Απαντά στις επικρίσεις το Τμήμα Δασών-«Απαξιωτικές δηλώσεις, απαράδεκτοι οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί»

Απαντά στις επικρίσεις το Τμήμα Δασών, το οποίο με ανακοίνωσή κάνει λόγο για «απαξιωτικές» δηλώσεις που έγιναν στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης και τονίζει πως, «είναι τουλάχιστον ατυχείς και απαράδεκτοι οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν για το Τμήμα Δασών, ακόμη και από επίσημα χείλη».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, «με αφορμή τις πρόσφατες απαξιωτικές δηλώσεις που έγιναν στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης για το Τμήμα Δασών, δηλώνομε ότι το Τμήμα παραμένει προσηλωμένο στην αποστολή του με πρώτιστο στόχο την προστασία των δασών μας από τις πυρκαγιές και εξαντλεί κάθε νόμιμο μέτρο τόσο για την σωστή και επαρκή στελέχωση του σε προσωπικό, όσο και για την επάρκειά του σε θέματα εξοπλισμού».

Παράλληλα προσθέτει πως, «ακρογωνιαίος λίθος του Τμήματος Δασών είναι το προσωπικό του το οποίο με την ανδρεία, το ζήλο, τη μαχητικότητα, την αυταπάρνηση και την επαγγελματικότητά του καλείται καθημερινά να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να προστρέξει άμεσα στο κάλεσμα για κατάσβεση πυρκαγιών».

Όπως αναφέρει το Τμήμα Δασών, «είναι τουλάχιστον ατυχείς και απαράδεκτοι οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν για το Τμήμα Δασών, ακόμη και από επίσημα χείλη. Το Τμήμα Δασών έχει θρηνήσει νεκρούς και τραυματίες στις μάχες κατά των πυρκαγιών. Πρόκειται για ήρωες εν καιρώ ειρήνης, τη μνήμη των οποίων όλοι μας πρέπει να τιμούμε».

Επιπλέον σημειώνει πως, «η κατάσβεση δασικών πυρκαγιών περιλαμβάνει επίπονη και κοπιαστική εργασία σε δύσκολες και απότομες βουνοκορφές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη την ασφάλεια του προσωπικού. Το Τμήμα Δασών διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να φέρει εις πέρας την αποστολή του σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και τους πολιτικούς του προϊστάμενους».

«Τελειώνοντας, τονίζουμε ότι οι πυρκαγιές είναι θέμα Εθνικής Ασφάλειας και καλούμε όλους σε συστράτευση με το Τμήμα Δασών για την προστασία του Εθνικού μας πλούτου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο ο 63χρονος πρώην αστυνομικός που συνελήφθη για την υπόθεση της Metamax
Τρεις πυρκαγιές σε μισή ώρα παγκύπρια-Έτρεχε το Τμήμα Δασών
Χάθηκαν τα ίχνη 25χρονου Αγγλοκύπριου στη Σαρδηνία-Η έκκληση της οικογένειας (pics)
Δεύτερη φορά στόχος επίθεσης ο 42χρονος στον Παρισσινό-Έρευνες στο επαγγελματικό του περιβάλλον
Πολυτραυματισμός η αιτία θανάτου του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο
Στο επίκεντρο της τελευταίας αντεξέτασης Ελεγκτή η καταγγελία κατά Αγγελίδη-Η ώρα των τελικών αγορεύσεων
Αποζημιώσεις €5.000 επιδίκασε το Ανώτατο κατά ΡΙΚ σε έφεση για δυσφήμιση
Έφτασαν στο αεροδρόμιο Πάφου με 280 κούτες αδασμολόγητα τσιγάρα
Ζητήθηκε η συνδρομή της Interpol για Metamax-Πάνω από 200.000 το ποσό που «επενδύθηκε», στις 90 καταγγελίες
Ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του Ελεγκτή, στην τελική ευθεία με αγορεύσεις η διαδικασία ενώπιον Συμβουλίου