Η έκκληση της Φιλίππας στη Βουλή-«Ας μην πλήξουμε το Φορέα εφόσον αγαπάμε τα παιδιά»

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής βρέθηκε, για ακόμη μία φορά, η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη, ως πρόεδρος του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, όπου πραγματοποιήθηκε η συνέχεια της συζήτησης για τις τροποποιήσεις που προωθούνται από βουλευτές, για τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του Φορέα. Η κα. Καρσερά-Χριστοδουλίδη επανέλαβε την θέση της ότι ως Φορέας, είναι ανοιχτοί στον διάλογο, ενώ για ακόμη μία φορά έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι «ο Φορέας είναι κοινωνική επένδυση. Ας μην πλήξουμε τον Φορέα εφόσον αγαπάμε τον τόπο μας και αγαπάμε τα παιδιά μας».

Στην τοποθέτησή της ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, η Πρώτη Κυρία ανέφερε πως φέτος αναμένεται να πάρουν βοήθεια για δίδακτρα ή ενοίκια ίσως και 800 φοιτητές και μέχρι στιγμής πληρώθηκαν ήδη άνω των 300 και ολοκληρώνουμε εντός των επόμενων εβδομάδων όλες τις πληρωμές.

«Μάλιστα, και αυτό το λέω για πρώτη φορά σήμερα, επειδή είχαμε τόσο αυξημένα έσοδα θα προβούμε και σε δεύτερη προκήρυξη για τα παιδιά από νοικοκυριά μέχρι 30 000 (στο όριο φτώχειας) επειδή είχαμε περίπου 100 αιτήσεις που έχουν ανάγκη στήριξης αλλά απορρίφθηκαν διότι τα εισοδήματα τους ήταν άνω των 20 000».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ξεκάθαρο μήνυμα της Φιλίππας στη Βουλή-«Προσοχή να μην βλάψουμε τα παιδιά μας»

Συνεχίζοντας, η κα. Καρσερά-Χιστοδουλίδη τόνισε ότι «είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε και πρώτοι έχουμε διασφαλίσει ότι υπάρχει ο απαιτούμενος έλεγχος, διαφάνεια και λογοδοσία. Και θα έρθω όσες φορές χρειαστεί για να διασφαλίσουμε μαζί ότι ο Φορέας ενισχύεται σε πλαίσιο διαφανές και σύννομο. Είμαστε ανοικτοί στο διαλογο και πρόθυμοι για την ενίσχυση του Φορέα ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός και να στηρίξει ακόμη περισσότερα παιδιά».

Αυτό το Ταμείο ανήκει σε φοιτητές που το χρειάζονται και πληρούν τα κριτήρια. Όλα τα στοιχεία είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα, επεσήμανε η πρόεδρος του Φορέα και ξεκαθάρισε πως είναι όλα στο φως. Όλες οι πρόνοιες για ελέγχους προβλέπονται στον Νόμο, και τους ακολουθούμε πιστά. Δεν υπάρχει κενό.

«Και για να φύγει οποιαδήποτε σκιά δεν υπάρχει ανωνυμία στο Φορέα. Όλες οι καταθέσεις γίνονται επώνυμα στην Κεντρική Τράπεζα, και ελέγχονται από το Γενικό Ελεγκτή. Κάτι που λειτουργεί τόσο καλά, που βοηθά τόσες εκατοντάδες νέων ανθρώπων, γιατί να θέλουμε να το πλήξουμε. Πυροβολούμε τους εαυτούς μας και την ίδια ώρα θέλουμε να γίνουμε πιστευτοί ότι βοηθάμε τους ευάλωτους και την κοινωνία;».

Πάνω από 150,000 άτομα στο όριο της φτώχειας

Στη συνέχεια, η Πρώτη Κυρία αναφέρθηκε στα άτομα που ζουν στο όριο της φτώχειας και τόνισε ότι «δυστυχώς στην Κύπρο του 2024 154 000 άτομα ζουν στο όριο της φτώχιας. Πρέπει ο Φορέας να έχει τόσες πολλές χορηγίες ώστε να καλύπτει όλα τα παιδιά αυτών των οικογενειών. Άρα δεν πρέπει να πλήξουμε τον Φορέα με πρόνοιες που μάλιστα συνιστούν παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ο Φορέας είναι κοινωνική επένδυση».

