Λειτουργικές και δομικές αδυναμίες εντόπισε η ΔΗΠΑ-Βούληση για βελτίωση και εκσυγχρονισμό

Στα πλαίσια της ανασκόπησης και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 9ης Ιουνίου, συνήλθαν σε πρώτη συνεδρία τα συλλογικά όργανα της Δημοκρατικής Παράταξης και συζητήθηκαν διεξοδικά τόσο τα απορρέοντα μηνύματα, όσο και γενικότερα η λειτουργία της Παράταξης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑ. Η παράταξη, η οποία είχε κάκιστη επίδοση στις Ευρωεκλογές, εντόπισε λειτουργικές και δομικές αδυναμίες, ενώ καταγράφηκε σειρά εισηγήσεων για βελτίωση της λειτουργίας της αλλά και για αλλαγή νοοτροπίας.

«Διεξήχθη ένας ειλικρινής, παραγωγικός και ουσιαστικός διάλογος για όσα αφορούν την Παράταξη μας, αλλά και τους ευρύτερους πολιτικούς λόγους του εκλογικού αποτελέσματος. Δόθηκε σε όλα τα στελέχη η ευκαιρία να εκφράσουν απόψεις και μέσα από τη συζήτηση επισημάνθηκαν εξωγενείς αλλά και ενδογενείς παράγοντες, που οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Παρατηρήθηκαν, ομολογουμένως, λειτουργικές και δομικές αδυναμίες, οι οποίες εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν, ενώ υπήρξε πλειάδα εισηγήσεων για βελτίωση των λειτουργιών της Παράταξης και αλλαγή νοοτροπίας, έτσι που να υπάρξει πιο αποτελεσματική επαφή με τη βάση της Παράταξης αλλά και με την ίδια την κοινωνία των πολιτών, αφού τα μηνύματα που εξέπεμψαν οι πολίτες αφορούν την άμεση ανάγκη επίλυσης προβλημάτων και όχι διαιώνιση τους», πρόσθεσε το κόμμα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη ΔΗΠΑ, καταγράφηκε η σαφής και ομόθυμη βούληση και αποφασιστικότητα όλων των στελεχών, «να προχωρήσουμε συλλογικά στη βελτίωση εσωτερικών πρακτικών και διαδικασιών και στον εκσυγχρονισμό όλων όσων διαπιστώθηκαν ως αδυναμίες της Παράταξης».

«Παράλληλα, το Πολιτικό Γραφείο επιβεβαίωσε ότι η Δημοκρατική Παράταξη έχει και προοπτική και σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, μέσα από σκληρή δουλειά, αφοσίωση και πίστη στις αρχές και τις δυνατότητες της», τόνισε.

Στην αμέσως επόμενη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα ακολουθήσει κωδικοποίηση όλων των συμπερασμάτων της συνεδρίας και συζήτηση των επόμενων κινήσεων της Παράταξης.

«Εκείνο που ξεχωρίζει είναι η έντονη πρόθεση, από όλους τους συμμετέχοντες, να αξιοποιήσουμε συλλογικά τα μηνύματα των εκλογών και να απαντήσουμε αποτελεσματικά στις ανησυχίες και στις ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας», κατέληξε η ΔΗΠΑ.  

Δειτε Επισης

Λακρουά: Είμαστε αισιόδοξοι για τις συζητήσεις που συνεχίζει η Ολγκίν
ΠτΔ: Δεν καταθέτουμε τα όπλα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για επανένωση της Κύπρου
Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη με Φον ντερ Λάιεν ενόψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ισχυρισμοί Τούρκου νομικού ότι παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο στην Κύπρο λόγω Ισραήλ
Έλαβε εξιτήριο από το Απολλώνειο ο Δαμιανός-Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Αντιστρέφει τα περί σκληρής ρητορικής από Τούρκο ΥΠΕΞ ο Πρόεδρος-«Επιχειρεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις»
Σούπερμαν: Τα κράτη να λάβουν μέτρα προστασίαw γυναικών θυμάτων τρομοκρατίας
Η Κύπρια Πρέσβης διευκρίνισε στον Λίβανο ότι δεν επιτρέπεται χρήση εδάφους για επίθεση
Υπάρχει ανάγκη για νέες πρωτοβουλίες, υποστηρίζουν ε/κ και τ/κ κόμματα
Συνάντηση Γεωργιάδη με υποψήφιους Ακόλουθους Διπλωματικής Ακαδημίας ΥΠΕΞ Ελλάδας