Αποφάσισε την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων σε Γυμνάσια και Λύκεια το Υπουργικό

Την έγκριση τριών τροποποιήσεων από το Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με τους κανονισμούς λειτουργίας των δημόσιων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίες αφορούν στη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), στις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών στη Μέση Εκπαίδευση, αλλά και στην καθιέρωση και θεσμοθέτηση της ημέρας μνήμης και τιμής των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως με βάση την εγκριθείσα πρόταση του Υπουργείου θα απαγορεύεται η χρήση και η ενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, καλύπτοντας και την ώρα των διαλλειμάτων και των μαθημάτων, αλλά θα επιτρέπεται η αξιοποίηση έξυπνων συσκευών για εκπαιδευτικούς σκοπούς κατά την ώρα των μαθημάτων.

Συμπλήρωσε ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει συζήτηση στη Βουλή καθώς δεν υπάρχει ομόφωνη απόφαση μεταξύ των εταίρων, χαρακτήρισε ωστόσο την πρόταση που φέρνει το Υπουργείο στη Βουλή ως την πιο ισορροπημένη.

Σχετικά με την ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής θα μπορούν οι γονείς στη βάση συγκεκριμένου λογισμικού να κάνουν την εγγραφή των παιδιών τους και ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να αποφευχθεί η επίσκεψη στο σχολείο και η ταλαιπωρία αρκετών γονέων κατά το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ήδη από φέτος, η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου ήταν ιδιαίτερα θετική και δίνει πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα, σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, η Υπουργός είπε ότι η πρόταση για τα κινητά τηλέφωνο αφορά στην απαγόρευσή τους κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, με την μεταφορά και κατοχή των τηλεφώνων εκτός λειτουργίας να επιτρέπεται, ενώ σε κάποια σχολεία υπάρχουν ήδη θυρίδες που μπορούν να αξιοποιηθούν σχετικά.

Συμπλήρωσε ότι δεν συμφωνούν όλες οι πλευρές με τα παραπάνω και θα διαφανεί από τη συζήτηση στη Βουλή το πώς θα διαμορφωθεί η νομοθεσία.

Ερωτηθείσα ακόμη ποιος λόγος οδήγησε σε αυτή την απόφαση, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι το θέμα συζητείται εδώ και αρκετό καιρό, με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να έχουν ήδη προβεί στην απαγόρευση του κινητού τηλεφώνου, ενώ υπήρξε σύσταση και από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

«Είναι φανερό ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου αποπροσανατολίζει τα παιδιά από το μάθημα, κυρίως όμως συνδέεται και με την αύξηση της παραβατικότητας», προσέθεσε επί του θέματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιτυχής Εκδήλωση και Βραβεύσεις στην Πλατεία Ζουχούρι από την ΑΧΕΠΑ
Μεροληπτική μεταχείριση για ασθενοφόρα καταγγέλλει το Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού
Γ. Παπαναστασίου: Ορόσημο το έργο €50 εκ. από ΑΗΚ και Cyta για έξυπνους μετρητές
Εργασίες σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου το προσεχές διάστημα
Επτά σημεία που σχετίζονται με το μύθο της Αφροδίτης μέσω έξυπνης εφαρμογής
Επιστολή Αρχιτεκτόνων σε ΥΠΕΣ και προέδρων ΕΟΑ-Καταγράφει τις θέσεις του προς την μεταρρύθμιση της ΤΑ
Λεπτομέρειες για τα νέα κριτήρια ΚΦΙΚΒ-Όσα αλλάζουν με τα δάνεια για στεγαστικά, ανακαίνιση και φωτοβολταϊκά
Πράσινες θέσεις εργασίας από εφαρμογή κανονισμών αποβλήτων πλαστικών στη γεωργία
Έγκριση πρότασης για αριθμό φοιτητών τρίτων χωρών από το Υπουργικό Συμβούλιο
Τα σπίτια προς πώληση αυξάνονται στο κατεχόμενο Τρίκωμο, σύμφωνα με τη «Γενί Μπακίς»