Ααναφερόμενη στους χορηγούς, η κα. Καρσερά-Χριστοδουλίδη υπέδειξε ότι «εμπιστεύθηκαν τον Φορέα σοβαροί οργανισμοί και πρόσωπα επειδή πιστεύουν όπως πιστεύουμε και εμείς σε ένα κράτος που δίνει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά του, που αξιοποιεί το εργαλείο της εκπαίδευσης, της μόρφωσης, ως το μόνο που θα αλλάξει την κοινωνία μας. Και είναι ευκαιρία να καλέσουμε περισσότερους χορηγούς να στηρίξουν τον Φορέα, και να γίνουν και εκείνοι κοινωνοί επιμόρφωσης/εκπαίδευσης λιγότερων προνομιούχων παιδιών».

«Βοηθάμε παιδιά χωρίς διάκριση»

Η πρόεδρος του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, στην τοποθέτησή της ανέφερε παράλληλα πως «δεν έχουμε κανένα άλλο κίνητρο πέραν της αγάπης και της έγνοιας για τα παιδιά που χρειάζονται τη στήριξη μας και κάθε φορά που ένα παιδί λαμβάνει βοήθεια για να σπουδάσει σκεφτείτε ότι είναι δικό σας παιδί που εσείς για κάποιους λόγους δεν μπορείτε να το σπουδάσετε. Βοηθούμε παιδιά χωρίς καμιά διάκριση. Δεν μας ενδιαφέρουν οι πεποιθήσεις ή οι κομματικές επιλογές κανενός. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι αυτά τα παιδιά και σεβόμαστε απόλυτα και τα δικά τους προσωπικά δεδομένα».

Επιπρόσθετα, η Πρώτη Κυρία υπογράμμισε πως «σήμερα έτυχε να είμαι εγώ στη θέση της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΑΦΚΣ. Έμαθα να μην επαναπαύομαι, και να αξιοποιώ όταν μου δίνεται το βήμα και η ευκαιρία να προσπαθήσω για το καλό των παιδιών μας. Και ειδικά των νέων που θέλουν να σπουδάσουν και ο λόγος που αυξήθηκαν φέτος οι εισφορές ήταν το πάθος και η ειλικρίνεια με την οποία δουλεύουμε όλοι στην Επιτροπή για τον Φορέα. Στην πραγματικότητα αυτό είναι και το χρέος μου ως Πρώτη Κυρία».

Καταλήγοντας, η κα. Καρσερά-Χριστοδουλίδη σημείωσε πως «θα συνεχίσω να το πράττω και εύχομαι ότι θα επικρατήσουν σκέψεις ώριμες και σοφότερες για το καλό των παιδιών μας και απόψεις σύννομες που σέβονται τόσο τα προσωπικά δεδομένα των δικαιούχων όσο και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χορηγών όπως άλλωστε προστατεύονται και από το κοινοτικό δίκαιο που κατά την εκτίμηση μου δεν επιτρέπει αυτή την πρόνοια σε νομοθεσία ευρωπαϊκού κράτους. Ας μην πλήξουμε τον Φορέα εφόσον αγαπάμε τον τόπο μας και αγαπάμε τα παιδιά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Πρώτη Κυρία στον REPORTER-Οι αλλαγές στον Φορέα Στήριξης και το προσωπικό της στοίχημα

Δειτε Επισης

Βομβιστική επίθεση στην οικία που διέμενε ο 54χρονος που συνελήφθη για την απάτη Metamax
Νέες, αξιόπιστες επενδύσεις θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση το επόμενο διάστημα
Ο νέος χάρτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τη δημιουργία νέας ομάδας
Ποινή φυλάκισης σε 39χρονο που έκαψε χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πάφο
Διευκρινίσεις Προέδρου για Ολγκίν-«Δεν αναφέρεται σε λύση εκτός του πλαισιού, αναφέρεται σε μεθοδολογία»
Γαλλικές πηγές υιοθετούν το τουρκικό αφήγημα-Η Le Figaro υποστηρίζει ότι υπάρχει «μυστική βάση της Μοσάντ» στην Κύπρο
«Ο Μακρόν είναι ένα υπέροχο μυαλό, αλλά αφήνει τη Γαλλία βαθιά διχασμένη»
Έκοβε σίδερα με σμυρίλιο και προκλήθηκε πυρκαγιά -Την έσβησε μόνος του, κατηγορήθηκε γραπτώς
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά στη Μακεδονίτισσα-Στο σημείο δυνάμεις πυρόσβεσης
Δύο οι εστίες στη Σαλαμιού-Ελεγχόμενη η πυρκαγιά, σε επιφυλακή οι δυνάμεις