Διαμαρτυρία ΔΕΟΚ για χαμηλόμισθους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου η ΔΕΟΚ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, διεκδικώντας την αναβάθμιση όλων των χαμηλόμισθων εργαζόμενων, που βρίσκονται καθηλωμένοι χρόνια σε χαμηλές κλίμακες, χωρίς να τους δίδεται η ευκαιρία μισθολογικής βελτίωσης και επαγγελματικής ανέλιξης.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι το Συμβούλιο της ΔΕΕ ΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ ενεργοποιεί την απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε περί τα μέσα Μαΐου του 2024, για λήψη δυναμικών μέτρων, η οποία εξέτασε το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται αναφορικά με τα αιτήματα, που έθεσε η συντεχνία.

Ειδικά, σημειώνει, σε ό,τι αφορά στο θέμα των χαμηλόμισθων κλιμάκων του ωρομίσθιου εργατικού δυναμικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η Συντεχνία αναφέρει πως με επιστολή της το 2022 έχει εγείρει το πρόβλημα στο Υπουργείο Οικονομικών, διεκδικώντας την αναβάθμιση όλων των χαμηλόμισθων εργαζόμενων που βρίσκονται καθηλωμένοι για χρόνια σε χαμηλές κλίμακες, χωρίς να τους δίδεται η ευκαιρία μισθολογικής βελτίωσης και επαγγελματικής ανέλιξης.

Σύμφωνα με τη ΔΕΟΚ, ειδικότερα για το προσωπικό που εργαζόταν ως έκτακτο - εποχικό «είναι κοινωνικά άδικο να έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του για χρόνια, με συνέπεια και υπευθυνότητα προς το κράτος και να αφυπηρετεί με μισθούς που δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στα χρόνια για τα οποία εργάστηκε».

Εξάλλου, προσθέτει ότι το Νοέμβριο του 2023 επανέφερε το αίτημα, ζητώντας άμεση συνάντηση με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, χωρίς δυστυχώς μέχρι σήμερα να υπάρξει οποιαδήποτε ανταπόκριση.

«Οι επιπτώσεις της ακρίβειας και της κρίσης του πληθωρισμού έχουν πλήξει δυσανάλογα αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις πιο βασικές καθημερινές τους ανάγκες», σημειώνει.

Επιπλέον, αναφέρει πως «η υπομονή και η ανοχή που έχει επιδείξει η συντεχνία για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση και άρνηση εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών να μας συναντήσει και να δώσει σαφείς απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν τεθεί, όχι μόνο μας δυσαρεστεί, αλλά κινδυνεύει να παρεξηγηθεί και να εκληφθεί από τους ίδιους τους εργαζομένους ως αδυναμία».

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, από τις 10:00 μέχρι τις 12:00.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σταμάτησαν τα βελτιωτικά έργα του ψευδοκράτους στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου
Πυρετός διπλωματικών διαβουλεύσεων μετά το σκηνικό έντασης στην Κάσο-Σε επιφυλακή η Ελλάδα
Περισσότερα από 300 παιδιά σε εργαστήρια ανάγνωσης με συντροφιά σκύλους θεραπείας
Τον χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι επειδή του έκανε παρατήρηση πως κωλυσιεργούσε
Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ
Αθώοι οι εννέα κατηγορούμενοι για τον φόνο του 20χρονου στη Βρέξη στη Χλώρακα
Καθιέρωσαν μηνιαίες συναντήσεις Αριστοτέλους-Σολωμή για τα θέματα του Κορμακίτη
Δεν υποχωρούν οι ψηλές θερμοκρασίες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
Παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο πρώην αστυνομικοί για την Metamax-Ελεύθερος ο 48χρονος
Τουρίστας 45 ετών ο άνδρας που έπεσε από το μπαλκόνι ξενοδοχείου-Δεν προέκυψε εγκληματική ενέργεια