Στήριξη Βουλής στο έργο του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Αννίτα Δημητρίου

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΤΕΠΑΚ ενισχύει «την πεποίθηση πως με όραμα, συγκροτημένα πλάνα και συλλογική δουλειά το Πανεπιστήμιο μπορεί να πορευτεί με αισιοδοξία στα επόμενα χρόνια», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, εκφράζοντας τη στήριξη της Βουλής στο έργο που επιτελεί το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό.

Η Πρόεδρος της Βουλής χαιρέτησε, το βράδυ της Τετάρτης, την τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού «Μάριος Τόκας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Βουλής των Αντιπροσώπων στο ακαδημαϊκό και διοικητικό έργο του Πανεπιστημίου, η κα Δημητρίου έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εν εξελίξει κατασκευή των ιδιόκτητων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου, στην ίδρυση της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας στην Πάφο και στον σχεδιασμό για την ίδρυση Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Λάρνακα.

«Σημειώνουμε με ικανοποίηση τα έως σήμερα επιτεύγματα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στους κρίσιμους τομείς της ακαδημαϊκής έρευνας και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης», είπε, προσθέτοντας πως «η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στη συμμαχία του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, επιβεβαιώνει τις δυνατότητες του Πανεπιστημίου να παράγει και να διαχέει γνώση σε διεθνές επίπεδο».

Παράλληλα, συνέχισε, «η προσπάθεια για τον σχεδιασμό και προσφορά διεθνών και διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών σε τομείς αιχμής διανοίγει νέους ορίζοντες προς όφελος τόσο των φοιτητών όσο και των ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου».

Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή της για την επικέντρωση του Πανεπιστημίου στα θέματα του ψηφιακού μετασχηματισμού των λειτουργιών, της αναβάθμισης της φοιτητικής εμπειρίας και της προαγωγής της ισότητας και των δικαιωμάτων του συνόλου των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Τέλος, συνεχάρη τις απόφοιτες και απόφοιτους και τις/τους ευχήθηκε από καρδιάς καλή σταδιοδρομία και επαγγελματική και προσωπική επιτυχία.

Από πλευράς του ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, στην ομιλία του, αφού συνεχάρη τους απόφοιτους και απόφοιτες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για όλα όσα πέτυχε το Πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας πως «με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση θα πορευτούμε και τα επόμενα χρόνια».

«Το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης, τον ΟΚΥπΥ και την πολιτεία θα επιδιώξουμε να βάλουμε τα σχέδια και το όραμα μας όσον αφορά τη μεγάλη κτιριακή ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου και της Τεχνικής Σχολής σε πράξη, επιλύοντας έτσι σημαντικότατα προβλήματα στέγης που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο μας στο κέντρο της πόλης», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Κώστας Γαλαταριώτης, διαβεβαίωσε ότι το ΤΕΠΑΚ κινείται δυναμικά και με εξωστρέφεια, προς επίτευξη των στόχων του, σημειώνοντας πως «το Πανεπιστήμιο προχωρεί τα αναπτυξιακά του πλάνα με τρόπο συγκροτημένο και λελογισμένο».

«Η στήριξη της Πολιτείας αποτελεί για εμάς απαραίτητη προϋπόθεση, για να ενισχύσουμε τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας και να απεμπλακούμε πλήρως από ενοικιαζόμενα κτήρια», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, Πέτρος Χριστοδούλου, ανέφερε στη δική του ομιλία πως «σήμερα είναι μια ημέρα γεμάτη συναισθήματα. Μια ημέρα που σηματοδοτεί το τέλος μιας σημαντικής περιόδου της ζωής μας και την αρχή μιας νέας, γεμάτης υποσχέσεις».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τελετής, απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας ως επίσης τα βραβεία των Πρωτευσάντων Φοιτητών/ Πρωτευσασών Φοιτητριών κατά Τμήμα/Πτυχίο.

Η αυλαία των τελετών αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ πέφτει απόψε με την τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και της Σχολής Επιστημών Υγείας, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριου Χαρτσιώτη.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σταμάτησαν τα βελτιωτικά έργα του ψευδοκράτους στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου
Περισσότερα από 300 παιδιά σε εργαστήρια ανάγνωσης με συντροφιά σκύλους θεραπείας
Καθιέρωσαν μηνιαίες συναντήσεις Αριστοτέλους-Σολωμή για τα θέματα του Κορμακίτη
Δεν υποχωρούν οι ψηλές θερμοκρασίες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
Πήρε θέση ο Φειδίας για το περιστατικό με παιδιά αγνοουμένων-Μιλά για παρεξήγηση
Φρενάρει τις... κρατήσεις με πετσέτες σε παραλίες ο Δήμος Παραλιμνίου-Προανήγγειλε δραστικά μέτρα
Ο Mr.Foxy Κυκλοφορεί το Συγκινητικό Single «Crucified» με τον Crisis Renegade
Ρεκόρ όλων των εποχών στην κατανάλωση ηλεκτρισμού-Αναμένει μικρότερη ζήτηση ο ΔΣΜΚ
Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος, σε ισχύ νέα κίτρινη προειδοποίηση
Η μάχη του αεροδρομίου Λευκωσίας και πώς τα κομάντο των καταδρομών το έσωσαν από τους Τούρκους