουν στα κόστη, αλλά και με τον ανταγωνισμό, οι αυξήσεις που μπήκαν στην Κύπρο, είναι πολύ λιγότερες από αυτές που έβαλαν ανταγωνιστικές χώρες».

Ιδιαίτερη αισιοδοξία επικρατεί την ίδια ώρα και για την πληρότητα που θα παρατηρηθεί το τριήμερο του Κατακλυσμού στα Ορεινά Θέρετρα, αφού αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στο 65 και 70%.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Θερέτρων του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Ανδρέας Μαντάλας, ανέφερε ότι, «βρισκόμαστε πριν την αρχή της σεζόν και θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ καλό ποσοστό. Αν λάβουμε υπόψη και τις τιμές, εκτίμησή μας είναι πως κινούνται σε αρκετά καλά επίπεδα, καθώς είναι στα 60 ευρώ τα δυο άτομα μαζί με πρωινό».

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες των ορεινών θερέτρων, αντικρύζουν με θετικό μάτι το καλοκαίρι, εφόσον, όπως υπέδειξε ο κ. Μαντάλας, «δουλέψουν και τα δυο σχέδια του κράτους, που είναι το σχέδιο επιχορηγημένων αδειών εργοδοτουμένων και το σχέδιο χαμηλοσυνταξιούχων. Εκτιμούμε ότι αυτά τα σχέδια θα κρατήσουν τα ξενοδοχεία των ορεινών σε μια πολύ καλή πληρότητα, αφού χωρίς αυτά θα είχαμε σοβαρότατα προβλήματα».

Με τις βαλίτσες στο χέρι οι Κύπριοι

Ταυτόχρονα, μεγάλη μερίδα πολιτών με ένα εισιτήριο στο χέρι πρόκειται να εκμεταλλευτεί το τριήμερο και να ταξιδέψει στο εξωτερικό, κυρίως στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Αντώνη Ορθοδόξου, «αναμένεται ότι θα υπάρχει έντονη κινητικότητα στα αεροδρόμια το τριήμερο, ενώ τα ελληνικά νησιά έχουν την προτεραιότητά τους και μάλιστα πολλοί Κύπριοι είναι αυτοί που θα ταξιδέψουν μέσω Αθήνας, γιατί δεν υπάρχει απευθείας πτήση. Ψηλά στην κορυφή επίσης των Κύπριων ταξιδιωτών είναι η Βουδαπέστη, η Πράγα και η Βιέννη αφού φαίνεται να βολεύουν και περισσότερο οι πτήσεις. Οι πλείστοι ταξιδιώτες, προτιμούν να αναχωρούν το μεσημέρι της Παρασκευής και να επιστρέφουν το απόγευμα της Δευτέρας».

Αναφορικά με τις τιμές, αυτές, σύμφωνα με τον κ. Ορθοδόξου, εξαρτώνται από την κρίση του καθενός, «αφού για κάποιους είναι αυξημένες οι τιμές και για κάποιους φυσιολογικές. Βλέποντας γενικότερα την κατάσταση όμως, υπάρχει μια μικρή αύξηση στις τιμές και ειδικά τα τριήμερα όπου κάποιοι επέλεξαν να ταξιδέψουν τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να πληρώσουν λίγο περισσότερα χρήματα».

Δειτε Επισης

Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία, «απογυμνωμένη μαρτυρία» για πατέρα και φίλο-Αφέθηκαν ελεύθεροι, παραδέχθηκε ο 26χρονος
Πυροβολισμοί κατά καφενείου στην Πάφο-ψάχνουν κίνητρο και δράστη οι Αρχές
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Το αίσθημα ασφάλειας που έγινε ανέκδοτο και η κοινωνία που γελά για να μην κλαίει
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ
Κόμπος οι έρευνες στις Κεντρικές για «Κομμωτή»-Δεν βρήκαν το κινητό του, άγνοια από συκγρατούμενους του