Ενίσχυση 2,8 εκ. ενέκρινε το Υπουργικό για αγρότες που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη, κατόπιν πρότασης της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, παραχώρηση ενισχύσεων ύψους 2,8 εκ. ευρώ για την άμεση ανακούφιση των αγροτών, που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στις 31/05/2024 στον Δήμο Ύψωνα της Επαρχίας Λεμεσού, στις 11/06/2024 σε περιοχές της Επαρχίας Πάφου και στις 15/06/2024 στον Φαρμακά της Επαρχίας Λευκωσίας.

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου  ότι σκοπός της άμεσης παροχής αποζημιώσεων είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας των γεωργών και των κτηνοτρόφων που έχουν απωλέσει ολοσχερώς ή μερικώς τη γεωργική παραγωγή, τα μέσα παραγωγής και τις υποδομές τους.

Πρόσθεσε ότι ως άμεση βοήθεια για συνέχιση της γεωργικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας των πληγέντων, έχει αποφασιστεί η άμεση καταβολή μίας αρχικής προκαταβολικής οικονομικής ενίσχυσης της συνολικής επιλέξιμης ζημιάς ανά δικαιούχο.  

"Είναι ανάλογα με τις ζημιές που έχει κάθε δικαιούχος. Η προκαταβολή είναι στο 30% των επιλέξιμων δαπανών", είπε η Υπουργός.

Εξάλλου, το Υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι για δηλώσεις ζημιάς ή για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα κατά τόπους επαρχιακά γεωργικά γραφεία: Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Πάφου, τηλ. 26804594, 26804569, 26321531,  Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λεμεσού, τηλ. 25803912 και Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Πιτσιλιάς , τηλ. 25874031.

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας