Περδίκης: Είτε με τρία, είτε με πέντε, είτε με δεκαπέντε τοις εκατό, εμείς θα είμαστε εδώ μαζί

«Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα εκλεγούν άτομα που θα υπηρετήσουν τον τόπο και όχι άτομα που κουβαλούν ακραίες ιδεολογίες ή άτομα που εκπροσωπούν το «τίποτα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, στην ομιλία του στην τελική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία.

Σημείωσε ότι για μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, δε θα δώσουν λύσεις «το συντηρητικό κατεστημένο, αλλά ούτε οι ακραίες πολιτικές φωνές και βεβαίως όχι τα εκλογικά πυροτεχνήματα και οι διάττοντες αστέρες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παραθέτοντας τα ζητήματα αυτά, αναφέρθηκε στο «δίκαιο της ημικατεχόμενης πατρίδας μας ενώπιον των υπολοίπων Ευρωπαίων» και το άλυτο κυπριακό πρόβλημα, στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, στο καθαρό περιβάλλον σε κάθε πόλη, στην προστασία της φύσης και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στην «αυθαιρεσία των τραπεζών και το κατεστημένο», στην ακρίβεια, στην κοινωνική στέγη και στα δικαιώματα ΑμεΑ, στη διαφθορά και στη διαπλοκή, στο ενεργειακό και στην πράσινη μετάβαση, στον πολιτισμό και στην υγεία, καθώς και στο ζήτημα που έχει ανοίξει με τον Γενικό Ελεγκτή.

«Εμείς οι Πράσινοι μαζί με τους σοσιαλιστές της κίνησης ΑΙΧΜΗ και τους Τουρκοκύπριους πατριώτες της Κίνησης Κυπρίων, θα είμαστε και μετά την 9η Ιουνίου μαζί, πρωταγωνιστές στους αγώνες των πολιτών για λευτεριά και προκοπή», υπογράμμισε ο κ. Περδίκης.

«Είτε με τρία, είτε με πέντε, είτε με δεκαπέντε τοις εκατό, εμείς θα είμαστε εδώ μαζί», διαβεβαίωσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων και πρόσθεσε «δεν είμαστε ψήφος μιας χρήσης, είμαστε μια χρήσιμη ψήφος».

«Για μια πράσινη και ανθρώπινη πόλη, σε μια ελεύθερη και δημοκρατική Κύπρο σε μια ανεξάρτητη και δυνατή Ευρώπη απευθύνομαι στον κάθε Κύπριο πατριώτη, τον κάθε καλό πολίτη και λέω: ρίξε πράσινο στο μαύρο, δείξε τόλμη και καρδιά», είπε ο κ. Περδίκης κλείνοντας την ομιλία του.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025