Μέχρι τις 26 Ιουνίου οι αιτήσεις για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές-Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών

Κατά χάριν οικονομική βοήθεια θα παραχωρηθεί σε σχέση με τις ζημιές σε κατοικίες, οχήματα, επαγγελματικά υποστατικά, κ.ά., που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Κοινότητες Πολέμιου, Ψαθίου, Χούλους και Λεμόνας της Επαρχίας Πάφου στις 11 Ιουνίου 2024, και στις Κοινότητες Ύψωνα της Επαρχίας Λεμεσού και Φαρμακά της Επαρχίας Λευκωσίας στις 16 Ιουνίου 2024, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Εσωτερικών

Σημειώνεται ότι ως τελευταία ημερομηνία δήλωσης των ζημιών από τους πληγέντες από πυρκαγιές στις επαρχίες Πάφου, Λεμεσού και Λευκωσίας για παραχώρηση κατά χάριν οικονομικής βοήθειας στην οικεία Επαρχιακή Διοίκηση, καθορίστηκε η Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024.

Ως σημείο επαφής για τους πληγέντες, έχει ορισθεί ο οικείος Έπαρχος, στον οποίο οι επηρεαζόμενοι πολίτες θα πρέπει να αποταθούν, για να δηλώσουν τις ζημιές και να παράσχουν τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες.

Αναφέρεται ότι για σκοπούς διαχείρισης, συνεχίζεται η απογραφή και η εκτίμηση των ζημιών από συνεργεία Πολιτικών Μηχανικών και Τεχνικών των οικείων Επαρχιακών Διοικήσεων.

Όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχει βλάβη σε έργα κρατικής ευθύνης συνεργεία της οικείας Επαρχιακής Διοίκησης, είτε μεριμνούν για την επιδιόρθωσή της, είτε ενημερώνουν την αρμόδια Αρχή για αποκατάσταση της βλάβης και επαναφορά της λειτουργίας των δημόσιων υποδομών, ώστε να διευκολυνθεί η διαβίωση των επηρεαζόμενων.

Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες πρόταση που υπέβαλε ο Υπουργός Εσωτερικών, στην οποία καταγράφονται συγκεκριμένα κριτήρια, βάσει των οποίων εξετάζεται το αίτημα και αποδίδεται η ανάλογη οικονομική βοήθεια.

Για μη αδειούχα υποστατικά περιγράφεται η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι επηρεαζόμενοι μέχρι τις 20 Ιουνίου 2025, για να μπορέσουν να λάβουν την οικονομική βοήθεια.

Η οικονομική βοήθεια εδράζεται στην πολιτική στήριξης των πληγέντων από το Κράτος ως μέτρο ανακούφισης και όχι πλήρους αποκατάστασης της ζημιάς, για αυτό προτρέπονται οι πολίτες να ασφαλίζουν την περιουσία τους έναντι καταστροφικών συμβάντων.  

Μετά την απογραφή, την εκτίμηση και την εξέταση του αιτήματος, θα καταβληθεί η οικονομική βοήθεια στους πληγέντες. Με την ολοκλήρωση της απογραφής των ζημιών, οι επηρεαζόμενοι μπορούν να προχωρήσουν με τις απαραίτητες ενέργειες για επιδιόρθωσή τους.

Δειτε Επισης

Πυρετός διπλωματικών διαβουλεύσεων μετά το σκηνικό έντασης στην Κάσο-Σε επιφυλακή η Ελλάδα
Α. Κληρίδης για έκθεση Λοττίδου για συνθήκες κρατουμένων στην πτέρυγα 1Β-«Δεν τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης»
Τον χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι επειδή του έκανε παρατήρηση πως κωλυσιεργούσε
Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ
Αθώοι οι εννέα κατηγορούμενοι για τον φόνο του 20χρονου στη Βρέξη στη Χλώρακα
Συζήτησαν για τις συνθήκες διαβίωσης στις Φυλακές και τους τρόπους βελτίωσης Αννίτα-Κληρίδης
Πήρε θέση ο Φειδίας για το περιστατικό με παιδιά αγνοουμένων-Μιλά για παρεξήγηση
Ο μικρότερος αριθμός θανατηφόρων από το 1960 καταγράφηκε το 2023
Καταζητείται 43χρονος Ανδρέας Σάββα για υπόθεση πλαστογραφίας και κλοπής από αντιπρόσωπο (pic)
Παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο πρώην αστυνομικοί για την Metamax-Ελεύθερος ο 48χρονος