Ισχυρό το δέκατο τέταρτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας-Στο επίκεντρο το φυσικό αέριο

Συμφωνία σε επίπεδο Μόνιμων Αντιπροσώπων ΕΕ για το 14ο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας για την επίθεση κατά της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η Βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ σε ανάρτηση στο X (Twitter).

Οι νέες κυρώσεις για πρώτη φορά αγγίζουν τον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), απαγορεύοντας την επανεξαγωγή LNG από την ΕΕ σε τρίτες χώρες, ενώ εστιάζουν και στις παράνομες μεταφορές ρωσικού πετρελαίου, μέσω θάλασσας.

«Οι Πρέσβεις της ΕΕ μόλις συμφώνησαν σε ένα ισχυρό και ουσιαστικό 14ο πακέτο κυρώσεων ως αντίδραση στη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανάρτηση. «Αυτό το πακέτο προβλέπει νέα στοχευμένα μέτρα και μεγιστοποιεί τον αντίκτυπο των υφιστάμενων κυρώσεων κλείνοντας κενά (loopholes)» προστίθεται.

Το νέο πακέτο αποτελούσε αντικείμενο διαβουλεύσεων, με την Ουγγαρία να αντιτίθεται στο πλαίσιο της διαχρονικής διαφωνίας της με κυρώσεις στον τομέα της Ενέργειας, αλλά και τη Γερμανία να διαφωνεί με τη συμπερίληψη αναφοράς που θεωρείται πως θα επηρέαζε γερμανικές εταιρίες.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, καλωσόρισε την ανακοίνωση, γράφοντας σε δική της ανάρτηση πως πρόκειται για ένα «σκληρό πακέτο» το οποίο θα περιορίσει περαιτέρω «την πρόσβαση της Ρωσίας σε βασικές τεχνολογίες», καθώς και περαιτέρω έσοδα από τον τομέα της Ενέργειας, ενώ θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα που παρουσιάζει ο «σκιώδης στόλος και το σκιώδες τραπεζικό δίκτυο του Πούτιν στο εξωτερικό».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία-Νεκρή 4χρονη, αγωνία για ένα ακόμη παιδί και μία μητέρα
Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα-Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Το Bayesian πιστεύεται πως έχει χρηματοκιβώτια με ευαίσθητα δεδομένα «που ενδιαφέρουν ξένες κυβερνήσεις»
Κατάρριψη 71 ρωσικών drones στη διάρκεια της νύχτας αναφέρει η Ουκρανία
Ναρκοπέδιο ο νότιος Λίβανος-Επικίνδυνη κλιμάκωση από Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Νέες αποκαλύψεις για τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ-Οι αρχές απέτυχαν δύο φορές να τον «στριμώξουν»
Ραγδαία η άνοδος της Ακροδεξιάς στο Βρανδεμβούργο-Τι θα σημαίνει μια ήττα για SPD και Σολτς
Τα εξαφανισμένα παιδιά της Τουρκίας-Η υπόθεση της Ναρίν
Έφοδος Ισραηλινών στρατιωτών στο Al Jazeera της Δυτικής Όχθης-Διέταξαν σε ζωντανή μετάδοση κλείσιμο για 45 μέρες
Μπαράζ νυχτερινών επιθέσεων με 30 ρουκέτες από τον Λίβανο στο Ισραήλ