Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου παρατείνεται η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα

Είμαστε στο τελικό στάδιο αναφορικά με το θέμα των θεωρήσεων εισόδου στις ΗΠΑ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος προεδρεύει συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ ανακοίνωσε παράλληλα πως, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, θα επεκταθεί η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Προανήγγειλε, επίσης, μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων.

Μιλώντας κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, και απευθυνόμενος στα μέλη της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «καλωσορίζω τον Νικόλα (Ιωαννίδη) στο Υπουργικό Συμβούλιο και να σας καλέσω όλους να σταθείτε δίπλα του σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να συνεχίσουμε την ολιστική προσέγγιση για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στην οποίαν εμπλέκονται πολλά Υπουργεία. Μια προσέγγιση που φέρνει αποτέλεσμα, είναι σημαντικό αυτό, και αναγνωρίζεται και από την κυπριακή κοινωνία».

«Το δεύτερο που θα ήθελα να αναφέρω είναι η ιστορικότητα και η σημαντικότητα της συμφωνίας Στρατηγικού Διαλόγου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις ΗΠΑ και να σας καλέσω όλους να εργαστούμε για την υλοποίηση της συμφωνίας, αγγίζει πολλά Υπουργεία, πολλά θέματα, όπως η ενέργεια, η ασφάλεια, το εμπόριο, η προσέλκυση επενδύσεων, η έρευνα και η τεχνολογία, ο πολιτισμός. Άρα, χρειάζεται η συνεργασία όλων.

Την ίδια στιγμή, για την επίτευξη του στόχου να ενταχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στο Πρόγραμμα των ΗΠΑ που δεν χρειάζονται οι κάτοχοι κυπριακών διαβατηρίων θεωρήσεις εισόδου, είμαστε στο τελικό στάδιο, για αυτό αναμένω από όλους να εργαστούμε για την υλοποίηση αυτού του στόχου», είπε.

«Το τρίτο, είναι ότι έχουμε σήμερα θέμα (στο Υπουργικό Συμβούλιο) για τη στήριξη των κοινοτήτων και των πυρόπληκτων, όχι μόνο στην Πάφο, αλλά και στις άλλες περιοχές, στον Ύψωνα και στον Φαρμακά. Έχει γίνει καταγραφή, είναι σημαντικό να ανταποκριθούμε, όπως υποσχεθήκαμε, στο να μπορούν να αξιοποιήσουν στο βαθμό που γίνεται την περιουσία τους, ειδικά αυτοί που έχουν ανάγκη για θέματα άρδευσης και για άλλα θέματα. Στη συνέχεια θα δούμε αν χρειάζεται να γίνουν αναπροσαρμογές, άρα, αμέσως μετά την έγκριση, σήμερα, θέλω να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει η καταβολή των σχετικών ποσών», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Επίσης, σήμερα θα ανακοινώσουμε την επέκταση των μέτρων στήριξης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ειδικότερα για το θέμα της παράτασης της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα, λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε στην Κύπρο. Η υπεύθυνή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθούμε που οδηγεί και σε συνεχείς αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας, μας επιτρέπει να έχουμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική και μας επιτρέπει μέσα σε αυτό το πλαίσιο και σήμερα να ανακοινώσουμε την επέκταση της επιδότησης και κάποια άλλα μέτρα, τα οποία θα συζητήσουμε στη συνέχεια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Σήμερα θα έχουμε και μια ειδική Σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου για θέματα της Προεδριας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, την οποία πλησιάζουμε χρονικά. Θα γίνει μια παρουσίαση από την Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων για το τι πρέπει να αναλάβει το κάθε Υπουργείο, πρωτίστως πού βρισκόμαστε. Είμαστε σε προχωρημένο στάδιο και αυτό είναι θετικό, αλλά είναι στρατηγικός στόχος της Κυβέρνησης μας μια πετυχημένη Προεδρία. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, οι εμπειρίες μας μετά από 20 χρόνια στην ΕΕ και η αναγνώριση που τυγχάνουμε είναι μόνο μερικά από τα εφόδια που μας επιτρέπουν να έχουμε μια πετυχημένη Προεδρία, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε από τώρα», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Είναι καιρός να επανενωθεί το τελευταίο διαιρεμένο κράτος μέλος της ΕΕ
Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ
Απαντά σε Ερντογάν η Αθήνα για το Κυπριακό-«Η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελεί λύση»
Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες Γκουτέρες για επανένωση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές
Δεν κάνει πίσω ο Τατάρ-«Δεν γίνεται να υπάρξει υποχώρηση από την λύση δύο κρατών»
Συγκατάθεση Κυπριακής Δημοκρατίας στους κανόνες ασφαλούς λιμένα του ΟΟΣΑ για τον Πυλώνα 2
Στη δημοσιότητα το ποσό που ξόδεψε το ΑΚΕΛ για την εκστρατεία του στις Ευρωεκλογές
Με τις πρυτανικές Αρχές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συναντήθηκε ο Πρόεδρος
Ξεκαθάρισε το σκηνικό η Κυβέρνηση για τις δηλώσεις Μαρινάκη-«Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό»
Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Τουρκική» η μειονότητα στη Θράκη - «Ειρηνευτική» η εισβολή στην Κύπρο