Άνδρας 100 ετών και γυναίκα 102 ετών παντρεύτηκαν στο γηροκομείο όπου γνωρίστηκαν

Ποτέ δεν είναι αργά για να παντρευτείς, όπως επιβεβαίωσε με το παράδειγμά του ένα ζευγάρι εκατοντάχρονων.

Οι κάτοικοι της Φιλαδέλφειας Marjorie Fiterman, 102 ετών, και Bernie Littman, 100 ετών, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στις 19 Μαΐου, στο κέντρο ηλικιωμένων όπου πρωτογνωρίστηκαν πριν από σχεδόν μια δεκαετία, σύμφωνα με το Fox News.

Η οικογένεια του ζευγαριού δήλωσε ότι είχαν γνωριστεί σε ένα μασκέ πάρτι στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων και είχαν το πρώτο τους ραντεβού συμπτωματικά την ίδια ημέρα που γεννήθηκε μία από τις δισέγγονες του Littman.

Η εγγονή του Littman, Sarah Sicherman, δήλωσε στο Fox News πως η οικογένειά τους ήταν «ενθουσιασμένη» όταν έμαθε ότι βρήκε μια σύντροφο «για να κάνει δραστηριότητες και να περνάει χρόνο μαζί της». Πρόσθεσε πως ήταν «τόσο τυχεροί που βρήκαν και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον», ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όταν όμως ο Littman, ο οποίος ήταν παντρεμένος επί 65 χρόνια με μια γυναίκα ονόματι Bernice, ανέφερε στην οικογένειά του ότι ήθελε να ξαναπαντρευτεί, εκείνοι είπαν πως ήταν μια «έκπληξη», καθώς «υπέθεσαν ότι θα ζούσαν τις μέρες τους ως έχουν».

Ο ραβίνος Adam Wohlberg, ο οποίος παρακολουθούσε την ιστορία του ζευγαριού όλα αυτά τα χρόνια, δήλωσε στο Fox News ότι το ζευγάρι αρχικά δεν σχεδίαζε να παντρευτεί, αλλά «τελικά» έφτασε στο σημείο «όπου το να είναι όχι απλώς στενοί φίλοι -αλλά σύζυγοι- αισθάνθηκε σαν το σωστό βήμα που έπρεπε να κάνει».

zevgari-ilikiomenon-gamos.jpg

Ανέφερε ότι κατά την τελετή τους επέλεξε να αφήσει έξω τις συνήθεις συμβουλές που θα έδινε στα ζευγάρια σχετικά με τον γάμο, καθώς είχαν «ήδη συγκεντρώσει μια ζωή σοφίας και εμπειρίας» και οι «στάσεις, τα συναισθήματα και οι απόψεις» τους ήταν ήδη καλά «διατυπωμένες».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσετε να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε ως άνθρωποι», πρόσθεσε. «Αλλά νομίζω πως είναι ασφαλές να πούμε ότι ο καθένας από εσάς, αυτά που ξέρετε και καταλαβαίνετε ο ένας για τον άλλον, είναι ακριβώς αυτό που επιφυλάσσει το μέλλον για εσάς και τον σύντροφό σας. Και αυτά που έχετε αποφασίσει ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλον - λοιπόν, αυτά τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν».

zevgari-yperilikon-pantreftike.jpg (1)

Δήλωσε επίσης ότι είπε στη Fiterman, η οποία ήταν στο παρελθόν παντρεμένη με έναν άνδρα ονόματι Morris πριν από τον θάνατό του το 1999, ότι όταν «εμφανίστηκε» ο Bernie, «συνειδητοποίησες ότι κάποιος απίστευτα ξεχωριστός είχε έρθει στη ζωή σου».

Ο Wohlberg είπε πως, ενώ διασταυρώθηκαν και ερωτεύτηκαν στο κέντρο ηλικιωμένων, πιθανότατα είχαν συναντηθεί δεκαετίες νωρίτερα, καθώς ήταν και οι δύο φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια την ίδια εποχή. Ωστόσο, σπούδαζαν διαφορετικά πτυχία σε διαφορετικά τμήματα και πιθανότατα δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον εκείνη την εποχή.

ekatontaxronoi-pantreytikan.jpg

Ο ίδιος αστειεύτηκε ότι το ζευγάρι θα μπορούσε ακόμη και να κοσμήσει «το εξώφυλλο του επόμενου τεύχους του περιοδικού των αποφοίτων».

Το ζευγάρι, το οποίο έχει συνολική ηλικία 202 ετών, μπορεί ακόμη και να έσπασε ένα νέο παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Οι προηγούμενοι κάτοχοι του ρεκόρ, σύμφωνα με το Fox News, υπήρξαν η Doreen και η George Kirby από την Αγγλία, οι οποίοι κατείχαν το ρεκόρ με συνολική ηλικία 194 ετών όταν παντρεύτηκαν στις 13 Ιουνίου 2015.

H Sicherman δήλωσε στο πρακτορείο: «Η αίτησή μας εκκρεμεί, αλλά πιστεύουμε ότι είναι το παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σε ηλικία ζευγάρι που παντρεύτηκε, συνολικά, κατά περίπου οκτώ χρόνια».

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Artist εξηγεί ποια είναι τα πιο επώδυνα σημεία για να κάνεις τατουάζ
ΒΙΝΤΕΟ: Έκανε το λάθος να τον κλέψει και τον κυνήγησε με τηγάνι
Αφελείς τουρίστριες μπήκαν στο Τσερνόμπιλ και πόζαραν δίπλα στο πιο ραδιενεργό αντικείμενο
Στην Αιθιοπία ετοιμάζονται να γιορτάσουν την έλευση του… 2017
Πελάτης πέταξε καφέ σε εργαζόμενη επειδή του φάνηκε ακριβός και εκείνη του έσπασε το παρμπρίζ με σφυρί
Στην Κίνα χρονομετρούν πόση ώρα χρησιμοποιείς την τουαλέτα-Το βίντεο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις
Κινέζος γιατρός που ήταν στη Ρώμη έκανε επέμβαση σε ασθενή στο... Πεκίνο
Δωρεάν μπύρες για το EURO υπόσχεται παμπ στη Βρετανία-Οι τέσσερις λέξεις που πρέπει να πουν οι οπαδοί
Ορειβάτης αποκάλυψε την απάτη-Ο πιο διάσημος καταρράκτης της Κίνας τροφοδοτείται από έναν μεγάλο σωλήνα
Αρκούδα στην Καλιφόρνια επιτέθηκε σε γυναίκα στο σπίτι της και τη σκότωσε