Οι κάμερες έπιασαν τον εμπρηστή να βάζει φωτιά σε δύο σημεία στη Βάρη

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες σε περιοχή κοντά στη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Όπως προέκυψε και από τα λεγόμενα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η μεγάλη αυτή φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, καθώς υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις στην ΕΛ.ΑΣ. και τις ανακριτικές αρχές.

koro 4.jpg

«Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης-Κορωπίου, ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Τέλος, τόνισε πως «όταν έχουμε την άδεια από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. θα δώσουμε στη δημοσιότητα το υλικό».

koro 5.jpg

Οι κάμερες έπιασαν τον εμπρηστή να βάζει φωτιά σε δύο σημεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο εμπρηστής, φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό, να βάζει φωτιά σε δύο σημεία, ενώ ακολούθησαν και κάποιες εκρήξεις.

koro 3.jpg

Στο ένα σημείο υπάρχει βιοτεχνία με σκάφη και ο εμπρηστής φαίνεται να κινείται εκεί κοντά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εμπρηστής φαίνεται από τις κάμερες να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του προσώπου του, πιθανότατα φορώντας μάσκα.

koro 2.jpg

Για τη μεγάλη φωτιά στη Βάρη-Κορωπίου, επιχείρησαν 45 με 145 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα της 1ης Ομάδας Δασοκομάντος και 17 εναέρια μέσα (6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 του ΓΓΕΘΑ) μαζί με πλήθος εθελοντών, δυνάμεις των ΟΤΑ αλλά και την Ελληνική Αστυνομία που συνέδραμε στις ασφαλείς εκκενώσεις, βρέθηκαν στο πεδίο.

Εντωμεταξύ, δεκάδες εστίες πυρκαγιών ξέσπασαν χθες σε όλη τη χώρα λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών (ξηρασία, ισχυρών ανέμων, υψηλών θερμοκρασιών κτλ) και τη σύλληψη εξ αμελείας εμπρηστή.

koro.jpg

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Πολιτική αντιπαράθεση μετά τα νέα πορίσματα για τα Τέμπη-Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ
Κατακρεούργησε τη μητέρα του γιατί του είπε πως δεν εργάζεται ο 21χρονος-Έβγαλε βόλτα τα σκυλιά μετά τη δολοφονία
Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα-Αισθητός και στην Κύπρο, προειδοποίηση για τσουνάμι
Τέλος στις θεωρίες για το ξυλόλιο στα Τέμπη-Εκρήγνυνται τα έλαια σιλικόνης, δεν κάηκε η «ύποπτη» ηλεκτρομηχανή
Σοκάρει ο 21χρονος μητροκτόνος-«Με έλεγε τεμπέλη, πήρα ένα κουζινομάχαιρο και την κάρφωσα πολλές φορές»
Πάνω από 25 φορές μαχαίρωσε τη μητέρα του ο 21χρονος-Βρέθηκε σε κάδο το μαχαίρι
Στον θώρακα και την κοιλιά μαχαίρωσε ο 21χρονος τη μητέρα του-Καθάρισε το σπίτι μετά το έγκλημα
Παραδόθηκε στον ανακριτή το πόρισμα Καρώνη για τα Τέμπη-«Στα έλαια των μηχανών αποδίδει την πυρόσφαιρα»
Με τρεις μαχαιριές δολοφόνησε τη μητέρα του ο 21χρονος στη Λάρισα-«Με μισούσε γι' αυτό τη σκότωσα»
Μετά από καβγά σκότωσε τη μητέρα του ο 21χρονος-Έψαχνε για ώρες πώς να ξεφορτωθεί το πτώμα