Σκάνδαλο στην Κυβέρνηση Σούνακ-Αξιωματικός της προστασίας του στοιχημάτισε την ημέρα των Εκλογών

Ένας από τους πιο κοντινούς αξιωματικούς στην προστασία του Ρίσι Σούνακ συνελήφθη, καθώς κατηγορείται για φερόμενα στοιχήματα σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

«Ο Ρίσι Σούνακ πρέπει να συγκαλέσει έρευνα του υπουργικού συμβουλίου γι’ αυτό που εξελίσσεται σε ένα ακόμη σκάνδαλο στην καρδιά της κυβέρνησης»

Ο αξιωματικός σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας (Met) της Βρετανίας είναι μέλος της διοίκησης Royalty and Specialist Protection (RaSP), η οποία παρέχει προστασία σε VIP υπουργούς και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Συνελήφθη τη Δευτέρα ως ύποπτος για παράβαση καθήκοντος σε δημόσιο αξίωμα. Το Sky News γνωρίζει ότι τοποθετήθηκαν πολλά στοιχήματα, με τουλάχιστον ένα από αυτά να είναι τριψήφιο ποσό.

«Τέθηκε υπό κράτηση και επιβλήθηκε εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών», ανέφερε ακόμα η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Έρευνα από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών

Ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού, η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών διεξήγαγε ευρύτερη έρευνα και βρήκε πληροφορίες που οδήγησαν στην απόφαση να ερευνήσει τον αξιωματικό κάτι για το οποίο ενημέρωσε τη Met την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Το θέμα παραπέμφθηκε επίσης στην Ανεξάρτητη Υπηρεσία Αστυνομικής Συμπεριφοράς (IOPC), το όργανο που είναι υπεύθυνο για την εποπτεία του συστήματος χειρισμού των καταγγελιών που υποβάλλονται κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην Αγγλία και την Ουαλία.

«Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών συνεχίζει να ηγείται της έρευνας σχετικά με τα φερόμενα αδικήματα στοιχημάτων και η δική μας έρευνα διεξάγεται παράλληλα με αυτήν», ανέφερε ακόμα η αστυνομία.

Ερωτηθείς σχετικά με τον αστυνομικό, εκπρόσωπος της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών δήλωσε: «Επί του παρόντος, η Επιτροπή ερευνά το ενδεχόμενο παραβάσεων σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών. Πρόκειται για μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η Επιτροπή δεν μπορεί να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή».

Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει, παραπέμποντας τις έρευνες στην ανακοίνωση της Met.

Τα μέλη της RaSP έχουν σε στενή επαφή με τον πρωθυπουργό και την ομάδα του και συχνά μοιράζονται το ίδιο όχημα. Η επίλεκτη μονάδα αποτελείται από αξιωματικούς που θεωρείται πως έχουν επιλεγεί για τις ικανότητές τους καθώς και για την ακεραιότητά τους, δεδομένης της ευαισθησίας των ανθρώπων που φρουρούν.

Εκτός από τη φύλαξη επιλεγμένων ανώτερων υπουργών και του δημάρχου του Λονδίνου, παρέχουν στενή προστασία στη βασιλική οικογένεια.

Η εμπλοκή στενού συνεργάτη του Σούνακ με στοιχηματισμό

Η είδηση έρχεται μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του Guardian ότι ο στενότερος κοινοβουλευτικός συνεργάτης του Ρίσι Σούνακ, ο Κρεγκ Γουίλιαμς, είχε βάλει στοίχημα 100 λιρών για τις εκλογές του Ιουλίου, μόλις τρεις ημέρες πριν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει την ημερομηνία.

Στη συνέχεια, η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών ζήτησε από τα γραφεία στοιχημάτων να ψάξουν όλα τα σημαντικά στοιχήματα που είχαν τοποθετηθεί στις εκλογές του Ιουλίου, αφού επισημάνθηκε ότι ο Γουίλιαμς είχε τοποθετήσει το συγκεκριμένο στοίχημα.

«Έβαλα στοίχημα για τις γενικές εκλογές πριν από μερικές εβδομάδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιες έρευνες ρουτίνας και επιβεβαιώνω ότι θα συνεργαστώ πλήρως με αυτές. Δεν θέλω να αποσπάσει την προσοχή μου από την προεκλογική εκστρατεία, θα έπρεπε να είχα σκεφτεί πώς φαίνεται», είπε ο Γουίλιαμς.

Ο Γουίλιαμς θεωρείται ότι έχει ένα αξίωμα που ενεργεί ως τα «μάτια και τα αυτιά» του πρωθυπουργού στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο ίδιος ο Σούνακ δήλωσε «απογοητευμένος» από την υπόθεση του Γουίλιαμς.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κάλεσαν τον πρωθυπουργό να ξεκινήσει πλήρη έρευνα. Η αναπληρώτρια ηγέτης του κόμματος, Ντέιζι Κούπερ, δήλωσε: «Ο Ρίσι Σούνακ πρέπει να συγκαλέσει έρευνα του υπουργικού συμβουλίου γι’ αυτό που εξελίσσεται σε ένα ακόμη σκάνδαλο στην καρδιά της κυβέρνησης».

«Χρειάζεται μια έρευνα για να καταλάβουμε ποιος ήξερε τι και πότε», προσέθεσε.

Πηγή: In

Δειτε Επισης

Με επικρίσεις κατά του Τραμπ επανήλθε στην προεκλογική του καμπάνια ο Μπάιντεν
Έπαιζε PlayStation ενώ το παιδί του πέθαινε-Τα SMS της μητέρας στον πατέρα που ξέχασε το μωρό στο αμάξι
ΒΙΝΤΕΟ: H τεχνολογία δείχνει πώς τη γλίτωσε ο Τραμπ για ένα εκατοστό
Σχεδιάγραμμα δείχνει πού θα έβρισκε τον Τραμπ η σφαίρα αν δεν είχε κουνήσει το κεφάλι του
Αναγνώριση εγκλημάτων πολέμου για την Χαμάς στην επίθεση στο νότιο Ισραήλ
Ο Τραμπ δεν θα αποπέμψει τον Πάουελ από την FED πριν το τέλος της θητείας του
Η Τεχεράνη απορρίπτει κατηγορίες περί σχεδίου συνωμοσίας για δολοφονία του Τραμπ
Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ-Οριακό το προβάδισμά του έναντι Μπάιντεν
Μεντβέντεφ: Η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία
Δεκάδες νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας