Με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας ανέλαβε ο Ιωαννίδης-Κρίσιμη η αποστολή του Υφυπουργείου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του πρώτου Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρα Νικόλα Ιωαννίδη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και μελών της Κυβέρνησης.

Μιλώντας κατά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η σημερινή μέρα σηματοδοτεί και ουσιαστικά την έναρξη λειτουργίας του υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, το οποίο φιλοδοξούμε ότι, ανάμεσα σε πολλά άλλα, θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Την ίδια στιγμή, υλοποιούμε άλλη μια σημαντική δράση του προγράμματος διακυβέρνησής μας, σε σχέση με ένα μείζον θέμα με σύνθετες προκλήσεις και πολλαπλές ιδιαιτερότητες.

Ένα θέμα, η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, που δοκιμάζει πολλές χώρες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, και προκαλεί πολλαπλές επιπτώσεις, αποτελώντας σήμερα μια από τις ουσιαστικότερες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια πρόκληση που, λόγω και του ευρύτερου ασταθούς γεωπολιτικού περιβάλλοντος, της κλιματικής αλλαγής, της πολιτικής αστάθειας που παρατηρείται σε χώρες της Αφρικής και πολλών άλλων δεδομένων, θα συνεχίσει να απασχολεί τόσο την Ευρώπη όσο και σε διεθνές επίπεδο».

2

«Από την πρώτη μέρα ανάληψης της διακυβέρνησης του τόπου, ακολουθήσαμε μια ολιστική προσέγγιση, με βασικό στόχο η χώρα μας να σταματήσει να θεωρείται ελκυστικός μεταναστευτικός προορισμός. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί σε μεγάλο βαθμό ο στόχος μας έχει επιτευχθεί και η χώρα μας αποσπά τα εύσημα για την αποτελεσματικότητα των πολιτικών που ακολουθεί», τόνισε ο Πρόεδρος.

Περαιτέρω ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «ο σχεδιασμός μας κινήθηκε σε συγκεκριμένες δράσεις, όπως είχαμε υποσχεθεί μέσα και από το προεκλογικό μας πρόγραμμα: Mείωση των ροών, γρήγορη εξέταση των αιτήσεων ασύλου, άμεσο επαναπατρισμό των μη δικαιούχων και βελτίωση των υποδομών για φιλοξενία των αιτητών πολιτικής προστασίας.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, παρά την ασφυκτική πίεση που δέχθηκε η πατρίδα μας, τα στατιστικά στοιχεία αποτυπώνουν την ορθότητα των πολιτικών που ακολουθήσαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, και χαίρομαι ιδιαίτερα που η αποτελεσματικότητα των δράσεών μας αναγνωρίζεται και από την κυπριακή κοινωνία». Συγκεκριμένα:

  • Οι αφίξεις παρουσιάζουν μείωση κατά 50%,
  • Οι αφίξεις μέσω της Πράσινης Γραμμής μειώθηκαν κατά 65%, και
  • Οι επιστροφές αυξήθηκαν κατά 66%.

«Την ίδια στιγμή, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην ένταξη και την κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, πολύ σύντομα θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση και εφαρμογή το σχετικό Σχέδιο Δράσης που έχουμε εκπονήσει. Ένα Σχέδιο που περιλαμβάνει 50 δράσεις σε πέντε άξονες που αφορούν τη στέγαση, την απασχόληση, τη βελτίωση των δεξιοτήτων, την εκπαίδευση και την υγεία», σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

3

«Η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι πρώτη ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό επιστροφών και στην τέταρτη θέση σε απόλυτο αριθμό. Και ήταν ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο που αρμόδιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, κατ’ επανάληψη το τελευταίο διάστημα, χαρακτήρισαν τη χώρα μας ευρωπαίο πρωταθλητή στις επιστροφές, επισημαίνοντας ότι η στρατηγική που ακολουθούμε αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τα υπόλοιπα κράτη. Και ήταν ακριβώς για αυτόν τον λόγο που τον περασμένο Απρίλιο ο Υπουργός Εσωτερικών κλήθηκε να παρουσιάσει την πολιτική της Κύπρου για τις επιστροφές σε υπουργική Σύνοδο της βελγικής προεδρίας. Ταυτόχρονα, όπως γνωρίζετε, πολύ πρόσφατα η Κύπρος ανέλαβε πρωτοβουλία για την εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού, με τη διοργάνωση και σχετικής υπουργικής Συνόδου στη Λευκωσία, ανοίγοντας στην ουσία τη συζήτηση για τον χαρακτηρισμό συγκεκριμένων περιοχών στη Συρία ως ασφαλείς, ενώ, παράλληλα, καθοριστικής σημασίας για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ήταν και οι επισκέψεις μου με την Πρόεδρο της Επιτροπής, τόσο στην Αίγυπτο όσο και στον Λίβανο».

Ο Πρόεδρος επανέλαβε πως η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει απαρέγκλιτα προσηλωμένη στην εφαρμογή των συμβατικών της υποχρεώσεων, στην εφαρμογή του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου και είναι συνεπέστατη έναντι των υποχρεώσεών της. «Το κυπριακό κράτος είναι φιλόξενο, το ίδιο και η κυπριακή κοινωνία. Γνωρίζουμε από προσφυγιά γι’ αυτό και είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι. Την ίδια όμως ώρα, απαιτούμε ότι όσοι απολαμβάνουν νόμιμα τη φιλοξενία της χώρας μας να επιδεικνύουν και τον απαραίτητο σεβασμό στους νόμους της», είπε.

Προστιθέμενη αξία η παρουσία Ιωαννίδη

«Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ, φίλε Νικόλα, από σήμερα αναλαμβάνεις το νεοσύστατο υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας. Παραλαμβάνεις τις αρμοδιότητες από τον Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο οποίος έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη και αναπόφευκτα οι απαιτήσεις θα είναι πολλές και οι προσδοκίες ακόμη πιο υψηλές», ανέφερε ο Πρόεδρος απευθυνόμενος στον Υφυπουργό.

«Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεις τις τεράστιες προκλήσεις που θα κληθείς να διαχειριστείς αλλά δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα ανταπεξέλθεις στο ακέραιο. Η ακαδημαϊκή σου κατάρτιση, η επαγγελματική σου εμπειρία ως νομικού συμβούλου στο Υπουργείο Εξωτερικών για ζητήματα δημόσιου διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά κυρίως, η ακεραιότητα του χαρακτήρα σου και η αφοσίωσή σου, αποτελούν εχέγγυα της έντονής μου πεποίθησης ότι θα ανταποκριθείς στα καθήκοντα που σου ανατίθενται. Γνωρίζω προσωπικά πολύ καλά τις δυνατότητές σου από τη συνεργασία που είχαμε όταν ήμουν Υπουργός Εξωτερικών και είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσεις με επάρκεια και αποτελεσματικότητα να υπηρετήσεις τη χώρα μας από αυτό το απαιτητικό αξίωμα. Θα έχεις το προνόμιο να είσαι ο πρώτος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας», τόνισε.

4

«Σου αναθέτουμε, λοιπόν, τα ηνία σε ένα πολύ φιλόδοξο χαρτοφυλάκιο και γνωρίζω ότι θα αφοσιωθείς μαζί με την ομάδα που θα συγκροτήσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», ανάφερε ο Πρόεδρος.

«Σε λίγο θα παραστείς και στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Είμαι σίγουρος ότι η παρουσία σου θα δώσει προστιθέμενη αξία στο κυβερνητικό σχήμα και είμαι βέβαιος ότι μέσα από συλλογική προσπάθεια θα υλοποιήσουμε τον κορυφαίο μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το να είμαστε στην υπηρεσία του λαού, από τον οποίο έλκουμε την «εξουσία μας», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σε καλώ να έχεις ανοικτή την πόρτα του υφυπουργείου σου για τους πολίτες. Σου ζητώ, επίσης, να φροντίσεις ώστε να υπάρχει η απαραίτητη συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις, με τους κοινωνικούς εταίρους, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και γενικά με όλους όσοι ασχολούνται με θέματα του χαρτοφυλακίου σου», πρόσθεσε.

‘Πολλές φορές τόνισα ότι μπορεί να μην έχουμε μαγικά ραβδιά για άμεσες λύσεις, έχουμε όμως την ειλικρινή πολιτική βούληση, το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό. Και οι μέχρι τώρα θετικές επιδόσεις στη διαχείριση του μεταναστευτικού αποδεικνύουν ότι ο σχεδιασμός και η μεθοδικότητα με την οποία εργαζόμαστε, φέρνουν αποτελέσματα, τα οποία αναγνωρίζονται από τον Κυπριακό λαό. Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με τη λογική των άκρων, ούτε δηλαδή των ανοικτών συνόρων ούτε της ρατσιστικής ρητορικής. Εμείς αποδείξαμε ότι λειτουργούμε κατά τρόπο συνετό αλλά αποφασιστικό. Και αυτή την πολιτική θα τη συνεχίσουμε», δεσμεύτηκε.

«Να θυμάστε πάντα ότι έχουμε κάθε στιγμή ευθύνη για την ενίσχυση του Κράτους μας. Για την ασφάλειά του και την ασφάλεια των πολιτών. Έχουμε καθήκον να δημιουργήσουμε μια ευημερούσα χώρα, για το σύνολο των πολιτών της. Έχουμε χρέος να κτίσουμε για τους νέους μας το μέλλον που τους αξίζει. Για να μπορέσουμε να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας επέδειξε ο Κύπριος πολίτης, ανεξάρτητα από κοινωνική προέλευση και ιδεολογικές ή κομματικές πεποιθήσεις. Κάθε επιτυχία στα καθήκοντά σου», κατέληξε.

Έθεσε ψηλά τον πήχη ο Ιωάννου

Ακολούθως ο Πρόεδρος απευθύνθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών. «Αγαπητέ Κωνσταντίνο, σε ευχαριστώ θερμά για τον επαγγελματισμό και την μεθοδικότητά σου, για την καθοριστικότατη συμβολή σου στα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, για τις πολλές εποικοδομητικές συζητήσεις που είχαμε για το συγκεκριμένο θέμα και το πώς να προωθήσουμε με πράξεις και όχι με λόγια μια ολιστική προσέγγιση που φέρνει αποτελέσματα. Όπως προανέφερα, έχεις θέσει τον πήχη πολύ ψηλά και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα σταθείς στο πλευρό του Νικόλα».

5

«Θα διαφυλάξω τα συμφέροντα του κράτους»

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας είπε ότι «Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για τη μεγάλη τιμή και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύετε προς το πρόσωπό μου αναθέτοντάς μου τα καθήκοντα του Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας παρά τω Προέδρω. Ως γνωστό, το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο αφορά στη διαχείριση μείζονων ζητημάτων τόσο για την πατρίδα μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Συνεπώς, η αποστολή του Υφυπουργείου είναι κρίσιμη και απαιτεί τη στήριξη όλων».

Σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας είναι νεοσύστατο, εντούτοις δεν ξεκινά από μηδενική βάση. Υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η παρούσα Κυβέρνηση έχει χαράξει μία μελετημένη στρατηγική, η οποία έχει παραγάγει απτά αποτελέσματα. «Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Άμυνας, την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας και όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες για το σημαντικό έργο που έχουν επιτελέσει μέχρι στιγμής. Θα συνεχίσουμε την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος σε αγαστή συνεργασία με όλα τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες», τόνισε.

«Αναλαμβάνω τα σημαντικά αυτά καθήκοντα με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας των θεμάτων που άπτονται του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου. Διαβεβαιώνω όλες και όλους ότι θα καταβάλω το άπαν των δυνάμεών μου για να φέρω εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο. Οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι σίγουροι ότι θα διαφυλάξω τα συμφέροντα του κράτους, στο πλαίσιο της νομιμότητας και με σεβασμό στον άνθρωπο. Εξάλλου, η εξουσία που παρέχεται από το Σύνταγμα και τους νόμους στους κρατικούς αξιωματούχους αντλείται από τον κυρίαρχο λαό, τον οποίο οφείλουμε να υπηρετούμε», ανέφερε.

«Ως μας διδάσκει η εμπειρία, πιθανόν στην πορεία να υπάρξουν κρίσεις και πρόσθετες δυσκολίες. Ωστόσο, με τη σοβαρή δουλειά που έχει ξεκινήσει και θα συνεχίσει να γίνεται είμαι πεπεισμένος ότι θα τις αντιμετωπίσουμε με επιτυχία. Να είστε βέβαιοι ότι θα ενεργώ πάντοτε με γνώμονα το κοινό καλό και με σκοπό να φανώ αντάξιος των προσδοκιών, εκπληρώνοντας επιτυχώς τη σημαντική αυτή αποστολή που μου αναθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», κατέληξε ο νέος Υφυπουργός.

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής

Ακολούθως, ο , ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης και ασύλου από τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής, ο Υπουργός Εσωτερικών συνεχάρη τον δρα Ιωαννίδη για τον διορισμό του, ως ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας. «Η ίδρυση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης ήταν ουσιαστική προεκλογική δέσμευση του Προέδρου Χριστοδουλίδη. Η λειτουργία του Υφυπουργείου θέτει τις βάσεις για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Η συστέγαση των υπηρεσιών όλων των υπηρεσιών που ασχολούνται με το μεταναστευτικό θα έχει ουσιαστικά και πρακτικά οφέλη, τόσο όσον αφορά στον προγραμματισμό, στην εποπτεία, στον συντονισμό και γενικά στην καλύτερη λειτουργία», σημείωσε ο κ. Ιωάννου.

Συνέχισε λέγοντας πως, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του μεταναστευτικού πριν από 15 μήνες, η Κύπρος δεχόταν δυσανάλογες μεταναστευτικές πιέσεις εξαιτίας των μαζικών αφίξεων μεταναστών. «Ενδεικτικά, να αναφέρω πως από το 2021 στο 2022 είχαν διπλασιαστεί οι αφίξεις μεταναστών και η Κύπρος δεχόταν γύρω στους 1.800 μετανάστες τον μήνα. Ως επακόλουθο, οι δομές υποδοχής και φιλοξενίας είχαν υπερβεί τα όριά τους. Για παράδειγμα, στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής “Πουρνάρα” φιλοξενούνταν πέραν των 3.000 ατόμων», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών.

6

Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, υπογράμμισε ότι υιοθετήθηκε μια ολιστική προσέγγιση αντιμετώπισης, που στόχο είχε να καταστήσει την Κύπρο μη ελκυστικό προορισμό. Μιλώντας για τους πυλώνες της στρατηγικής αυτής, ο κ. Ιωάννου εξήγησε ότι «επικεντρωθήκαμε τους τελευταίους 15 μήνες σε συγκεκριμένους πυλώνες που στόχο είχαν τη μείωση των αφίξεων, την αύξηση των επιστροφών, τη βελτίωση των υποδομών και την επιτάχυνση των εξετάσεων ασύλου.

Η εικόνα σήμερα είναι σαφώς βελτιωμένη. Τους τελευταίους 15 μήνες έχουμε επιτύχει να μειώσουμε τις αφίξεις γύρω στο 50%, στο μισό από ό,τι είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Εξίσου σημαντικό, έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τις επιστροφές κατά 66%. Και για πρώτη φορά στην ιστορία του μεταναστευτικού στην Κύπρο, φεύγουν περισσότεροι από όσους έρχονται. Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι για αυτές τις ενέργειές μας, ειδικά όσον αφορά τις επιστροφές, έχουμε λάβει και τα εύσημα από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Επίτροπος Γιόχανσον σε τοποθετήσεις της, χαρακτήρισε την Κύπρο ως παράδειγμα προς μίμηση, όπως επίσης και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαρακτήρισε την Κύπρο ως πρωταθλήτρια στις επιστροφές».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον τρίτο πυλώνα της πολιτικής, εκείνον της αναβάθμισης των υποδομών, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της αναβάθμισης του ΚεΠΥ «Πουρνάρα», το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλέον, είπε, το Κέντρο είναι κλειστή δομή και το όφελος από αυτό φαίνεται και από τον περιορισμό των αντιδράσεων στις Κοινότητες που γειτνιάζουν με το Κέντρο. Επιπλέον, σημείωσε ο κ. Ιωάννου έχει προχωρήσει η αναβάθμιση του Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου. «Εξίσου σημαντικό, έχουμε προχωρήσει στην έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του Προαναχωρησιακού Κέντρου, κάτι το οποίο θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αύξηση των επιστροφών», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στο πλάνο δράσης που καταρτίστηκε για την ενσωμάτωση των μεταναστών και στο οποίο περιλαμβάνονται 50 δράσεις σε πέντε πυλώνες, δηλαδή την υγεία, τη στέγαση, την εκπαίδευση, την απασχόληση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Παραδίδοντας, τέλος, το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης και ασύλου στον πρώτο Υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, ο Υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε του συνεργάτες του στο Υπουργείο Εσωτερικών, το Τμήμα Μετανάστευσης, την Υπηρεσία Ασύλου και την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας για την εξαιρετική συνεργασία και τη στοχοπροσήλωσή τους όλο αυτό το διάστημα. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ίδια αγαστή συνεργασία θα συνεχιστεί και με το Υφυπουργείο.

Απευθυνόμενος στον δρα Ιωαννίδη, ο κ. Ιωάννου μετέφερε την πεποίθηση πως η βελτιωμένη εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με τη λειτουργία του Υφυπουργείου και υπό την πολιτική του καθοδήγηση, ενώ ευχήθηκε στον Υφυπουργό καλή επιτυχία, λέγοντάς του χαρακτηριστικά πως «οι επιτυχίες οι δικές σου θα είναι επιτυχίες για την Κύπρο ως προς τη διαχείριση του μεταναστευτικού».

7

«Είναι η σειρά μας να δουλέψουμε σκληρά»

Παραλαμβάνοντας με τη σειρά του το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης και ασύλου, ως ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, ο δρ Ιωαννίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Εσωτερικών για το σημαντικότατο έργο που έχει επιτελέσει το διάστημα που κλήθηκε να διαχειριστεί το μεταναστευτικό. «Είμαι σίγουρος ότι η κοινωνία το έχει αντιληφθεί, το έχει προσλάβει και έχει κατανοήσει πόσο σημαντική βελτίωση έχει γίνει τους τελευταίους μήνες, οπότε η παρακαταθήκη που αφήνετε είναι πολύ κρίσιμη και χρήσιμη για τον τόπο, αλλά και για το Υφυπουργείο Μετανάστευσης», είπε.

«Δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση. Ξεκινάμε από μια πάρα πολύ καλή αφετηρία που έχετε δημιουργήσει εσείς με τους συνεργάτες σας και θα ήθελα να διαβεβαιώσω και εσάς και όλους ότι, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στο Υφυπουργείο Μετανάστευσης, θα δουλέψουμε σκληρά, ούτως ώστε να διατηρήσουμε αυτή την καλή εικόνα και στο πέρασμα του χρόνου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την καλή εικόνα που έχει η Κύπρος διεθνώς, αλλά να εμπεδωθεί κιόλας το αίσθημα στους Κύπριους πολίτες ότι η Κυβέρνηση διαφυλάσσει, προασπίζει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε σχέση με το ζήτημα αυτό, πάντοτε βεβαίως στο πλαίσιο της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας, με επίκεντρο τον άνθρωπο, με ευαισθησία, εξισορροπώντας τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τόπου», δήλωσε ο κ. Υφυπουργός.

«Δεν θέλω αναλωθώ σε πολλά λόγια. Τα δικά σας έργα έχουν μιλήσει. Τώρα είναι η σειρά μας να δουλέψουμε σκληρά, ούτως ώστε να συνεχίσουμε αυτή την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες», επεσήμανε, καταληκτικά, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Είναι καιρός να επανενωθεί το τελευταίο διαιρεμένο κράτος μέλος της ΕΕ
Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ
Απαντά σε Ερντογάν η Αθήνα για το Κυπριακό-«Η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελεί λύση»
Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες Γκουτέρες για επανένωση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές
Δεν κάνει πίσω ο Τατάρ-«Δεν γίνεται να υπάρξει υποχώρηση από την λύση δύο κρατών»
Συγκατάθεση Κυπριακής Δημοκρατίας στους κανόνες ασφαλούς λιμένα του ΟΟΣΑ για τον Πυλώνα 2
Στη δημοσιότητα το ποσό που ξόδεψε το ΑΚΕΛ για την εκστρατεία του στις Ευρωεκλογές
Με τις πρυτανικές Αρχές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συναντήθηκε ο Πρόεδρος
Ξεκαθάρισε το σκηνικό η Κυβέρνηση για τις δηλώσεις Μαρινάκη-«Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό»
Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Τουρκική» η μειονότητα στη Θράκη - «Ειρηνευτική» η εισβολή στην Κύπρο